Support Mucosa - Darm ondersteuning
EUR  57,50

Support Mucosa - Darm ondersteuning

Waardering:
100% of 100
 • 13 krachtige ingrediënten
 • Categorie: Darmflora & Slijmvliezen
 • Met Biotine & L-Glutamine
 • Met heilzame plantenextracten
 • 90 capsules
Op voorraad
SKU
MA-214
EUR  57,50
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Support Mucosa van BioMatrix

Support Mucosa van BioMatrix bevat maar liefst 13 krachtige synergetische ingrediënten speciaal gericht op het ondersteunen van een normale spijsvertering, darmwerking en gezonde slijmvliezen. Biotine, ofwel vitamine B8, is bijvoorbeeld goed voor de slijmvliezen. De andere bestanddelen, zoals de verschillende heilzame plantenextracten, aminozuren en enzymen vullen de formule perfect aan. Alle ingrediënten zijn nauwkeurig  en effectief gedoseerd en voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Deze goed ontworpen Support Mucosa formule van BioMatrix werkt als één krachtig geheel.

Voordelen

 • Formule voor de darmen en slijmvliezen
 • Biotine is goed voor de slijmvliezen
 • Biotine bevordert de energiestofwisseling
 • Biotine is goed voor haar en huid
 • Biotine draagt bij aan een normaal eiwitmetabolisme
 • Biotine draagt bij aan een normaal koolhydraatmetabolisme
 • Biotine draagt bij aan een normaal vetmetabolisme
 • Biotine is gunstig voor een goede geestelijke balans
 • Biotine ondersteunt de normale werking van het zenuwstelsel
 • Ginseng helpt bij vermoeidheid*
 • Ginseng, mariadistel en turmeric ondersteunen het immuunsysteem*
 • Ginseng, mariadistel en turmeric zijn antioxidanten en beschermen cellen*
 • Ginseng, mariadistel en turmeric zijn goed voor het hart*
 • Ginseng en mariadistel dragen bij aan een normale bloedsuikerspiegel*
 • Ginseng is goed voor het concentratievermogen en geheugen*
 • Ginseng is goed voor het uithoudingsvermogen bij sporters*
 • Mariadistel en turmeric ondersteunen de reinigende werking van de lever*
 • Turmeric ondersteunt normale cholesterolgehalten in het bloed*
 • Turmeric ondersteunt een gezonde huid*
 • Turmeric is goed voor de spijsvertering*
 • Turmeric is goed voor de luchtwegen en het zenuwstelsel*
 • Bevat diverse heilzame plantenextracten
 • Effectief gedoseerd en van hoge farmaceutische kwaliteit

De darmen als tweede brein

De darmen en het microbioom worden ook wel het tweede brein genoemd. De darmen zijn gastheer voor ongeveer 70% van de cellen van het immuunsysteem. De gezondheid van je darmslijmvlies is dan ook erg belangrijk voor je algehele gezondheid en welzijn. De slijmvliesbarrière is het eerste afweersysteem van het immuunsysteem. Het vormt de barrière tussen de externe omgeving en de interne omgeving van ons lichaam.

Eerstelijns immuunsysteem

De slijmvliesbarrière verwijst naar alle slijmvliezen (mucosa) in ons lichaam, zoals het bindvlies van het oog, het nasale, intestinale, orale, maag-, baarmoeder- en vaginale slijmvlies. Deze beschermende laag maakt het mogelijk moleculen in een bepaalde richting te transporteren. Hierdoor kan het slijmvlies zowel stoffen absorberen als uitscheiden. De slijmvliesbarrière beschermt ons lichaam tegen schadelijke stoffen en laat belangrijke stoffen erdoorheen.

13 krachtige synergetische ingrediënten

De kracht van BioMatrix zit in de goed ontworpen formules die alles bevatten wat iemand nodig heeft voor de ondersteuning van een specifiek aspect in het lichaam. In dit geval de darm en de slijmvliezen. De verschillende ingrediënten hebben allemaal een bredere werking, maar zijn in het licht van deze formule gekozen om de specifieke werking op de ‘mucosa’ in de hele spijsvertering. We lichten hierna de bestanddelen afzonderlijk toe.

Biotine; essentieel co-enzym

Biotine is een wateroplosbare B-vitamine, ook wel vitamine B8 genoemd. Biotine kent veel gezondheidsclaims. Het is goed voor de slijmvliezen, het draagt bij aan een normaal metabolisme van koolhydraten, eiwitten en vetten. Het is dus gunstig voor de stofwisseling en de energiehuishouding, maar ook voor de huid, het haar en de nagels, voor de geest en het zenuwstelsel.

Biotine speelt een vitale rol in diverse biologische processen in elke cel. Het is een co-enzym en maakt deel uit van de moleculaire structuur van bepaalde enzymen in ons lichaam, waardoor deze enzymen kunnen functioneren. Biotine co-enzymen zijn betrokken bij de gluconeogenese, de vetzuursynthese, het propionaat metabolisme, de stofwisseling van aminozuren en het katabolisme van leucine.

Zoethoutwortelextract

Het gedeglycyrrhiniseerde zoethoutwortelextract is afkomstig van de plant Glycyrrhiza glabra, echter nagenoeg zonder de stof glycyrrhizine. Zoethoutwortelextract wordt gebruikt voor de ondersteuning van het gastro-intestinale systeem. Zoethoutwortel (Glycyrrhiza glabra) groeit in Europa, het mediterrane gebied en Azië en het extract kent daar een lange traditie van gebruik voor uiteenlopende redenen. Het heeft een complexe samenstelling met wel meer dan 130 verschillende actieve stoffen. De meeste van deze stoffen vallen onder de flavonoïden, cumarinen of coumarinen, triterpenoïden en stilbenoïden.

Siberisch ginsengwortel extract

Ginseng kent diverse gezondheidsclaims die nog in afwachting van goedkeuring zijn door de Europese Commissie. Zo ondersteunt het het immuunsysteem, is het goed voor hart en bloedvaten en draagt het bij aan het behoud van een normale bloedsuikerspiegel. In dit product is het extract gestandaardiseerd op 0.8% Eleutherosides.

Meidoornblad en -bloem extract en olmschors extract

Van de meidoornplant worden de bloemen, bladeren en bessen gebruikt voor fysieke toepassingen. Vooral de aanwezige flavonoïden, zoals oligomere proanthocyaniden en vitexinerhamnoside spelen hierin een rol. Het extract is gestandaardiseerd op 1.8% Vitexin-2-Rhamnoside. Deze formule bevat tevens olm schors extract.

Mariadistel zaad extract

Mariadistelzaadextract, afkomstig van de heilzame plant Silybum marianum, is een fantastische stof met diverse gezondheidsclaims nog in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie. Mariadistel is goed voor het hart, het ondersteunt het afweersysteem en de reinigende werking van de lever. Ook draagt het bij tot de instandhouding van normale bloedsuikergehalten. Het extract is gestandaardiseerd op 80% silymarine.

Turmericwortel extract

Turmericwortel extract of kurkuma kent eveneens diverse gezondheidsclaims nog in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie. Het extract is gestandaardiseerd op 95% curcumine. Turmeric draagt bij tot de instandhouding van normale cholesterolgehalten in het bloed, het is goed voor hart, bloedvaten en bloedsomloop en het ondersteunt een gezonde huid. Turmeric ondersteunt ook het immuunsysteem en heeft een antioxidant werking. Tot slot is het een synergetisch ingrediënt in deze formule, omdat het goed is voor de spijsvertering en het de werking van de lever ondersteunt.

L-Glutamine USP en Quercetine

L-glutamine is het meest voorkomende niet-essentiële aminozuur in het menselijk lichaam. Onder bepaalde omstandigheden (in herstelperiodes, bij grote fysieke inspanning) kan de glutaminesynthese onvoldoende zijn om in de behoefte te voorzien. Vandaar dat glutamine wordt geschaard onder de semi-essentiële of conditioneel essentiële aminozuren.

Quercetine is afkomstig van Styphnolobium japonicum of de Sophora japonica-bloemknop. Deze speciale antioxidant komt in zeer kleine hoeveelheden voor in verschillende soorten groenten en fruit. De stof heeft een zeer brede werking in het lichaam.

N-Acetyl-D-Glucosamine, MSM en Bromelaïne

N-acetyl-D-glucosamine is de aan stikstof gelinkte vorm van glucosamine. Het is een natuurlijk voorkomend aminosuiker. Methylsulfonylmethaan ofwel MSM, is een organische zwavelverbinding die bestaat uit zwavel en methylgroepen en wordt van nature in plant, dier en mens aangetroffen. Bromelaïne komt uit de familie van proteolytische enzymen en is afkomstig uit de stengel van de ananasplant. Het breekt eiwitten af in aminozuren. Dit product bevat 2400 GDU per gram.

Gamma Oryzanol

Gamma-oryzanol bestaat uit fytochemische verbindingen. Van nature komen deze verbindingen vooral voor in rijst. Deze verbindingen worden ook oryzanolen genoemd. Oryzanolen hebben antioxidatieve eigenschappen en spelen een rol in de maag- en duodenumwand.

Waarom Support Mucosa van BioMatrix?

BioMatrix onderwerpt alle door hen ontwikkelde producten in hun laboratorium aan pre- en postinname testen en valideert zo de effectiviteit. De voedingsstoffen die worden gebruikt zijn van therapeutische, farmaceutische en / of bio-identieke kwaliteit, zo ook Support Mucosa van BioMatrix. De voedingsstoffen kennen een hoge biologische beschikbaarheid. Alle producten van BioMatrix, ook Support Mucosa, worden vervaardigd volgens de richtlijnen van de FDA en de Good Manufacturing Practices.

Over BioMatrix

BioMatrix ondersteunt artsen en therapeuten die verder gaan dan symptoombestrijding en de oorzaak van lichamelijke problemen wensen te achterhalen. Gevolgen van chronische stress hebben speciale aandacht in de visie van Biomatrix. Het bedrijf ontwikkelt sinds 1998 volwaardige formules met voedingssupplementen specifiek gericht op werkingsmechanismen in het lichaam. De ingrediënten zijn van de hoogste beschikbare kwaliteit, zijn zeer biologisch beschikbaar en productie vindt plaats volgens de FDA en cGMP richtlijnen. Dankzij deze complete, goed gedocumenteerde formules bevat één product alles wat klanten van BioMatrix op dat moment nodig hebben. Een krachtige ondersteuning van het lichaam op een natuurlijke manier.

* = Gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie

Meer informatie
Product Naam
Support Mucosa - Darm ondersteuning
Art.nr.
MA-214
Merk
Biomatrix
Inhoud
90 capsules
Gebruiksaanwijzing

Neem 3 capsules 15 minuten voor het ontbijt en 3 capsules 15 minuten voor de lunch.

Ingrediënten per dosering
  Hoeveelheid per portie % DV
Biotin 1000 µg 333
Proprietary Blend 500 mg **
Zoethoutwortel extract, gedeglycyrrhiseerd   **
Siberisch ginsengwortel extract (gestandaardiseerd om 0.8% Eleutherosides te bevatten)    **
meidoornblad en -bloem extract (gestandaardiseerd om 1.8% Vitexin-2-Rhamnoside te bevatten)   **
Mariadistel zaad extract (gestandaardiseerd om 80% silymarine te bevatten)   **
Olm schors extract   **
Turmericwortel extract (gestandaardisserd om 95% curcumine te bevatten)   **
L-Glutamine USP 425 mg **
Quercetin (van Sophora Japonica Bud) 340 mg **
N-Acetyl-D-Glucosamine 250 mg  **
Methylsylfonylmethaan 160 mg **
Bromelaïne (2400 GDU/g)(uit ananas) 85 mg **
Gamma Oryzanol 85 mg **

** % Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet vastgesteld.

USP = Verenigde Staten Pharmacopeia, Referentiestandaard

DGU = Gelatine-verteer eenheid

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

Hypromellose (plantaardige capsule), microkristallijne cellulose, magnesiumstearaat (plantaardig).

Bevat schaaldieren (garnalen, krab)

Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Support Mucosa - Darm ondersteuning
Uw waardering
Klantenreviews
 1. Geweldig produkt !
  Algehele beoordeling
  100%
  Nog niet iets gevonden, wat me zo goed helpt .
  M’n gehele spijsverterings gestel rustig maakt en m’n eetlust terugbrengt.
  Ben er erg blij mee.

  Gereviewd door

  Gepost op

Andere klanten bekeken ook: