Astaxanthine - AstaPure®
EUR  19,95

Astaxanthine - AstaPure®

► Met AstaPure®
► Zuivere Astaxanthine
► Duurzaam
► 6 mg per softgel
► 30 softgels

Op voorraad
SKU
RB-102
EUR  19,95
  • Voor 22:00 besteld, de volgende dag in huis!
  • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Astaxanthine - AstaPure®

Astaxanthine is een kleurstof en behoort tot de groep van voedingsstoffen die bekend staan als carotenoïden en heeft de unieke eigenschappen als antioxidant op celniveau die veel andere antioxidanten niet hebben. Het is namelijk specifiek actief in de celmembranen maar bijvoorbeeld ook de mitochondriën, ook wel bekend als de energiecentrales van de cel. In de mitochondriën zijn de antioxidante eigenschappen van astaxanthine zo sterk dat het de mitochondriën harder laat werken en daarmee de energieproductie verhoogt.

Voordelen van Astaxanthine

  • Kan astaxanthine meer soorten vrije radicalen “vangen” dan welke antioxidant dan ook.
  • Heeft astaxanthine een zeer hoge bio-activiteit en goede verspreiding in het lichaam omdat het aan een lipide-eiwit kan binden.
  • Wordt astaxanthine nooit een pro-oxidant, ook niet bij hogere doseringen.
  • Is astaxathine velen malen krachtiger dan andere antioxidanten zoals vitamine E en beta-caroteen, zie afbeelding hieronder.

ORAC values of Antioxidants

Unieke werking

Het menselijk lichaam maakt zelf geen astaxanthine aan, inname via voedsel of supplementen is dan ook bepalend. Astaxanthine is bijna exclusief te vinden in producten uit de zee zoals natuurlijk krill garnaaltjes maar bijvoorbeeld ook kreeft, algen en zalm.

Flamingo roze door astaxanthine en flamingo grijs zonder astaxanthine

Links Flamingo roze door astaxanthine / Rechts Flamingo grijs zonder astaxanthine

Astaxanthine wordt door algen, bacteriën en schimmels geproduceerd en stapelt zich op in dieren die zich hoger in de voedselketen bevinden. Astaxanthine is te herkennen aan zijn diep rode kleur en dieren die veel astaxanthine consumeren nemen deze kleur ook over, denk bijvoorbeeld weer aan kreeften en garnalen maar ook flamingo’s (roze veren).

Krachtige antioxidante werking

Naast de unieke werking is ook de structuur van het astaxanthine molecuul uniek omdat het onder andere een zuurstof molecuul bevat, maar ook de langere structuur, de complexe 3-dimensionale vorm, de specifieke verbindingen en de polariteit van het molecuul geven astaxanthine zijn krachtige antioxidante werking

 

Meer informatie
Product Naam
Astaxanthine - AstaPure®
Merk
Doctors Best
Inhoud
30 softgels
Gebruiksaanwijzing

Neem 1 softgel per dag na een maaltijd.

Gebruiksadvies
Bewaaradvies: zie verpakking. Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik.
Doseervorm
Softgels
Dosering
1 softgel
Ingrediënten per dosering

6 mg astaxanthine (oplosmiddel-vrij extract van Haematococcus pluvialis micro-algen) †. † Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid niet vastgesteld.

Overige Ingrediënten

Extra virgin olijfolie, natuurlijke tocoferolen (gemengde vorm), glycerine, gelatine (capsule).

Allergenen
Geen
Dit product is te vinden in de volgende categorieën:
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan

Andere klanten bekeken ook: