Runderbeenmerg - Pure Marrow - Grasgevoerd

 • Categorie: Orgaanextracten & Weston-A-Price
 • Grasgevoerde weiderunderen
 • Puur rood & geel beenmerg
 • Rijk aan omega-3-vetzuren EPA, DHA & CLA
 • Bevat van nature vitamine A, D, E & K2
 • Vrij van hormonen, pesticiden & GMO´s
 • Ondersteunt de botten*
 • 180 capsules
 • Wordt verwacht in juni 2021
Niet op voorraad
SKU
AH-24
EUR  66,75
 • Voor 22:00 besteld, de volgende dag in huis!
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Pure Marrow - Runderbeenmerg van Ancestral Supplements

De mens is geëvolueerd met en dankzij het eten van alle delen van dieren. Voor veel inheemse culturen en traditionele volken maakte beenmerg een belangrijk onderdeel uit van hun dieet. De dierlijke skeletrestanten die in de leefomgeving van deze volken zijn gevonden, maakten duidelijk dat de botten zijn opengebroken om er zoveel mogelijk beenmerg uit te halen. Vanwege de hoge nutritionele kwaliteit ervan diende het als een superfood. Zo bevat beenmerg onder meer vetoplosbare vitaminen, omega-3-vetzuren, collageen, gespecialiseerde cellen zoals stamcellen en basiscellen en substanties die het lichaam gebruikt om de eigen botten en bindweefsels te herstellen en op te bouwen. De aanbevolen standaarddosering is 6 capsules per dag en het product kan met of zonder ander voedsel worden ingenomen.

Beenmerg en onze evolutie

Beenmerg werd in veel oude culturen, zoals de Indiaanse cultuur, gezien als heilig voedsel. Het werd als speciaal onderdeel aan het dieet van opgroeiende kinderen toegevoegd en diende zelfs als vervanging voor moedermelk wanneer dat niet voorhanden was. Veel paleoantropologen geloven dat de consumptie van beenmerg een belangrijke rol heeft gespeeld in de ontwikkeling van onze unieke, menselijke kenmerken zoals onze handen en onze hersenen. De nutritionele bouwstenen in beenmerg gaven ons ongekende mogelijkheden, zoals het voortbrengen van geavanceerde technieken. Door het openbreken van schedels en beenmerg ontdekten onze voorouders hoogwaardige, goed opneembare nutriënten, die algauw de voornaamste voedselbron werden voor onze essentiële vetten en waardoor de evolutie van onze intelligentie mogelijk werd.

De kracht van Runderbeenmerg

Pure Marrow - Runderbeenmerg - Grasgevoerd van Ancestral Supplements is een natuurlijk voedingssupplement dat voorziet in extracten van 100% puur rood en geel runderbeenmerg, dat op lage temperatuur is gesmolten en afkomstig is van grasgevoerde weiderunderen uit Nieuw-Zeeland. In tegenstelling tot Bone & Marrow – Runderbeenmergmix van Ancestral Supplements, is dit supplement geen mix van beenmerg, botmatrix en kraakbeen, maar een variant die enkel puur beenmerg bevat. Runderbeenmerg is rijk aan essentiële omega-3-vetzuren DHA, EPA & CLA, vetoplosbare vitamine A, D, E & K2, collageen, alkylglycerolen (AKG’s), moleculaire biodirectoren en beenmerg-specifieke peptiden, proteïnen, enzymen en stamcellen.

DHA en EPA dragen bij aan het behoud van een normaal vetgehalte in het bloed, tot de instandhouding van de normale bloeddruk en tot de normale werking van het hart. Vitamine K2 ondersteunt de botten en de bloedstolling. Vitamine D ondersteunt de botten, spieren, de tanden, het immuunsysteem, het celdelingsproces en speelt een rol in de calciumhuishouding. Vitamine E heeft een anti-oxidatieve werking en helpt lichaamscellen te beschermen tegen invloeden van buitenaf.

Voordelen

 • Bevat uitsluitend 100% puur rood en geel beenmerg van grasgevoerde weiderunderen uit Nieuw-Zeeland
 • DHA en EPA dragen bij aan het behoud van een normaal vetgehalte in het bloed, tot de instandhouding van de normale bloeddruk en tot de normale werking van het hart
 • Vitamine K2 ondersteunt de botten en de bloedstolling
 • Vitamine D ondersteunt de botten, spieren, de tanden, het immuunsysteem, het celdelingsproces en speelt een rol in de calciumhuishouding
 • Vitamine A ondersteunt de normale huid, de conditie van het oog, een normale celdifferentiatie en het immuunsysteem
 • Vitamine E heeft een antioxidatieve werking en helpt lichaamscellen te beschermen tegen invloeden van buitenaf
 • Puur geformuleerd zonder vulstoffen en met hoogwaardige ingrediënten
 • Bevat geen pesticiden of hormonen en is GMO-vrij

Eten van kop tot staart

Al eeuwenlang worden er in traditionele beschavingen, zoals de Indiaanse of de Oud-Chinese cultuur, dierlijke organen gegeten. Traditionele genezers geloofden namelijk dat het eten van gezonde, dierlijke organen een verzorgend effect heeft op diezelfde organen in het menselijk lichaam. Tegenwoordig zijn we het eten volgens het kop-tot-staart-principe grotendeels vergeten en schrikt het sommigen zelfs af om dierlijke organen te consumeren. Er vindt de laatste tijd gelukkig een opleving plaats van deze voorouderlijke levenswijze en van het evolutionair eten: orgaantherapie is terug van weggeweest. Het past immers in een ethische, duurzame en gezonde levenswijze om dieren in hun geheel te gebruiken voor consumptie. Orgaanvlees bevat zelfs hoge concentraties aan voedingsstoffen, zoals de vitamines A, B12, D, E, K en folaat en het is een uitstekende bron van ijzer en eiwitten. Bovendien zitten in organen ook voedingsstoffen die onze ermee corresponderende menselijke organen kunnen gebruiken. Orgaanvlees past dus in het dieet van iedereen die gezond, duurzaam en met respect voor dier en milieu wil leven.

