Het nieuwe jaar is nog maar net van start gegaan en de eerste kwalen dienen al aan. Daarnaast blijkt er van al je goede voornemens niet veel meer terecht te komen. Kortom: Blue Monday. Lang niet alle factoren heb je natuurlijk zelf in de hand, maar voor een goede suppletie kun je wel kiezen. Wij helpen je een handje!

Als je overweegt om supplementen te gebruiken, kijk dan ook naar de tijd van het jaar en hoe je lichaam daarop reageert. Wat heb je op dit moment het hardste nodig?

Blue Monday is de naam van de meest deprimerende dag van het jaar; gebaseerd op een wetenschappelijke formule. De kleur blauw had vroeger in de zeil-, scheepsvaart een negatieve connotatie. Men hees een blauwe vlag en verfde een blauwe band rondom het schip als de kapitein of een officier overleden was. Hiermee liet men bij thuiskomst zien dat de bemanning in 'The Blues' was. Cliff Arnall, een Britse psycholoog, ontwierp naar eigen zeggen een verantwoordelijke wetenschappelijke formule waaruit blijkt dat de maandag van de laatste volle week van januari de meest sombere dag van het jaar is. Hij hield onder andere rekening met het feit dat: de dagen kort en donker zijn, het nog lang duurt voordat mensen van een vakantie kunnen genieten en -jawel- ook rondom deze tijd het inzicht groeit dat de meeste goede voornemens geen werkelijkheid gaan worden. Het bijkt overigens een typisch Westers verschijnsel te zijn: in India vieren Hindoes rond deze tijd de overgang naar langere dagen. Ergomax selecteerde een aantal producten die in deze tijd van het jaar een extra steuntje in de rug kunnen geven bij de dagelijkse ups en downs.

Natuurlijke Magnesium uit zeewater:

Magnesium capsules pot witMagnesium is een van de meest belangrijke mineralen in ons lichaam. Magnesium is nodig voor meer dan 3700 lichaamsprocessen, waaronder meer dan 300 enzymatische reacties.

Het is 24 uur per dag door het hele lichaam heen actief, van je hersenen tot je teennagels. magnesium bij aan de werking van het zenuwstelsel, een normale psychologische functie, een evenwichtige elektrolytenbalans, het behoud van sterke botten en tanden, een normale energiestofwisseling, een normale spierfunctie en een normale eiwitsynthese.

Levertraan-capsules:

rosita capsules geel doek De kracht van kabeljauwlever wordt al eeuwen ingezet. De Vikingen noemden dit niet voor niets 'het goud van de oceaan'. De kabeljauw levertraan softgel bevat namelijk een breed spectrum aan voedingsstoffen zoals vitamine A en D3 en Omega -3,4,6,7,9 11-vetzuren. De supplementen van Rosita Real Foods zijn op een natuurlijke en zuivere manier geproduceerd, waardoor het product dichtbij de natuur staat. Precies zoals moeder natuur het ook bedoelde!

De verse kabeljauw levertraan softgels zijn vrij van kunstmatige toevoegingen. Er worden geen chemicaliën, oplosmiddelen of mechanische methoden gebruikt tijdens het productieproces. De kabeljauw wordt op een koude manier bewerkt, waardoor de olie ongeraffineerd, extra virgin en zeer voedzaam is.

Immuunsysteem gummies: Activeer het afweersysteem!

Vlierbessen gummies paars De vlierbessen gummies van MegaFood zijn gemaakt met echte hele voedselbronnen van gecertificeerde, lokale biologische landbouwbedrijven en MegaFood partners. De gummies bevatten een mix van zink, vlierbessen, bosbessen en gember. Alle ingrediënten zijn van biologische en natuurlijke afkomst. Geef je weerstand een boost met deze smakelijke vlierbessen gummies. Iedere gummie zit vol met gezondheidsbevorderende ingrediënten en bevatten geen kunstmatige smaak- of kleurstoffen en conserveringsmiddelen van welke aard dan ook. Daarnaast zijn de gummies glyfosaat vrij. Dát zijn supplementen gemaakt met ambitie.

 

Curcuma-gummies:

Gummies Kurkuma oranje potEen krachtige mix van Biologische Kurkuma, Gember en Zwarte Peper samengevat in een heerlijke gummie. Deze gummies ondersteunen je monitoring gezondheid op diverse manieren. Kurkuma staat al eeuwenlang bekend om haar krachtige en veelzijdige gezondheidsvoordelen. Voor de gummies zijn echte hele voedselbronnen gebruikt afkomstig van gecertificeerde MegaFood partners. Samen met biologische wortel en gember vormt de kurkuma een krachtige mix. De biologische peper zorgt daarnaast voor de optimale opname van curcuminoïden. Zorgt daarnaast voor gezonde cellen weefsels.

 

Bottenbouillon:

bottenbouillon rund poederWie denkt dat botten en gewrichten niet zoveel te bieden qua voedingswaarde, moet verder kijken dan zijn neus lang is. De harde en stugge structuren bevatten een breed scala aan voedingsstoffen waar we gesproken niet voldoende van binnenkrijgen. Traditionele culturen en wilde beesten echter wel! Zij weten instinctief dat botten en kraakbeen erg voedzaam zijn en gebruiken dit dan ook in hun dieet voor versterking van de levenskracht. De ingedroogde bottenbouillon van Broth of Life is hierbij een uitkomst. Deze grasgevoerde bouillonpoeder van weidekippen of - runderen is gemaakt zoals je dat zelf ook zou doen. De botten worden getrokken met zuiver water en groenten. Het eindresultaat is een grove bouillonpoeder met de juiste voedingswaarde. Het enige wat rest is het toevoegen van water.

 

5-HTP

5 htp doppen met oranje pot 5-hydroxytryptofaan (5-HTP) is een natuurlijk voorkomend aminozuur en functioneert in het lichaam als antioxidant, maar onder andere ook als voorloper van de neurotransmitter serotonine. Na de inname van 5-HTP passeert het molecuul eenvoudig de bloed-hersenbarrière en wordt het opgenomen in het centrale zenuwstelsel. Hier doet het zijn werk via een specifieke route die 5-HTP omzet naar serotonine. Serotonine wordt daaropvolgend onder andere ook gebruikt voor de productie van melatonine. 5-HTP bevorderd naast ook de gemoedstoestand en is een voorloper van serotonine ook een voorloper van melatonine.