check Gratis bezorging vanaf 60,-   check Vertrouwd sinds 2007   check Voor 22:00 besteld, morgen in huis

Vragen? Bel ons 024-6635366

5-HTP

► Uit Griffonia simplicifolia
► Voorloper van serotonine en melatonine  
► Gemoedstoestand
► 100 mg per capsule
► 60 capsules 

Beschikbaarheid: Op voorraad

EUR  16,95
- +
Doctors Best
Verzending

Bezorging met PostNL
Ook op zaterdag, binnen 24u

Bel ons

Vragen over dit product?
Bel ons op 024-6635366

Voordeel

Verzending tot 22:00!
Gratis verzending vanaf €60,00

Veilig shoppen

Veilig shoppen
Beveiligd met SSL-versleuteling

Veilig afrekenen

Veilig & gemakkelijk afrekenen
Met o.a. iDeal en PayPal

Productbeschrijving

5-HTP - Griffonia Simplicifolia Extract

5-hydroxytryptofaan (5-HTP) is een natuurlijk voorkomend aminozuur en functioneert in het lichaam als antioxidant, maar onder andere ook als essentiële voorloper van de neurotransmitter serotonine. Na de inname van 5-HTP passeert het molecuul eenvoudig de bloed-hersenbarrière en wordt het opgenomen in het centrale zenuwstelsel. Hier doet het zijn werk via een specifieke route die 5-HTP omzet naar serotonine. Serotonine wordt daaropvolgend onder andere ook gebruikt voor de productie van melatonine.

Voordelen van 5-HTP

  • Natuurlijk voorkomend aminozuur
  • Functioneerd in het lichaam als antioxidant
  • Bevorderd de gemoedstoestand
  • Voorloper van serotonine en melatonine

Geschiedenis

In 1960 bleek uit chemische analyses dat Griffonia simplicifolia zaden verschillende “indole” derivaten bevatte waaronder 5–hydroxy-L-tryptofaan ook wel bekend als Oxitriptan en L-5-HTP, maar de meest bekende naam is toch wel 5-HTP.

Na de isolatie en identificatie van het 5-HTP molecuul ontstond er snel een grote interesse in de Griffonia simplicifolia zaden vanwege de hoge concentraties die het bevat. Onderzoeken uit de periode van 1970 tot 1980 brachten de werking van 5-HTP gedetailleerd in kaart, waarna in 1980 ook de eerste producten op de markt verschenen.

In 1989 was er een verbod van kracht in de Verenigde Staten op producten die L-tryptofaan bevatte vanwege gezondheidsrisico’s door vervuilende supplementen. Dit verbod was een extra stimulans voor de populariteit van 5-HTP omdat het een direct alternatief is.

L-tryptofaan

Het is overigens belangrijk om 5-HTP niet te verwarren met L-tryptofaan. Alhoewel L-tryptofaan de directe voorloper van 5-HTP is, wordt het ook naar een reeks van andere stoffen omgezet in het lichaam.  5-HTP kan daarentegen alleen worden gebruikt voor de productie van serotonine. Bovendien werkt 5-HTP sneller dan L-tryptofaan en dit kan extra voordelen bieden.

Griffonia Simplicifolia extract

Griffonia Simplicifolia (ook wel Bandeiraea Simplicifolia genaamd) is één van de traditionele kruiden die wij in het westen uit Afrika hebben overgenomen. Deze plant werd met name in het westen en midden van Afrika gebruikt voor een reeks van indicaties. Voordat er capsules of supplementen bestonden met Griffonia Simplicifolia extract werd een pulp van de bast  gebruikt in traditionele wijsheden maar ook de stam en bladeren bevatten actieve bestandsdelen. Het kauwen op de stam is een veel gebruikte manier om te profiteren van de werkzame bestandsdelen.

Veelzijdig in gebruik

Naast  de rol als traditioneel kruid komt het gebruik van de Griffonia Simplicifolia plant ook voor in het dagelijkse leven van onder andere de inwoners van Ghana. Het hout wordt bijvoorbeeld veel gebruikt als wandelstok vanwege de sterke structuur, vrouwen maken een gezichtspoeder van de wortels en de bladeren worden gebruikt in de productie van zwarte kleurstof.

In supplementen worden voornamelijk de zaden van deze plant gebruikt. De rijpe zaden bevatten ongeveer 6-14% 5-htp, en worden jaarlijks geoogst. De verwerking van de zaden lijkt op de verwerking van cacao en vaak worden hiervoor dezelfde productiefaciliteiten gebruikt. De halffabricaat uit dit proces vormt de basis voor de puurdere extracten die uiteindelijk in de capsules worden verwerkt.

Productinformatie

Naam 5-HTP
Merk Doctors Best
Inhoud 60 capsules
Gebruiksaanwijzing

Neem 1 of meerdere capsules per dag, met of zonder een maaltijd, of zoals aanbevolen door een arts of professional.

Dosering 1 capsule
Ingrediënten per dosering 100 mg 5-HTP (5-hydroxytryptofaan uit Griffonia simplicifolia zaad extract) †. † Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid niet vastgesteld.
Overige Ingrediënten Gemodificeerde cellulose (plantaardige capsule), rijstpoeder, magnesiumstearaat (plantaardige bron).
Allergenen Bevat geen soja, tarwe, gluten, lupine, pinda's, selderij, mosterd, noten, sesam, melk, ei, vis, schaaldieren of weekdieren.
Geschikt voor veganisten Ja
Geschikt voor vegetariërs Ja
Glutenvrij Ja
Gecertificeerd Biologisch N.v.t.

Beoordelingen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Als u een account heeft bij Ergomax en bent ingelogd ontvangt u 10 punten (= 1 EURO) voor het schrijven van een goedgekeurde beoordeling. Log in of registreer