R-Alfa liponzuur (micro-geëncapsuleerd) & Acetyl-L-Carnitine

Van: Ergomax
 • Combinatiepakket R-Alfa Liponzuur & Acetyl-L-Carnitine
 • Farmaceutische kwaliteit
 • Krachtige synergie
 • Categorie: Energie, Hersenen & Zenuwstelsel
 • 120 capsules & 180 capsules
Niet op voorraad
SKU
ERG-62
EUR  64,50
 • Voor 22:00 besteld, de volgende dag in huis!
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

R-Alfaliponzuur en Acetyl-L-Carnitine van Ergomax

Het combinatiepakket met R-Alfa Liponzuur of R-alfaliponzuur en acetyl-L-carnitine biedt een krachtige ondersteuning in de energiestofwisseling in de lichaamscellen. Het product R-alfaliponzuur bevat een combinatie van zuiver R-alfaliponzuur en biotine. R-alfaliponzuur is een vetzuur dat van nature voorkomt in elke cel van het lichaam. Biotine ofwel vitamine B8 is een B-vitamine en kent diverse gezondheidsclaims.

Acetyl-L-carnitine (ook wel ALCAR genoemd) is de geacetyleerde vorm van het aminozuur L-carnitine. L-carnitine wordt ook wel vitamine Bt genoemd. Het komt van nature voor in ons lichaam. Alle ingrediënten samen vormen een krachtige synergie.

Voordelen:

 • Krachtige combinatie van R-alfaliponzuur, biotine en acetyl-L-carnitine
 • Biotine bevordert de energiestofwisseling
 • Biotine is goed voor haar en huid
 • Biotine draagt bij aan een normaal eiwitmetabolisme
 • Biotine draagt bij aan een normaal koolhydraatmetabolisme
 • Biotine draagt bij aan een normaal vetmetabolisme
 • Biotine is gunstig voor een goede geestelijke balans
 • Biotine is goed voor de slijmvliezen
 • Biotine ondersteunt de normale werking van het zenuwstelsel
 • Hoge biologische beschikbaarheid dankzij microencapsulatie
 • Acetyl-L-carnitine wordt zeer goed opgenomen
 • Levert L-carnitine en acetylgroepen
 • Per capsuleacetyl-L-carnitine 500 mg zuivere acetyl-L-carnitine
 • Sporters, ouderen, vegetariërs kiezen vaak voor acetyl-L-carnitine
 • Van natuurlijke oorsprong
 • Bevat geen gluten, soja en kunstmatige toevoegingen

R-alfaliponzuur; een vetzuur en antioxidant

R-alfaliponzuur is een natuurlijke stof die voor het eerst in 1951 werd geïsoleerd. In eerste instantie dacht men dat het een B-vitamine was, maar dit later bleek het een zwavelhoudend vetzuur en antioxidant te zijn. Als voedingsstof heeft het krachtige en unieke kenmerken. Het antioxidant is zowel water- als vetoplosbaar is. Deze eigenschap maakt R-alfaliponzuur beschikbaar voor bijna alle lichaamssystemen.

R-alfaliponzuur is breed inzetbaar

R-alfaliponzuur is een moleculaire multitasker met een breed scala aan functies. Omdat het lichaam zelf kleine hoeveelheden kan aanmaken, wordt het gezien als een conditiespecifieke voedingsstof. Dit betekent dat voldoende inname via voeding of voedingssupplementen essentieel is. R-alfaliponzuur zit in kleine hoeveelheden in voeding, vooral in orgaanvlees.

Acetyl-L-carnitine; een semi-essentieel aminozuur

Er bestaan verschillende vormen van het aminozuur L-carnitine. Acetyl-L-carnitine (ook wel ALCAR genoemd) is de geacetyleerde vorm. L-carnitine speelt een belangrijke rol in de energiestofwisseling in de lichaamscellen. Het komt van nature voor in ons lichaam. Naarmate we ouder worden, dalen de acetyl-L-carnitine niveaus.

Waarom suppletie met acetyl-L-carnitine?

L-carnitine is een semi-essentieel aminozuur. Ons lichaam kan kleine hoeveelheden zelf produceren, mits de voorlopers (twee essentiële aminozuren, lysine en methionine) en de cofactoren (vitamines C, B3, B6 en ijzer) beschikbaar zijn. L-carnitine kan dan naar behoefte worden omgezet in acetyl-L-carnitine en vice versa. Voor de productie van acetyl-L-carnitine zijn we afhankelijk van voedselbronnen zoals rood vlees en zuivelproducten. Het vraagt dan ook om voldoende toevoer van deze voedingsstoffen of om suppletie met acetyl-L-carnitine.