Natuurlijke ingrediënten van Runderbeenmerg:

 • De essentiële vetzuren DHA, EPA en CLA
 • Proteïnen, enzymen, peptiden en stamcellen specifiek voorkomend in beenmerg
 • Moleculaire biodirectoren en collageen
 • Alkylglycerolen (AKG’s)
 • Vetoplosbare mineralen en vitaminen A, D, E & K2

Volgens de principes van Weston Price

De Canadese tandarts Weston Price (1870-1948) bestudeerde de voedingsgewoonten van traditionele volkeren over de hele wereld. Hij ontdekte dat de oorspronkelijke bewoners van Canada veel waarde hechtten aan het consumeren van vlees van dierlijke organen. Organen vormden een hoofdbestanddeel van de dagelijkse voeding van onze vroege voorouders en met goede reden; de inname van vetoplosbare vitamines en een groot deel van de essentiële mineralen geschiedde via de organen van dieren.

Hoe werken orgaan supplementen?

Je lichaam heeft essentiële eiwitten nodig om deze via eiwitsynthese te kunnen transformeren naar nucleoproteïnen, antilichamen, enzymen en weefselcellen. Orgaanvlees is een belangrijke bron van essentiële eiwitten, maar ook van micronutriënten, vetzuren, enzymen en cofactoren die ons gehele lichaam voeden en ondersteunen. Ten slotte bevat orgaanvlees orgaanspecifieke voedingsstoffen die in ons lichaam afreizen naar het doelorgaan: het ermee corresponderende orgaan in het menselijk lichaam. Het lichaam lijkt de voedingscomponenten in een dierlijk orgaan te herkennen en te kunnen vervoeren naar hetzelfde orgaan in het menselijk lichaam dat behoefte heeft aan deze specifieke samenstelling van voedingsstoffen. Moeder Natuur heeft het dus zo geregeld dat deze stoffen precies op de plek terechtkomen waar jouw lichaam ze nodig heeft. Door orgaansupplementen te nemen, kun je je lichaam en je organen van essentiële micronutriënten en bioactieve stoffen voorzien.

Orgaanvlees van de hoogste kwaliteit

Nieuw-Zeeland lijkt gemaakt te zijn voor het fokken van gezond vee. Het land is uniek, het klimaat is gematigd en weilandgras groeit er het hele jaar door fris en groen. Dit betekent dat koeien er elke dag van het jaar het voedsel kunnen eten dat het gezondst voor ze is. De runderen die gebruikt worden voor de producten van Ancestral Supplements komen uit Nieuw-Zeeland en zijn strikt grasgevoerd. Ze worden gehouden zonder gebruik te maken van hormonen, pesticiden of antibiotica en de gezondheid van de dieren wordt nauwlettend gemonitord. Strikte overheidslicenties, certificering en controleprocedures zorgen ervoor dat de hoogste kwaliteit wordt bereikt. Door het vriesdrogen van de organen blijven vitaminen, cofactoren en mineralen behouden.

Over Ancestral Supplements

Het Texaanse bedrijf Ancestral Supplements staat voor orgaan supplementen van hoge kwaliteit. Brian Johnson, één van de oprichters, gelooft erin dat we als mens perfect zijn afgestemd op een omgeving die helaas niet meer bestaat en dat de moderne wereld dus niet rijmt met onze huidige lichamen. Volgens hem ontstaat een groot deel van onze gezondheidsklachten dan ook uit deze discrepantie. De oplossing ligt in het vinden van manieren om onze voorouderlijke levenswijze in onze moderne wereld te herscheppen. Het is de ambitieuze missie van Ancestral Supplements om ‘dat wat de moderne wereld terzijde heeft geschoven, terug te brengen in ons voedingspatroon en in onze algehele leefwijze, om zo mensen weer sterk, gezond en gelukkig te maken.’ Om deze missie te volbrengen, heeft het bedrijf supplementen samengesteld die het voor iedereen gemakkelijker maakt om dierlijke organen en klieren tot zich te nemen.

*Vitamine D en K, die van nature voorkomen in runderbeenmerg, ondersteunen de botten

Meer informatie
Product Naam
Runderbeenmerg - Pure Marrow - Grasgevoerd
Art.nr.
AH-24
Merk
Ancestral Supplements
Inhoud
180 capsules
Gebruiksaanwijzing

Neem dagelijks zes capsules of zoals voorgeschreven door een arts of therapeut.

Ingrediënten per dosering

3000 mg Nieuw-Zeelands grasgevoerd beenmerg (rood en geel beenmerg) (bovine).

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

Gelatine (capsule).

Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Runderbeenmerg - Pure Marrow - Grasgevoerd
Uw waardering