Runderoog met Lever - Grasgevoerd

 • Categorie: Orgaanextracten & Weston-A-Price
 • Nieuw-Zeelandse weiderunderen
 • Met het lichaam verenigbaar
 • Bron van vitamine A en zink
 • God voor het gezichtsvermogen*1
 • Met zeaxanthine en luteïne
 • Geen hormonen of pesticiden
 • 180 capsules
 • Wordt verwacht in februari 2021
Niet op voorraad
SKU
AH-21
EUR  65,50
 • Voor 22:00 besteld, de volgende dag in huis!
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Grasgevoerde Runderoog van Ancestral Supplements

Al eeuwenlang kennen de oorspronkelijke bewoners van Amerika en andere traditionele volkeren de gewoonte om dieren ‘van-kop-tot-staart’ te consumeren en te gebruiken. Met name het eten van dierlijke organen was belangrijk om voldoende essentiële voedingsstoffen binnen te krijgen. Ze geloofden in de kennis dat het eten van de organen van een gezond dier, het ermee corresponderende orgaan in het eigen lichaam ondersteunt. Runderoog met Lever van Ancestral Supplements bevat een mix van runderoog en runderlever afkomstig van grasgevoerde weiderunderen uit Nieuw-Zeeland. De verwerking ervan geschiedt door middel van enzymen, waarna het direct wordt gevriesdroogd om de levende eigenschappen ervan te kunnen behouden. Beide grondstoffen van dit supplement zijn rijke bronnen van vitamine A.

De kracht van Runderoog met Lever

Veel oude traditionele culturen kennen verhalen waarin dierlijke ogen worden geconsumeerd om de eigen ooggezondheid te verbeteren. Inmiddels wordt door moderne wetenschappers erkend dat, van alle dierlijke organen en weefsels, het oognetvlies en de achterste oogweefsels het rijkst zijn aan vitamine A en dat dit een belangrijke nutriënt is om de conditie van het oog te ondersteunen. Runderoog is verder rijk aan zink, dat helpt om scherp te blijven zien, magnesium en omega-3 vetzuren (voornamelijk DHA). Bovendien is het een bron van zeaxanthine en luteïne en er zijn aanwijzingen dat deze nutriënten de conditie van de ogen ondersteunen*2. Grassfed Beef Eye with Liver is door de aanvulling met runderlever een nog rijkere bron van vitamine A. Dierenlever werd in traditionele culturen eveneens gebruikt om aandoeningen aan het oog mee te behandelen. In oude geschriften uit onder meer Rusland, Java, Egypte, China en Newfoundland staan oogbehandelingen omschreven waarbij de ogen en de lever van gezonde dieren werden gebruikt.

Voordelen: 

 • Bevat uitsluitend weiderunderen uit Nieuw-Zeeland
 • Runderoog bevat specifieke eiwitten, peptiden, enzymen en cofactoren
 • Rijk aan vitamine A, magnesium en zink
 • Vitamine A en zink ondersteunen de conditie van het oog
 • Bevat omega-3 vetzuren (DHA), luteïne en zeaxanthine
 • Rauw gevriesdroogd om vitaminen, mineralen en cofactoren te behouden
 • Bevat geen pesticiden, vulstoffen of hormonen en is GMO-vrij

Hoe werken orgaan supplementen?

Dierlijke organen bevatten een scala aan hoogwaardige vitaminen, mineralen, peptiden en nucleoproteïnen die niet in dergelijke hoeveelheden in andere dierlijke of plantaardige bronnen voorkomen. Bij inname ervan is dit brede scala aan bioactieve stoffen niet alleen van invloed op het hele lichaamssysteem, deze micronutriënten richten zich ook specifiek op de ermee corresponderende cellen van de organen in onze lichamen. Het lijkt erop dat de voedingsstoffen in orgaanvlees door het lichaam worden herkend als orgaan-specifieke voedingsstoffen en door het lichaam kunnen worden vervoerd naar het ermee corresponderende orgaan in ons lichaam. Orgaansupplementen zijn dus een belangrijke bron van unieke, hoogwaardige en essentiële voedingsstoffen voor ons lichaam en voor onze organen in het bijzonder.

Eten van kop tot staart

Het kop-tot-staart-principe is een ethische en duurzame manier van vleesverwerking waarbij alle onderdelen van een dier worden gebruikt ter consumptie. Van oudsher is het heel gewoon om een dier volledig te gebruiken wanneer het is geslacht, maar tegenwoordig beperken we ons in onze moderne samenleving meestal tot de gemakkelijk en snel te verwerken delen van een dier. Zonde, want het eten van organen en klieren is juist heel erg waardevol! Wijsheid die traditionele genezers uit oude culturen reeds wisten in te zetten. Het klinkt best logisch: ieder dierlijk orgaan is immers een specifieke bron van voedingsstoffen, enzymen en bioactieve stoffen die niet alleen goed zijn voor het hele lichaam, maar ook goed lijken te passen bij de voedingsbehoefte van het ermee corresponderende orgaan in het menselijk lichaam. Voor een gerichte ondersteuning kun je ervoor kiezen om via suppletie met klieren en organen deze specifieke voedingsstoffen toe te voegen aan je dieet. Mensen die eten volgens de principes van het evolutionair eten, geloven erin dat ons lichaam de voedingsstoffen van gezonde, dierlijke organen goed en specifiek weet in te zetten. Een knap staaltje werk van Moeder Natuur!

Natuurlijke ingrediënten van Runderoog met Lever:

 • Eiwitten, peptiden, enzymen en cofactoren aanwezig in runderogen
 • Vitamine A, magnesium en zink
 • Omega-3 (DHA), luteïne en zeaxanthine
 • Methyleringsgrondstoffen uit runderlever (folaat, choline, B12, methyldonoren)

Volgens de principes van Weston Price

De Canadese tandarts Weston Price (1870-1948) bestudeerde de voedingsgewoonten van traditionele volkeren over de hele wereld. Hij ontdekte dat de oorspronkelijke bewoners van Canada veel waarde hechtten aan het consumeren van vlees van dierlijke organen, vooral beenmerg was geliefd. Organen vormden een hoofdbestanddeel van de dagelijkse voeding van onze vroege voorouders en met goede reden; de inname van vetoplosbare vitamines en een groot deel van de essentiële mineralen geschiedde via de organen van dieren.

Orgaanvlees van de hoogste kwaliteit

Ancestral Supplements stelde met veel zorg producten samen die gemaakt zijn van grasgevoerde, uit Nieuw-Zeeland afkomstige runderen en schapen. Er wordt met veel aandacht voor mens, dier en milieu gewerkt en de kwaliteit van leven van de dieren wordt constant gemonitord. De ingrediënten zijn in rauwe staat gevriesdroogd om zoveel mogelijk vitaminen, mineralen en cofactoren te kunnen behouden. Zo kan de kwaliteit van het vlees gewaarborgd worden. Met de supplementen van Ancestral Supplements wordt het voor iedereen toegankelijk om dierlijke organen te consumeren en te profiteren van de voedingsstoffen die dit biedt!

Over Ancestral Supplements

Ancestral Supplements is een jong en dynamisch bedrijf dat gevestigd is in Texas. Het bedrijf maakt een breed scala aan orgaan supplementen, zoals runderlever capsules, supplementen van runderhersenen en een mix met diverse runderorganen. Het is de missie van Ancestral Supplements om ‘dat wat de moderne wereld heeft geschrapt, terug te brengen in onze levens’, of in hun eigen woorden: ‘Putting back in, what the modern world has left out.’ De filosofie van Ancestral Supplements gaat uit van de leefwijze van onze voorouders en het bedrijf heeft dan ook als doel om deze oeroude gebruiken opnieuw te implementeren in onze moderne wereld. Het eten van dierlijke organen, ofwel het van kop tot staart eten van dieren, is hierbij een belangrijke peiler. Immers, het idee is dat het eten van gezonde, dierlijke organen ons lichaam kan ondersteunen, in het bijzonder de ermee corresponderende organen in ons menselijk lichaam.

*1 Runderoog is een natuurlijke bron van vitamine A en zink, die beiden goed zijn voor het gezichtsvermogen

*2 Er zijn aanwijzingen dat zeaxanthine en luteïne de conditie van de ogen ondersteunen*3

*3 Gezondheidsclaim is in afwachting van goedkeuring door de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA)

Meer informatie
Product Naam
Runderoog met Lever - Grasgevoerd
Art.nr.
AH-21
Merk
Ancestral Supplements
Inhoud
180 capsules
Gebruiksaanwijzing

Neem 6 capsules per dag met of zonder voedsel of zoals voorgeschreven door een arts of therapeut.

Ingrediënten per dosering

250 mg gevriesdroogde Nieuw-Zeelandse grasgevoede runderogen, 250 mg gevriesdroogde Nieuw-Zeelandse grasgevoede runderlever

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

Rundergelatine (capsule).

Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Runderoog met Lever - Grasgevoerd
Uw waardering