5-HTP - Griffonia Simplicifolia

 • Griffonia Simplicifolia Extract
 • Voorloper van serotonine en melatonine  
 • Nachtrust & gemoedstoestand
 • 100 mg per capsule
 • 60 capsules 
Niet op voorraad
SKU
RB-103
EUR  19,50
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

5-HTP - Griffonia Simplicifolia Extract van Doctor’s Best

5-hydroxy L-tryptofaan (5-HTP) is een natuurlijke metaboliet, ofwel een tussenproduct. Het is afkomstig uit L-tryptofaan en vormt de voorloper van de neurotransmitter serotonine. Serotonine wordt vervolgens weer omgezet in melatonine. 5-HTP kan hiervoor dus direct worden gebruikt in tegenstelling tot L-tryptofaan dat eerst nog moet worden omgezet. 5-HTP wordt goed geabsorbeerd. Na inname komt 70% direct in de bloedbaan terecht.

Voordelen van 5-HTP

 • Uit Griffonia Simplicifolia extract
 • Voorloper van serotonine en melatonine
 • Bevat geen gluten en soja, gmo-vrij
 • Geschikt voor veganisten en vegetariërs

Griffonia Simplicifolia extract

5-HTP van Doctor’s Best wordt geëxtraheerd uit het Afrikaanse kruid Griffonia Simplicifolia (ook wel Bandeiraea Simplicifolia genaamd). Het is één van de traditionele kruiden die wij in Europa uit Afrika hebben overgenomen. Deze plant werd in diverse gebieden in Afrika gebruikt voor een reeks van indicaties. Voordat er capsules of supplementen bestonden met Griffonia Simplicifolia extract werd een pulp van de bast gebruikt. Daarnaast bevatten ook de stam en bladeren actieve bestanddelen. Vaak wordt hiervoor op de stam gekauwd.

Geschiedenis

In 1960 bleek uit chemische analyses dat Griffonia simplicifolia zaden verschillende ‘indole’ derivaten bevatten waaronder 5-hydroxy L-tryptofaan, ook wel bekend als Oxitriptan en L-5-HTP. De meest bekende naam is echter 5-HTP. Na de isolatie en identificatie van het 5-HTP molecuul ontstond er snel een grote interesse in de Griffonia simplicifolia zaden vanwege de hoge concentraties die het bevat. In 1989 was er een verbod van kracht in de Verenigde Staten op producten die L-tryptofaan bevatten, vanwege gezondheidsrisico’s door vervuilde supplementen. Dit verbod vergrootte de populariteit van 5-HTP, omdat het een geschikt direct alternatief is.

L-tryptofaan

Het is overigens belangrijk om 5-HTP niet te verwarren met L-tryptofaan. Alhoewel L-tryptofaan de directe voorloper van 5-HTP is, wordt het ook in een reeks andere stoffen omgezet in het lichaam. 5-HTP wordt daarentegen alleen gebruikt voor de productie van serotonine. Bovendien werkt 5-HTP sneller dan L-tryptofaan.

Veelzijdig in gebruik

Naast de rol als traditioneel kruid wordt de Griffonia Simplicifolia plant ook in het dagelijkse leven gebruikt door onder andere de inwoners van Ghana. Het hout wordt bijvoorbeeld gebruikt als wandelstok vanwege de sterke structuur, vrouwen maken een gezichtspoeder van de wortels en de bladeren worden gebruikt in de productie van zwarte kleurstof.

Uit extracten

In supplementen worden voornamelijk de zaden van deze plant gebruikt. De rijpe zaden bevatten ongeveer 6-14% 5-HTP en worden jaarlijks geoogst. De verwerking van de zaden lijkt op de verwerking van cacao en vaak worden hiervoor dezelfde productiefaciliteiten gebruikt. Het halffabricaat uit dit proces vormt de basis voor de puurdere extracten die uiteindelijk in de capsules worden verwerkt.

Over Doctor’s Best

Doctor’s Best is opgericht door een arts in 1990 vanuit zijn interesse in goede voeding op wetenschappelijke basis. Het bedrijf produceert ruim 200 kwalitatief hoogwaardige voedingssupplementen. De producten zijn gemaakt van hoofdzakelijk merkgrondstoffen en worden zorgvuldig getest tijdens elke stap van het productieproces, van grondstof tot eindproduct. Productie vindt plaats op basis van de richtlijnen voor Current Good Manufacturing Practice (cGMP).

Doctor’s Best werkt samen met voedingswetenschappers die wereldwijd nieuwe, geteste ingrediënten zoeken. Dit leidt tot kwalitatief hoogwaardige eindproducten, ontwikkeld volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Gestandaardiseerde merkproducten

Doctor’s Best gebruikt in zijn producten bijna uitsluitend gepatenteerde en gestandaardiseerde merkstoffen van officiële handelsmerken die uitvoerig zijn onderzocht. De echtheid van deze ingrediënten is in alle producten gegarandeerd. Doctor’s Best gebruikt nooit alternatieven. Dit resulteert in een kwalitatieve superieure lijn supplementen met een zeer hoge biologische beschikbaarheid.

Meer informatie
Product Naam
5-HTP - Griffonia Simplicifolia
Art.nr.
RB-103
Merk
Doctors Best
Inhoud
60 capsules
Gebruiksaanwijzing

Neem dagelijks 1 capsule, met of zonder voedsel, of zoals aanbevolen door een arts of therapeut.

Ingrediënten per dosering

100 mg 5-HTP (5-hydroxy L-tryptofaan uit Griffonia simplicifolia extract) (zaad)

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

Gemodificeerde cellulose (plantaardige capsule), microkristallijne cellulose, siliciumdioxide.

Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:5-HTP - Griffonia Simplicifolia
Uw waardering

Andere klanten bekeken ook: