DHEA - Bio-Identiek

Waardering:
100% of 100
 • 1.2 mg per druppel
 • Bio-identieke DHEA
 • Uit wilde yam
 • Sublinguale druppels
 • 30 ml / 1000 druppels
Niet op voorraad
SKU
MA-212
EUR  58,75
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

DHEA druppels - Bio-identiek van BioMatrix

De formule DHEA bevat bio-identieke dehydro-epiandrosteron in druppelvorm. DHEA is een steroïdhormoon dat door de bijnieren, de geslachtsklieren, vetweefsel en de huid wordt aangemaakt uit cholesterol. DHEA dient als grondstof voor tal van andere hormonen in het lichaam; zo is het de voorloper van bijvoorbeeld androgene en oestrogene hormonen. Deze DHEA formule bevat bio-identieke DHEA dat geëxtraheerd wordt uit wilde yam ofwel Dioscorea villosa. De moleculaire structuur is identiek aan de DHEA die het lichaam zelf produceert.

Voordelen

 • Bio-identieke DHEA uit wilde yam
 • Voorloper van androgene en oestrogene hormonen
 • Farmaceutische kwaliteit
 • Optimale opname (maar liefst 95%) onder de tong

Farmaceutische kwaliteit

De DHEA druppels van BioMatrix zijn van de hoogste farmaceutische kwaliteit en dienen onder de tong (sublinguaal) te worden gebruikt. De drager van DHEA in deze formule is alcohol. De hoeveelheid alcohol die nodig is om de opname onder de tong te optimaliseren is minimaal en verdampt zeer snel. De alcohol wordt niet opgenomen in het lichaam. Sublinguale opname is vele malen effectiever dan orale inname waarbij de DHEA kan oxideren en degraderen. Mogelijke opnameproblemen worden hierbij tevens vermeden. Eén druppel BioMatrix DHEA (1.2 mg) staat gelijk aan 3 mg gemicroniseerde DHEA (oraal gebruik).

Waarom DHEA van BioMatrix?

BioMatrix onderwerpt alle door hen ontwikkelde producten in hun laboratorium aan pre- en postinnametesten en valideert zo de effectiviteit. De voedingsstoffen die worden gebruikt zijn van therapeutische, farmaceutische en / of bio-identieke kwaliteit. Zo heeft de wilde yam (Dioscorea villosa) een identieke moleculaire structuur identiek aan de DHEA die het lichaam zelf produceert. De voedingsstoffen kennen een hoge biologische beschikbaarheid. Alle producten van BioMatrix, ook DHEA, worden vervaardigd volgens de richtlijnen van de FDA en de Good Manufacturing Practices.

Van medicijn naar voedingssupplement

In de jaren negentig verschenen in Nederland de eerste DHEA-producten op de markt. Meestal waren deze producten afkomstig uit de Verenigde Staten. Deze eerste producten werden door de overheid gezien als medicijn en niet als supplement. De producten verdwenen dan ook weer snel uit de schappen. In 2010 herzagen dezelfde overheidsdiensten hun mening over DHEA. DHEA wordt vanaf dat moment beschouwd als voedingssupplement. Medische claims mogen dan ook niet worden gemaakt. Bij Ergomax staan we helemaal achter dit superieure DHEA-product van BioMatrix. 

Bio-identieke hormoonvervangende therapie

Bio-identieke hormoonvervangende therapie wordt steeds vaker toegepast door artsen en therapeuten. Met name bio-identieke hormonen, zoals DHEA afgeleid van wilde yam, worden steeds meer gebruikt. Technisch gezien kan het lichaam bio-identieke hormonen niet onderscheiden van de hormonen die in het lichaam worden geproduceerd. Het actieve ingrediënt van DHEA, Dioscorea villosa in dit geval, wordt gesuspendeerd in een alcoholoplossing om de orale opname te optimaliseren. De absorptie van het BioMatrix-hormoon bedraagt maar liefst 95%.

Waarschuwingen

Contra-indicaties bij het gebruik van DHEA zijn hoge oestrogeen, testosteron of DHEA waarden in het lichaam. Dit product is alleen bedoeld voor personen van 18 jaar en ouder. Niet gebruiken bij borst-, baarmoeder-, eierstok- of prostaatproblemen. Niet gebruiken bij een verhoogd risico op of bij prostaat-, borst-, baarmoeder-, of eierstokkanker. Bij zwangerschap, borstvoeding of het gebruik van medicijnen zoals hormonen of MAO-remmers, neem dan eerst contact op met je arts voordat je dit product gebruikt. Dit product kan het functioneren van de lever beïnvloeden, homoonwaarden veranderen en een toename geven in gezichtshaar, acne en stemmingswisselingen. Dit product kan virilisatie veroorzaken bij vrouwen.

Over BioMatrix

BioMatrix ontwerpt sinds 1998 complete formules met voedingssupplementen specifiek gericht op diverse werkingsmechanismen in het lichaam. BioMatrix ondersteunt artsen en therapeuten die de oorzaak van lichamelijke problemen wensen te achterhalen, zoals chronische stress, en die het lichaam op een natuurlijke manier willen ondersteunen. Dankzij deze volwaardige, goed gedocumenteerde formules bevat één product alles wat klanten van BioMatrix op dat moment nodig hebben. De ingrediënten zijn van de hoogste beschikbare kwaliteit, worden goed opgenomen en productie vindt plaats volgens strikte FDA en cGMP richtlijnen.

Meer informatie
Product Naam
DHEA - Bio-Identiek
Art.nr.
MA-212
Merk
Biomatrix
Inhoud
30 ml / 1000 druppels
Gebruiksaanwijzing

Neem tweemaal per dag twee druppels onder de tong of zoals aanbevolen door een medisch professional.

Ingrediënten per dosering
 Hoeveelheid per portie% DV
Dehydroepiandrosteron 2.4 mg **

** % Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet vastgesteld.

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

Glycerine, alcohol.

Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:DHEA - Bio-Identiek
Uw waardering
Klantenreviews
 1. erg goed!
  Algehele beoordeling
  100%
  fijn product en effectief

  Gereviewd door

  Gepost op

Andere klanten bekeken ook: