CHINESE PEA

Wellicht heeft u ook de uitzending van Zembla 'Medicijnmacht China' gezien. Het tekort aan medicijnen in Nederland loopt al jaren op, maar dit is niet het enige probleem. Ook de productie van geneesmiddelen en de grondstoffen hiervan levert een aanzienlijk risico voor de volksgezondheid. Denk aan te weinig werkzame bestanddelen, regelrechte vervuiling, maar ook gebrek aan regelgeving en inspectie op het gebied van arbeidsomstandigheden, milieu en duurzaamheid.

Helaas is de regulatie van supplementen en nutraceuticals nog slechter geregeld met alle gevolgen van dien. De monopoliepositie van China en de daaruit voortvloeiende afhankelijkheid is niet gezond en misschien zelfs onveilig voor de Westerse markt en de zich daarop begevende -niets vermoedende- consument.

Innexus Nutraceuticals, grondstofleverancier voor de palmitoylethanolamide van Ergomax (OptiPEA®), laat zien dat het anders kan. Het betrekt de grondstoffen voor Ergomax OptiPEA®, ALS ENIGE uitsluitend uit Europa. Innexus is een exclusieve partner van het Nederlandse Ofichem BV. Dit houdt in dat iedere stap in het productieproces getest, gecontroleerd en gereguleerd wordt.

Daarom OptiPEA® van Ergomax

  1. Grondstoffen 100% Europees NIET uit China
  2. Volgens farmaceutische standaard geproduceerd (GMP)
  3. RSPO gecertificeerd (o.a. Duurzame palmolie)

Hoe kom je erachter of je PEA uit China komt?

Heel eenvoudig: Neem contact op met de leverancier en vraag het! Windt deze er doekjes om en kan hij geen documenten overleggen. Dan weet je genoeg.

Kwaliteit is iets om trots op te zijn!