Je hebt vast wel eens gehoord van dr. Weston A. Price. Deze Canadese tandarts (1870-1948) kon aan de staat van het gebit van mensen zien of zij gezond of juist ongezond aten. Price reisde de wereld over om te ontdekken wat het voedingspatroon van gezonde mensen omvatte. Hij deed veel onderzoek bij natuurvolkeren. En exact op deze bevindingen is het gedachtegoed van Green Pasture gestoeld. We vertellen je er alles over in dit blogartikel.

Inhoud

  • Where Green Pasture meets Weston A. Price
  • De gemene deler: vetten, vitamines A, D, E en K en mineralen
  • Vitaminerijke boterolie en levertraan
  • Waarom is een aantal producten gefermenteerd?
  • Waarom verschilt de inhoud per geproduceerde partij?
  • Kwaliteit staat voorop
  • Green Pasture: voor lichaam en geest

Where Green Pasture meets Weston A. Price

Na een lange carrière in de staalindustrie besloot Dave Wetzel dat het tijd was om het over een andere boeg te gooien. Meer tijd met familie, werken vanuit passie en dichter bij de natuur leven, werden de nieuwe uitgangspunten. Dave kocht samen met zijn vrouw Barbara een op gras gebaseerde melkveehouderij. Niet lang daarna was hij bij een lezing van mede oprichtster en voorzitter van de Weston A. Price Foundation, Sally Fallon Morell. Sally sprak onder meer over vitaminerijke boterolie gemaakt van melk van koeien die grazen op snelgroeiend groen gras. Dave besefte dat hij goud in handen had en zo begon het verhaal van Green Pasture.

De gemene deler: vetten, vitamines A, D, E en K en mineralen

Wat was er nu zo bijzonder aan de voeding van natuurvolkeren? Dr. Price ontdekte een grote gemene deler in hun voeding. Ze consumeerden minimaal tien keer zoveel vetoplosbare vitamines A, D, E en K dan de gemiddelde Amerikaan in die tijd en hun voeding was rijk aan mineralen, voornamelijk afkomstig uit dierlijke bronnen. Price identificeerde drie dierlijke superfoods met een hoge concentratie vetoplosbare vitamines en mineralen: rauwe melk, orgaanvlees en vis. Ook identificeerde Price een voedselverteringsketen: vetten – mineralen – vitamines, waarin de een als een sleutel in het slot van de ander fungeert. Met andere woorden: vetten zijn nodig voor de opname van mineralen en mineralen zijn nodig voor de opname van vitamines. Vetten staan dus duidelijk aan de basis. Price was dan ook een pionier in de epigenetica en zijn tijd ver vooruit.

Vitaminerijke boterolie en levertraan

Gefascineerd door de zorgvuldig gedocumenteerde observaties van dr. Price over de talrijke gezondheidsvoordelen van boterolie, aarzelden Dave en Barbara van Green Pasture geen moment, en besloten ze in 2003 om hun uitstekende groene weides - pastures - en ondernemersgeest te wijden aan het creëren van het product dat nu Geconcentreerde Boterolie heet. Een andere ontdekking van dr. Price was dat boterolie in combinatie met levertraan een krachtige voedingssynergie geeft. De patiënten van dr. Price die beide oliën tegelijk consumeerden, gingen met sprongen vooruit in hun mond- en algehele lichamelijke gezondheid. In 2007 werd de productlijn van Green Pasture dan ook uitgebreid met gefermenteerde kabeljauw en roggeleverolie. Inmiddels omvat Green Pasture Products verschillende voedzame producten.

Waarom is een aantal producten gefermenteerd?

Green Pasture gebruikt fermentatie als techniek voor diverse producten. Fermenteren is tegenwoordig weer hip, maar is in feite een eeuwenoude techniek. Het maakt voedingsmiddelen langer houdbaar, het verandert de smaak en het verbetert de gezondheidswaarde omdat voedingstoffen beter toegankelijk worden. Gefermenteerd voedsel bootst de spijsvertering van binnenuit na en helpt het lichaam bij het opnemen van voedingsstoffen. Fermentatie is ook een goede manier om de levertraan te extraheren uit de vis. Green Pasture combineert de traditionele methode met moderne normen, en creëert zo een superieur product met natuurlijke vitamines en omega 3-vetzuren. In het geval van levertraan betekent dat ook dat er natuurlijke antixodanten in de levertraan aanwezig blijven, die het product niet alleen beschermen tegen oxidatie, maar die ook in je lichaam terecht komen en daar een gunstige bijdrage leveren.

Waarom verschilt de inhoud per geproduceerde partij? 

Alle producten van Green Pasture bevatten de natuurlijke vitamines en geen synthetische toevoegingen. Als je de etiketten leest, dan zie je vermeld staan: ‘Gefermenteerde levertraan bevat van nature voorkomende vitamines A en D’ en ‘de hoeveelheden van deze voedingsstoffen kunnen variëren.’ Dit heeft dus alles te maken met het feit dat de ingrediënten natuurzuiver zijn. Het vetoplosbare vitaminegehalte van visolie is van nature variabel wanneer er geen synthetische vitamines worden toegevoegd. Diverse factoren bepalen namelijk het vitamine- en voedingsprofiel van de olie, zoals geografische factoren, het seizoen en de vissoort. Green Pasture heeft er dan ook voor gekozen om van bepaalde ingrediënten zoals vitamine D geschatte waardes op te nemen. Deze waardes liggen dicht bij de daadwerkelijke waardes en zeggen dus alles over de versheid van de vis en de olie!

Kwaliteit staat voorop

Dave en Barbara hebben kwaliteit hoog in het vaandel staan. Voor Green Pasture worden de beste en meest duurzame grondstoffen ingekocht, zoals duurzaam wildgevangen MSC-gecertificeerde kabeljauw. Ook kent het bedrijf een onberispelijke productiepraktijk. Elke stap van het productieproces, van oceaan tot verpakking, wordt door een onafhankelijke partij getest. Voor de gefermenteerde levertraan is de Marine Stewardship Council-certificering toegekend. En als erkenning voor deze hoogstaande kwaliteit ontving Green Pasture in 2012 Nebraska's Distinguished Entrepreneur Award.

Green Pasture: voor lichaam en geest

We zijn er dan ook trots op dat we Green Pasture aan jou kunnen aanbieden in onze webshop en raden de producten dan ook met een gerust hart aan je aan. Bijvoorbeeld met ingrediënten zoals vitaminen A en D die belangrijk zijn voor je immuunsysteem en de omega 3-vetzuren EPA en DHA ter ondersteuning van je hersenen. Alle productinformatie en gezondheidsvoordelen lees je bij de producten op onze website. Green Pasture biedt een volwaardige ondersteuning van lichaam en geest!