DGL - Gedeglycyrrhiniseerde Zoethoutwortel Formulering

 • Zoethoutextract zeer arm aan glycyrrhizine
 • Categorie: Darmflora & Spijsvertering
 • Met gepatenteerd GutGard®
 • 150 mg zoethoutextract per dosering
 • 60 capsules
Niet op voorraad
SKU
MA-207
EUR  34,50
 • Voor 22:00 besteld, de volgende dag in huis!
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

DGL – Zoethoutwortelformule arm aan glycyrrhizine van BioMatrix

De gedeglycyrrhiniseerde zoethoutwortelextract formule van BioMatrix bevat per dosering 150 mg biologisch zoethoutwortelextract van de plant Glycyrrhiza glabra, echter nagenoeg zonder de stof glycyrrhizine. Zoethoutwortelextract wordt gebruikt voor de ondersteuning van het gastro-intestinale systeem. Aanvullend bevat deze formule nog drie verzachtende kruiden, namelijk heemstwortel (marshmallow root of Althaea officinalis), de binnenbast van de rode iep (slippery elm bark of Ulmus rubra) en aloë vera concentraten. Deze stoffen hebben een synergetische werking met zoethoutwortel.

Voordelen:

 • Zoethoutextract arm aan glycyrrhizine
 • Zonder de bijwerkingen van glycyrrhizine
 • Met heemstwortel, rode iep bast en aloë vera
 • Met het gepatenteerde GutGard®
 • Verbeterde vorm van DGL

Arm aan glycyrrhizine

Twee veel besproken stoffen in zoethoutwortel zijn glycyrrhizine en glabridine. Omdat glycyrrhizine een rol speelt in de werking van de bijnieren en een effect kan hebben op de bloeddruk, is het nagenoeg volledig uit dit extract verwijderd. Het product is gestandaardiseerd op 10% flavonoïden en 3,5% glabidrine. Deze formule bevat het gepatenteerde GutGard®. GutGard® gaat nog een aantal stappen verder dan alleen gedeglycyrrhiniseerd zoethoutextract (DGL).

Gepatenteerd GutGard®

GutGard® is een innovatieve, goed gedocumenteerde en gepatenteerde bioactieve stof. In deze formule is niet alleen gefocust op de deglycyrrhinisatie van de Glycyrrhiza glabra wortel, maar ook op het hoge flavonoïdengehalte. Dit is gestandaardiseerd op maar liefst 10%. GutGard® verschilt dus van DGL op het vlak van chemie en samenstelling, fabricageproces, werkingsmechanismen en biochemische eigenschappen.

GutGard®, minimaal 10% flavonoïden

GutGard® wordt geëxtraheerd met behulp van een zacht en uniek extractieproces om de bioactieve flavonoïde chemie van de plant te behouden. Klassieke of meer generieke DGL extracten bevatten geen noemenswaardige hoeveelheid flavonoïden en zijn bijproducten van het proces om glycyrrhizine uit zoethout te maken.

GutGard® is gestandaardiseerd op minimaal 10% flavonoïden en bevat minder dan 0,5% glycyrrhizine waardoor ongewenste bijwerkingen worden voorkomen. Meer dan 50 flavonoïden zijn geïdentificeerd in GutGard® zoals isoflavanen (glabridine), flavonen (licoflavone A), flavanonen (glabrol), chalconen (isoliquiritigenine) en isoflavonen (formononetine).

100% biologisch

De zoethoutwortel die wordt gebruikt voor het zoethoutwortelextract van BioMatrix wordt 100% biologisch geteeld en geoogst. De consistentie van het flavonoïde profiel van elke batch wordt gecontroleerd met een hogedrukvloeistofchromatografiemethode ofwel een zogenoemde HPCL-test. GutGard® is goed gedocumenteerd. Vanwege de hoge concentratie flavonoïden in GutGard® staat een inname van 150 mg per dag gelijk aan maar liefst 1500 mg DGL per dag.

Samenstelling

Zoethoutwortel (Glycyrrhiza glabra) groeit in Europa, het mediterrane gebied en Azië. Zoethoutwortel extract heeft een lange traditie van gebruik in deze gebieden voor uiteenlopende redenen. Het heeft een complexe samenstelling met wel meer dan 130 verschillende actieve stoffen. De meeste van deze stoffen vallen onder de flavonoïden, cumarinen of coumarinen, triterpenoïden en stilbenoïden.

Waarom DGL zoethoutwortelextract van BioMatrix?

BioMatrix onderwerpt alle door hen ontwikkelde producten in hun laboratorium aan pre- en postinname testen en valideert zo de effectiviteit. De voedingsstoffen die worden gebruikt zijn van therapeutische, farmaceutische en / of bio-identieke kwaliteit, zo ook de DGL zoethoutwortelextract van BioMatrix. De voedingsstoffen kennen een hoge biologische beschikbaarheid. Alle producten van BioMatrix, ook DGL zoethoutwortelextract, worden vervaardigd volgens de richtlijnen van de FDA en de Good Manufacturing Practices.

Over BioMatrix

BioMatrix ontwerpt sinds 1998 complete formules met voedingssupplementen specifiek gericht op diverse werkingsmechanismen in het lichaam. BioMatrix ondersteunt artsen en therapeuten die de oorzaak van lichamelijke problemen wensen te achterhalen, zoals chronische stress, en die het lichaam op een natuurlijke manier willen ondersteunen. Dankzij deze volwaardige, goed gedocumenteerde formules bevat één product alles wat klanten van BioMatrix op dat moment nodig hebben. De ingrediënten zijn van de hoogste beschikbare kwaliteit, worden goed opgenomen en productie vindt plaats volgens strikte FDA en cGMP richtlijnen.

Meer informatie
Product Naam
DGL - Gedeglycyrrhiniseerde Zoethoutwortel Formulering
Art.nr.
MA-207
Merk
Biomatrix
Inhoud
60 capsules
Gebruiksaanwijzing

Neem 1-2 capsules dag of zoals aanbevolen door een arts of therapeut

Ingrediënten per dosering
2 capsules bevattenHoeveelheid per portie% DV
Gedeglycyrrhized zoethout wortel extract (Glycyrrhiza glabra) (wortel) (gestandaardiseerd om 10% flavonoïden en 3.5% glabridine te bevatten) 150 mg **
Heemstwortel 150 mg **
Rode iep bast 150 mg **
Aloë vera extract 100 mg **

** % Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet vastgesteld.

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

Microkristallijne cellulose, magnesium stearaat, stearinezuur en siliciumdioxide.

Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:DGL - Gedeglycyrrhiniseerde Zoethoutwortel Formulering
Uw waardering