Wei-eiwitten zijn wereldwijd wellicht de meest gebruikte eiwitten in voedingssupplementen, shakes en smoothies en voorzien je lichaam van extra eiwitten. Collageen hydrolysaat is echter ook een uitstekende bron van eiwitten maar met het extra voordeel dat het unieke aminozuren bevat die specifiek de huid, haren en gewrichten ondersteunen.

Collageen in het lichaam

Zo’n 25%-35% van de eiwitten in je lichaam bestaat uit collageen. Het is de meest voorkomende eiwit in het bindweefsel, de huid en debotten. Net zoals alle andere onderdelen waaruit je lichaam is opgebouwd heeft ook al het collageen in je lichaam onderhoud nodig.

Gelatine en Collageen Hydrolysaat

Gelatine is de uitgekookte vorm van collageen en is afkomstig uit varken, rund, kip of vis. Collageen hydrolysaat is dus verder verwerkte gelatine waarin de eiwitten in kleinere stukjes zijn opgebroken door middel van enzymen. Hierdoor wordt het gemakkelijker opgenomen door het lichaam en verspreid het zich ook beter. Het grote verschil met gelatinepoeder is dat collageen hydrolysaat het geen gelei meer vormt als je het mengt met een vloeistof, maar dus vloeibaar blijft.

Gelatine & Collageen Hydrolysaat: het verschil

De samenstelling van de aminozuren die gelatine en collageen hydrolysaat aanleveren zijn hetzelfde, alleen de manier waarop ze reageren met vloeistoffen is dus anders. Collageen Hydrolysaat vormt geen gel of pudding terwijl gelatine dat wel doet. Collageen Hydrolysaat blijft dan ook gewoon vloeibaar. De smaak is bij beide neutraal, ze zijn beide breed inzetbaar en gezond.

GELATINE COLLAGEEN HYDROLYSAAT
Afkomstig van

Botten, huid en schalen van dieren

Aminozuurprofiel

Identiek in beide producten

Oplosbaarheid In lauw en warm water Zowel in koud, lauw en warm water
Reactie met water Vormt een gelei Blijft vloeibaar

Voordelen collageen hydrolysaat

  1. Uitstekende bron van eiwitten
  2. Bevat hoge concentraties glycine, lysine en proline
  3. Neutraal van smaak en afkomsting van rund of duurzaam gevangen kabeljauw
  4. Ondersteunt het lichaamseigen collageennetwerk
  5. Specifieker voor de gewrichten, huid, haren en nagels

Voordelen gelatine

  1. Uitstekende bron van eiwitten
  2. Bevat hoge concentraties glycine, lysine en proline
  3. Neutraal van smaak en afkomstig van rund
  4. Specifiek voor de darmen

Herkomst van Collageen

Omdat wij alleen de beste en meest gezonde collageen willen aanbieden hebben wij niet gekozen voor bio-industrie producten. Van alle mogelijke varianten is er niets natuurlijker dan collageen van wildgevangen kabeljauw.

Bekijk onze collageen selectie!