Collageen hydrolysaat van wilde kabeljauw van Ergomax

Het is neutraal van smaak. Binnen enkele minuten beschikt het lichaam zo over de specifieke aminozuren en aminozuurverbindingen die het goed kan gebruiken. Vanzelfsprekend zorgt Ergomax voor een duurzame productie en distributie.

Voordelen

  • Uitstekende bron van eiwitten
  • Bevat hoge concentraties glycine, lysine en proline
  • Neutraal van smaak en duurzaam van oorsprong

Bekijk de productvideo

Een sterk aminozurenprofiel

Collageen hydrolysaat in de vorm van collageenpoeder bevat de belangrijke aminozuren: glycine, lysine en proline in hoge concentraties. De unieke verhoudingen van deze aminozuren zijn specifiek voor het collageen in ons lichaam. Het is dan ook essentieel dat we deze via voeding of suppletie binnen krijgen. Suppletie met collageen hydrolysaat kan om meerdere redenen een uitstekende keuze zijn.

Collageenpoeder van duurzame kabeljauw

Er zijn verschillende bronnen voor collageen. Varkens- en rundercollageen komen het meeste voor. Deze vormen zijn voornamelijk afkomstig uit de bio-industrie en de intensieve veehouderij. Ergomax kiest voor een andere weg! Omdat wij alleen de beste en meest gezonde collageen willen aanbieden, kiezen wij voor collageen van wild gevangen kabeljauw: uiteraard duurzaam van oorsprong en op een zuivere wijze verwerkt.

Neutraal van smaak en rijk aan glycine

Kabeljauwcollageen hydrolysaat is fijn wit collageenpoeder met een neutrale smaak. Het product heeft een extra bewerkingsstap ondergaan, waardoor het poeder gemakkelijk met vloeistoffen mengt en snel wordt opgenomen. Met twee eetlepels per dag vul je je voeding voldoende aan met deze pure eiwitten. Eén van de aminozuren die veel voorkomt in collageen is glycine. Glycine is semi-essentieel. Dit wil zeggen dat het lichaam van nature hier niet voldoende van aanmaakt; inname van extra glycine via voeding is dus noodzakelijk. Het lichaam maakt zo’n 3 gram per dag aan, maar het heeft ongeveer 10 gram per dag nodig voor de basisprocessen.

Collageen in het lichaam

Collageen is het meest voorkomende eiwit ter wereld. Van alle eiwitten in het lichaam is 30% collageen. Deze zogenaamde biopolymeer wordt in al ons bindweefsel gevonden, van de huid en gewrichten tot en met de organen. Het goed onderhouden van collageen is dan ook erg belangrijk. Collageen geeft het lichaam stevigheid, integriteit en structuur. Bijna iedereen heeft baat bij extra inname van collageen, maar doelgroepen zoals bijvoorbeeld sporters en ouderen des te meer.

Niet alleen een passief weefsel

Doorgaans denkt men dat collageen enkel een passief weefsel is met slechts mechanische eigenschappen, maar dit is onjuist. Collageen heeft ook diëlektrische en elektrische geleidingseigenschappen. Hierdoor fungeert het als een soort communicatiesysteem dat het hele lichaam als een samenhangend geheel verbindt. Daarnaast speelt het een rol in de energieproductie.

Collageen, een vloeibaar kristal?

Ons lichaam vernieuwt iedere zes maanden al het collageen. Voor sterk en goed functionerend collageen is het belangrijk dat je de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt, op een juiste wijze beweegt, en vooral dat je voldoende water drinkt. Collageen in het lichaam is een materie die qua vorm tussen een vast kristal en een vloeistof in zit. Het staat daarom ook wel bekend als een ‘Liquid Crystalline’ ofwel een vloeibaar kristal. Voor een goede werking is het afhankelijk van water. Voldoende water drinken is dan ook essentieel.

Over Ergomax

Kies je voor Ergomax, dan kies je voor kwaliteit, voor vakkundig advies en voor bewezen effect. Ergomax biedt natuurlijke voedingssupplementen aan. In onze visie moet iedereen een optimale gezondheid kunnen nastreven. We zijn dan ook altijd op zoek naar nieuwe en unieke stoffen en producten met een bewezen effect. Ons assortiment bevat ook veel unieke nicheproducten. Al onze producten zijn zorgvuldig geselecteerd, beoordeeld en getoetst. Dat geldt ook voor de eigen productenlijn van Ergomax. Producten zijn zo min mogelijk bewerkt en zo natuurlijk mogelijk. Moeder natuur weet het immers altijd beter.