L-carnitine en acetylgroepen

In het lichaam, in de cellen, wordt het acetyl-L-carnitine molecuul gesplitst in twee bestanddelen: L-carnitine moleculen en acetylgroepen. De L-carnitine moleculen dragen bij aan een efficiënte energiestofwisseling in onze cellen. Acetyl-L-carnitine fungeert in de cel dus tevens als donor van acetylgroepen. Acetylgroepen zijn essentieel voor een groot aantal functies van de cel. Zo spelen ze een sleutelrol in verschillende stofwisselingsprocessen en de productie van neurotransmitters, zoals acetylcholine.

Acetyl-L-carnitine is breed inzetbaar

Ook acetyl-L-carnitine is dus een essentieel supplement voor talrijke belangrijke processen in het lichaam. Suppletie met acetyl-L-carnitine zorgt ervoor dat de behoefte van het lichaam wordt afgedekt en dat L-carnitine niet eerst nog hoeft te worden omgezet in acetyl-L-carnitine. Suppletie met acetyl-L-carnitine kan in het bijzonder geschikt zijn voor ouderen, personen met een verhoogde of specifieke behoefte, sporters, veganisten en vegetariërs.

R-alfaliponzuur in microencapsulatie

Om de krachtige eenheid van R-alfaliponzuur en biotine verder te optimaliseren, hebben we gekozen voor microencapsulatie van de stoffen met behulp van erwteneiwit. Microencapsulatie is een proces waarbij de actieve stoffen worden omhuld door extreem kleine capsules op nanoniveau. Deze nieuwe technologie wordt ook gebruikt in de farmaceutische industrie om de fysieke eigenschappen, stabiliteit of biologische beschikbaarheid van een product te verbeteren.

Goede biologische beschikbaarheid

Dankzij micro-encapsulatie worden de werkzame stoffen effectief in het lichaam afgeleverd. Dit verbetert de opname en effectiviteit van dit product. De microencapsulatie van de R-alfaliponzuur van Ergomax vindt plaats in een gepatenteerde en natuurlijke productieproces in Europa. Hierbij wordt geen gebruik gemaakt van hoge druk, hoge temperaturen of gevaarlijke chemicaliën. Kortom, een keuze voor kwaliteit.

R-alfaliponzuur versus S-alfaliponzuur

Er bestaan twee vormen van alfaliponzuur, de natuurlijke lichaamseigen R-alfaliponzuur en de synthetische variant S-alfaliponzuur. Voedingssupplementen kunnen een van beide vormen bevatten of een mengvorm van beide. Onze formule bevat uitsluitend de actieve natuurlijke en lichaamseigen rechtsdraaiende vorm van Alfa Liponzuur ofwel R-alfaliponzuur.

Over Ergomax

Kies je voor Ergomax, dan kies je voor kwaliteit, voor vakkundig advies en voor bewezen effect. Ergomax biedt natuurlijke voedingssupplementen aan. In onze visie moet iedereen een optimale gezondheid kunnen nastreven. We zijn dan ook altijd op zoek naar nieuwe en unieke stoffen en producten met een bewezen effect. Ons assortiment bevat ook veel unieke nicheproducten. Al onze producten zijn zorgvuldig geselecteerd, beoordeeld en getoetst. Dat geldt ook voor de eigen productenlijn van Ergomax. Producten zijn zo min mogelijk bewerkt en zo natuurlijk mogelijk. Moeder natuur weet het immers altijd beter.

Meer informatie
Product Naam
R-Alfa liponzuur (micro-geëncapsuleerd) & Acetyl-L-Carnitine
Art.nr.
ERG-62
Merk
Ergomax
Inhoud
R-Alfa Liponzuur 120 capsules & Acetyl-L-Carnitine 180 capsules
Gebruiksaanwijzing

Acetyl-L-Carnitine: Neem 3 maal per dag 1 à 2 capsules, bij voorkeur tussen de maaltijden in.

R-Alfa Liponzuur: Neem 1 capsule 15 minuten vóór kleine koolhydraat maaltijden. Neem 2 capsules 15 minuten vóór grote koolhydraat maaltijden.

Ingrediënten per dosering

(1) R-Alfa Liponzuur 100 mg†, Biotine 700mcg† †, Fosfatidylcholine liposoomcomplex (zonnebloem lecithine) 40 mg† (2) 500 mg Acetyl-L-Carnitine †. † Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid niet vastgesteld.

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

(1) Plantaardige cellulose (capsule), biologisch rijstconcentraat (smeermiddel). (2) Cellulose (capsule), cellulose (vulmiddel), plantaardige magnesiumstearaat (antiklontermiddel).

Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:R-Alfa liponzuur (micro-geëncapsuleerd) & Acetyl-L-Carnitine
Uw waardering

Andere klanten bekeken ook: