Biologische Colostrum Extract - 90 capsules

 • Koop 2 voor EUR  38,50 en bespaar 5%
 • Koop 3 voor EUR  37,00 en bespaar 9%
 • Gecertificeerde Biologische colostrum
 • Bevat geen caseïne
 • Meer dan 69 actieve stoffen
 • Traditioneel en kleinschalig geproduceerd
 • 90 capsules
Niet op voorraad
SKU
UM-65
EUR  40,50
 • Voor 22:00 besteld, de volgende dag in huis!
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Biologische Colostrum extract - 90 capsules

Colostrum is de eerste moedermelk die een pasgeboren baby krijgt van zijn moeder. Deze melk heeft een unieke samenstelling en werkt als een katalysator voor het afweersysteem. Het afweersysteem van pasgeboren baby’s is namelijk nog niet volledig ontwikkeld en colostrum speelt hierin een cruciale rol. Moeders produceren slechts de eerste 3-5 dagen na de geboorte colostrum, daarna veranderd de samenstelling naar gewone moedermelk. Uiteraard levert colostrum de nodige voedingsstoffen die belangrijk zijn voor een baby maar de hoofdrol is weggelegd in het vormen van het afweersysteem. Het belang van colostrum maar ook borstvoeding werd lang onderschat, maar dankzij nieuwe analyse technieken krijgt het steeds meer de waardering die het verdiend.

Voordelen van colostrum extract

 • Bevat meer dan 69 actieve stoffen
 • Geproduceerd op kleinschalig en traditioneel niveau
 • Bevat geen caseïne
 • Unieke samenstelling
 • Ondersteunt het afweersysteem en de herstelprocessen in het lichaam

Colostrum, niet alleen voor baby's

Het leven van vandaag de dag is voor velen stressvol en juist deze levensstijlfactoren beïnvloeden de gezondheid in grote mate. In de wetenschap staat dit bekend als epigenetica. Deze vakterm zou je simpel kunnen omschrijven als het aan -en uit klikken van specifieke genen door signalen die het lichaam krijgt uit de omgeving, voeding of levensstijl.

Nog niet alle biologische mechanismen van colostrum zijn bekend maar als algemene werking zou “modulator van het afweersysteem en herstelprocessen in het lichaam” een gepaste omschrijving zijn. De bio-actieve stoffen in colostrum zijn actief in veel verschillende weefsels, onder andere via de epigenetische mechanismen, waardoor de toepassing zeer breed is. De groep die de waarde van colostrum erkent strekt van top atleten tot en met ouderen.

De kwaliteit is essentieel voor de werking

De werking van colostrum komt niet altijd eenduidig naar voren waardoor er soms verwarring ontstaat over zijn nut. De reden voor deze wisselvallige berichtgeving heeft te maken met de kwaliteit en het verwerkingsproces van de rauwe colostrum. De kwetsbare eiwitfracties en bio-actieve stoffen gaan namelijk kapot door hoge temperaturen zoals bijvoorbeeld bij traditionele pasteurisatie. Ook de industriële en grootschalige verwerkingsprocessen waarbij de colostrum wordt blootgesteld aan mechanische bewerking komt niet ten goede aan de kwaliteit. Let dus goed op bij het aanschaffen van een colostrum product!

Uniek en zachtaardige productie van C live

In tegenstelling tot andere colostrum producten op de markt wordt C live colostrum met de meest zachtaardige en verfijnde productiemethoden vervaardigd om zo de pure en voedzame staat van de colostrum te behouden. De colostrum wordt tijdens het kleinschalige en handmatige productieproces niet blootgesteld aan hete temperaturen of chemicaliën. Er wordt enkel gebruikt gemaakt van één enzym om de caseïne te scheiden uit het colostrum. Dit unieke bio-technologische proces is ontwikkeld door C live en geen andere colostrum wordt op deze bijzondere manier vervaardigd. Dit proces is zelfs zo zachtaardig dat de ook de zeer kwetsbare enzymen behouden blijven. Door het verwijderen van het vet en de caseïne is het eindproduct een zeer geconcentreerde vloeistof. Niet alleen het productieproces is van belang bij een goed colostrum product maar natuurlijk ook de oorsprong van de grondstof is belangrijk.

De colostrum van C live komt exclusief van;

 • Biologische Boeren uit Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk
 • Boeren die gecertificeerd biologisch zijn
 • Grasgevoerde koeien
 • Kleine kuddes van 30-50 koeien

Samenstelling colostrum

Analyses laten zien dat rundercolostrum bijna 100% identiek is aan de menselijk variant. Rundercolostrum bevat dus alleen stoffen die van nature ook in het menselijke lichaam voorkomen. Colostrum is biologisch gezien een erg complex en technisch product dat nooit kunstmatig gemaakt zou kunnen worden. Colostrum bevat veel verschillende componenten waaronder immunoglobulinen, groeifactoren, interferonen, interleukinen en lactoferinen. Iedere boer weet hoe waardevol colostrum is voor het leven van een kalf. Boeren onthouden de kalveren dus nooit van hun colostrum. Gelukkig produceren koeien meer colostrum dan ze nodig hebben en hiervan van de colostrum van C live dan ook gemaakt. Hieronder vind u een samengevat overzicht van de bio-actieve ingrediënten uit C live colostrum:

 • Groeifactoren: IGF-1, IGF-2, TGF-ß, EGF, VEGF, FGF, GRF, NGF, PDGF.
 • Immunoglobulinen: IgG,IgA, IgE, IgD, IgM.
 • Cytokinen: Interleukine-1, Interleukine-2, Interleukine-10, Interferonen, TNF.
 • Hormonen: Cortisol, vrije free T3, LH, vrije T4, FSH, TSH, Testosterone, Calcitonin, PTH, Progesterone, DHEA, Osteocalcin.
 • Aminozuren: Alle aminozuren, vooral de essentiële.
 • Vitaminen: Vitamine A, Thiamine (Vit.B1), Riboflavine (Vit. B2), Pyridoxine (Vit. B6), Cobalamine, Foliumzuur, Vitamine C, Cholecalciferol (Vit. D3), Tocoferol (Vit. E), Ubiquinone (Coenzyme Q10).
 • Mineralen: Natrium, Kalium, Calcium, Magnesium, IJzer, Koper, Zink, Chroom, Fosfaatzuur, Selenium.
 • Organische Moleculen: Transferrine, Lactoferrine, Creatine, Creatinine.
 • Overige: Alpha Lactalbumin, Xanthine Oxidase, Hemopexin, Lysozyme, L-Carnitine, Endorphins, Telomerase, Polypeptides rich in Proline.
Meer informatie
Product Naam
Biologische Colostrum Extract - 90 capsules
Merk
Colostrum Technologies
Inhoud
90 capsules
Gebruiksaanwijzing

Neem 3 capsules per dag, bij voorkeur in de ochtend of in de avond. Niet gelijktijdig met een warme vloeistof innemen. Koel en droog bewaren.

Ingrediënten per dosering
Ingrediënten per capsule  
Biologische Colostrum* (eerste melk) 285 mg  
aardappelzetmeel 15 mg  
     
Voedingsstoffen  per 100 g per 1.2 g
Energie 1095.56 kJ/261.73 kcal 13.02 kJ/ 3.11 kcal
Vet 0.51 g 0.01 g
waarvan verzadigde vetzuren 0.39 g <0.01 g
Koolhydraten 48.22 g 0.59 g
waarvan suiker 13.56 g 0.16 g
Eiwit 38.71 g 0.46 g
Zout 0.17 g <0,01 g 

* van gecontroleerde biologische landbouw, ontvet, zonder caseïne en gesteriliseerd d.m.v. filtratie.

** % Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet vastgesteld.

Overige Ingrediënten

Hydroxypropylmethylcellulose, water (capsule), bevat lactose.

Allergenen
Melk
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Dit product is te vinden in de volgende categorieën:
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Biologische Colostrum Extract - 90 capsules
Uw waardering

Andere klanten bekeken ook: