check Gratis bezorging vanaf 60,-   check Vertrouwd sinds 2007   check Voor 22:00 besteld, morgen in huis

Vragen? Bel ons 024-6635366

R-Alfa liponzuur (liposomaal) & Acetyl-L-Carnitine

► Onafhankelijk getest op puurheid
► Farmaceutische kwaliteit
► Gestabiliseerde R- Alfa Liponzuur
► 99% puur rechtsdraaiend
► 120 capsules & 180 capsules

Beschikbaarheid: Op voorraad

Normale prijs: EUR  65,90

Aanbiedingsprijs EUR  59,31

- +
Ergomax
Verzending

Bezorging met PostNL
Ook op zaterdag, binnen 24u

Bel ons

Vragen over dit product?
Bel ons op 024-6635366

Voordeel

Verzending tot 22:00!
Gratis verzending vanaf €60,00

Veilig shoppen

Veilig shoppen
Beveiligd met SSL-versleuteling

Veilig afrekenen

Veilig & gemakkelijk afrekenen
Met o.a. iDeal en PayPal

Productbeschrijving

Micro-geëncapsuleerde (rechtsdraaiende) R-Alfa Liponzuur

R-Alfa Liponzuur is een natuurlijke stof die voor het eerst in 1951 werd geïsoleerd. In eerste instantie dacht men dat het een B vitamine was, maar dit bleek later niet juist te zijn. Als voedingsstof heeft het krachtige en unieke kenmerken. Zo is het bijvoorbeeld een antioxidant die zowel water als vet oplosbaar is.

Deze eigenschap maakt R-Alfa Liponzuur beschikbaar voor bijna alle systemen in het lichaam. Door de wateroplosbaarheid kan het vrij door het bloed en andere extracellulaire vloeistoffen bewegen. De vetoplosbaarheid zorgt er daarentegen voor dat vetrijke structuren zoals celmembranen en het zenuwstelsel ook gebruik kunnen maken van R-Alfa Liponzuur.

Voordelen micro-geëncapsuleerde R-Alfa Liponzuur van Ergomax

  • Effectief afleversysteem voor een hoge biobeschikbaarheid
  • Water-oplosbaar en stabiel
  • Ondersteunt de normale werking van het zenuwstelsel
  • Draagt bij aan de normale stofwisseling van macronutriënten (zoals koolhydraten)
  • 120 capsules met een krachtige combinatie van R-Alfa Liponzuur en Biotine

Breed inzetbaar

R-Alfa liponzuur is een moleculaire multitasker met een breed scala aan functies. Eén hiervan is zijn rol als centrale spil in het lichaamseigen antioxidant netwerk. Dit netwerk bestaat uit glutathion, coenzym Q10, vitamine C en vitamine E. Voor zover bekend is R-Alfa Liponzuur voor al het aerobe leven nodig als co-factor in de energieproductie. Omdat het lichaam zelf kleine hoeveelheden kan aanmaken wordt het gezien als een conditiespecifieke voedingsstof. Dit betekent dat je ervoor moet zorgen dat je het voldoende via de voeding of voedingssupplementen tot je krijgt.

Krachtige combinatie

Dit product bevat een speciale formulering op basis van twee ingrediënten die door hun synergie een krachtige eenheid vormen: R-Alfa Liponzuur en Biotine. Om de werking nog verder te maximaliseren is er gekozen voor een bijzonder effectief afleversysteem op basis van microencapsulatie met erwteneiwit.

Wat is microencapsulatie?

Microencapsulatie is een proces waarbij actieve stoffen worden omhuld door extreem kleine capsules op Nano-niveau. Het is een vrije nieuwe technologie die ook wordt gebruikt inde farmaceutische industrie om de fysieke eigenschappen, stabiliteit of biologische beschikbaarheid te verbeteren. Voorbeelden van microencapsulatie zijn liposomen, micellen maar ook eiwitten en zetmelen kunnen vandaagd e dag gebruikt worden.

Goede bescherming en aflevering = betere werking

Door de inkapseling van de R-Alfa Liponzuur worden beperkende stappen in de spijsvertering te omzeilt. De R-Alfa Liponzuur wordt daardoor beter en snel in de bloedbaan afgeleverd. De opname en effectiviteit van micro-geëncapsuleerde R-Alfa Liponzuur is dan ook vele malen beter dan die van gewone R-Alfa Liponzuur.

Natuurlijk geproduceerd

De micro-geëncapsuleerde R -Alfa Liponzuur van Ergomax is op een gepatenteerde en natuurlijke wijze geproduceerd in Europa. Hierbij wordt in tegenstelling tot andere microencapsulatie productiemethoden geen gebruik gemaakt van hoge druk, hoge temperaturen of gevaarlijke chemicaliën.

R-Alfa Liponzuur versus Alfa Liponzuur

Deze formulering bevat uitsluitend de actieve rechtsdraaiende vorm van Alfa Liponzuur ook wel bekend als  R-Alfa Liponzuur. Hierdoor is dit product velen malen effectiever dan reguliere oftewel gemengde “R/S” Alfa Liponzuur. Alleen de R-vorm, en niet de S-vorm, komt van nature voor in het menselijke lichaam en alleen de R-vorm is verantwoordelijk voor de  gedocumenteerde werking van Alfa Liponzuur.


Acetyl-L-Carnitine

Er bestaan verschillende vormen van het aminozuur L-carnitine en Acetyl-L-Carnitine (ALCAR) is daar een van. Acetyl-L-Carnitine staat bekend als de neurologische variant omdat het alleen wordt aangemaakt in onze hersenen en omdat het de bloed-hersenbarrière kan passeren bij suppletie. Hierdoor heeft het interacties met het zenuwstelsel (hersenen, ruggenmerg en perifere zenuwen). Deze unieke eigenschappen kunnen niet toegeschreven worden aan andere vormen van carnitine.

Voordelen van Acetyl-L-Carnitine

  • Acetyl-L-Carnitine wordt beter opgenomen dan L-carnitine.
  • Acetyl-L-Carnitine is zenuwstelsel- en mitochondrie specifiek.
  • Iedere plantaardige capsule bevat 500 mg zuivere Acetyl-L-Carnitine.

Wat doet Acetyl-L-Carnitine

De energieproductie in onze cellen verloopt via verschillende mechanismen. Het beïnvloeden van één van deze energieproductiemechanismen heeft een effect op het functioneren van de complete cel. Carnitine speelt een rol in onze energieproductie omdat het energie naar de mitochondriën, de energiecentrales van de cellen, transporteert

Direct invloed op de energiecentrales

Mitochondriën zijn kleine organellen die in het cytoplasma (vloeistof) van iedere cel voorkomen. Het buitenste membraan van een mitochondrie werkt als een barrière waardoor energie niet ongecontroleerd naar binnen kan. In het geval van vetzuren verzorgt carnitine het gecontroleerde transport.

L-carnitine is overal aanwezig

L-carnitine is een aminozuur, maar niet één van de 20 aminozuren die doorgaans in eiwitrijke voedsel wordt gevonden. Het wordt echter wel in alle cellen aangemaakt uit de aminozuren lysine en methionine (deze komen wel voor in eiwitrijk voedsel). Rood vlees en zuivelproducten zijn de voedselbronnen die het meeste carnitine bevatten. Vanwege de hoge concentraties in spierweefsel is de naam carnitine een afgeleide van het woord “carnus” dat in het Latijn “vlees” betekent.

Invloed op lichaam en geest

Eenmaal in de cellen wordt het Acetyl-L-Carnitine molecuul opgedeeld in twee bestanddelen: L-carnitine moleculen en acetylgroepen. De laatstgenoemde spelen een sleutelrol in verschillende stofwisselingsprocessen en de aanmaak van het neurotransmitter acetylcholine.

Zeer breed inzetbaar

De effectieve en snelle opname in combinatie met de werking van beide moleculen zorgt ervoor dat Acetyl-L-Carnitine breed ingezet kan worden. Het is met name geschikt voor ouderen en personen die een verhoogde of specifieke behoefte hebben.


 

Productinformatie

Naam R-Alfa liponzuur (liposomaal) & Acetyl-L-Carnitine
Merk Ergomax
Inhoud R-Alfa Liponzuur 120 capsules & Acetyl-L-Carnitine 180 capsules
Gebruiksaanwijzing

Acetyl-L-Carnitine: Neem 3 maal per dag 1 à 2 capsules, bij voorkeur tussen de maaltijden in
R-Alfa Liponzuur: Neem 1 capsule 15 minuten vóór kleine koolhydraat maaltijden. Neem 2 capsules 15
minuten vóór grote koolhydraat maaltijden.

Dosering 1+1 capsule
Ingrediënten per dosering (1) R-Alfa Liponzuur 100 mg†, Biotine 700mcg† †, Fosfatidylcholine liposoomcomplex (zonnebloem lecithine) 40 mg† (2) 500 mg Acetyl-L-Carnitine †. † Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid niet vastgesteld.
Overige Ingrediënten (1) Plantaardige cellulose (capsule), biologisch rijstconcentraat (smeermiddel). (2) Cellulose (capsule), cellulose (vulmiddel), plantaardige magnesiumstearaat (antiklontermiddel).
Allergenen Bevat geen soja, tarwe, gluten, lupine, pinda's, selderij, mosterd, noten, sesam, melk, ei, vis, schaaldieren of weekdieren.
Geschikt voor veganisten Ja
Geschikt voor vegetariërs Ja
Glutenvrij Ja
Gecertificeerd Biologisch N.v.t.

Beoordelingen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Als u een account heeft bij Ergomax en bent ingelogd ontvangt u 10 punten (= 1 EURO) voor het schrijven van een goedgekeurde beoordeling. Log in of registreer