Ben je moe of gestrest? Een oplossing zou zo simpel kunnen zijn als het nemen van voldoende magnesium, ook bekend als de “Mighty Mineral”. Magnesium is betrokken bij honderden biochemische processen in het lichaam en het is ook een mineraal waar de meeste mensen best meer van zouden kunnen innemen.

Wat doet Magnesium?

Magnesium helpt bij het reguleren van een breed scala aan biochemische reacties, waaronder eiwitsynthese, spier- en zenuwfunctie, botaanmaak en het geheugen. Magnesium is ook essentieel de voor energieproductie omdat ATP niet kan functioneren zonder de hulp van magnesium.

Waar is Magnesium goed voor?

Magnesium ondersteunt de algehele gezondheid en welzijn. Maar de twee magnesiumvoordelen die u het meest naar voren komen zijn verbetering van de energieniveaus en verminderde stress. Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar magnesium is energiek, kalmerend en ontspannend.

Magnesium in voedsel

Zoals de meeste voedingsstoffen, kun je magnesium krijgen via het voedsel dat je eet of van magnesiumsupplementen. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan magnesium zijn bladgroenten, amandelen, spinazie, avocado's, noten, zaden, peulvruchten en sommige volle granen. Veel voedingsmiddelen met veel vezels zijn ook goede bronnen van magnesium. Enkele goede bronnen zijn: spinazie, amandelen, pinda's en avocado

 

Magnesium:

 • > kan helpen bij vermoeidheid
 • > ondersteunt het energieniveau
 • > speelt een rol bij de aanmaak van cellen en weefsels
 • > helpt bij het opbouwen van eiwitten in het lichaam
 • > is betrokken bij de botaanmaak en is belangrijk voor het behoud van sterke botten en tanden
 • > is goed voor de gemoedstoestand, het concentratievermogen en het geheugen
 • > heeft een positieve invloed op de werking van het zenuwstelsel
 • > draagt bij tot een goede elektrolytenbalans
 • > is belangrijk voor een normale spierwerking en speelt een rol bij het behouden van soepele en sterke spieren

 

Magnesium en vitamine D3

Wist je dat voldoende magnesium ook noodzakelijk is voor de aanmaak van vitamine D3? Zonder magnesium kan het lichaam namelijk niet voldoende vitamine D3 op natuurlijke manier aanmaken. Onderzoeker Dr. Dai en zijn onderzoeksteam concludeerden in 2018 dat individuen met hogere magnesium innames uit voedsel of supplementen minder kans hadden op lage vitamine D3 concentraties.

Hoeveel magnesium heb je nodig?

De meeste volwassenen hebben dagelijks tussen 300 mg en 400 mg magnesium nodig. Hieronder vind je een tabel met de gemiddelde inname magnesium per leeftijdsgroep.

Kinderen        

6-11 maanden            80mg
1-2 jaar                        85mg
2-5 jaar                        120mg
6-9 jaar                        200mg

Mannen 

9-13 jaar                      280mg
14-17 jaar                    350mg
Vanaf 18 jaar              350mg

Vrouwen        

9-13 jaar                      280mg
14-17 jaar                    280mg
Vanaf 18 jaar              300mg
Zwangere vrouwen   280mg
Vrouwen die borstvoeding geven      280mg

Bronnen: Volwassenen vanaf 18 jaar: Gezondheidsraad 2018. Andere leeftijden, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven: Gezondheidsraad 2014.

Verschil in magnesium en opname

Er bestaan inmiddels veel soorten specifieke magnesium, waaronder ook één van de meest bekende: magnesium chelaat. Gecheleerde magnesiumsupplementen bevatten magnesium dat chemisch gebonden is aan aminozuren in een specifiek proces dat bekend staat als chelatie, waardoor het voor het lichaam makkelijker wordt om mineralen te absorberen. Chelatie is eigenlijk een natuurlijk proces dat optreedt tijdens de spijsvertering om het transport van mineralen door de darmwand te vergemakkelijken, zodat ze door het lichaam kunnen worden gebruikt.

Liposomale magnesium

Liposomale magnesium is anders dan reguliere vormen van magnesium. Het werkt beter, omdat het direct vanuit de dunne darm, zonder enige belemmering, wordt opgenomen in de bloedbaan. Daarnaast bevat het natuurlijk magnesium uit zeewater en een natuurlijk complex van 72 synergetische sporenelementen.

Door naar de natuur te kijken hebben we een effectieve, veilige en breed inzetbare liposomale magnesium geformuleerd: afkomstig uit zeewater, met natuurlijke cofactoren. Wij zijn van mening dat natuurlijk altijd de voorkeur geniet.

Maximale opname en biologische beschikbaarheid

Bij magnesium supplementen gaat het niet alleen om het aantal milligrammen per dosering maar ook om het vermogen om opgenomen en gebruikt te worden in het lichaam. Dit staat bekend als de biologische beschikbaarheid. Wij benaderen magnesium vanuit drie invalshoeken om de werking, opname en biologische beschikbaarheid van magnesium te optimaliseren:

 1. Adequate dosering per capsule van 100 mg natuurlijk magnesium
 2. Effectief transport systeem op basis van liposomen waardoor de opname effectief is
 3. Synergetische cofactoren voor magnesium met 72 natuurlijke sporenelementen

Bekijk alle magnesium producten: