Ergomax | Blog

  1. Waarom je oesters zou moeten eten!

    Waarom je oesters zou moeten eten!
    Complexe wezens Oesters zien er uit als hele simpele wezens: twee schelpen en grijs vlees. Maar, laat je niet misleiden want oesters hebben een buitengewone voedingswaarde en eigenschappen. Oesters behoren tot de meest voedzame producten ter wereld. Met  onder andere 59 sporenelementen, 12 Vitaminen, 19 Aminozuren en Omega-3 vetzuren levert iedere oester een ongelofelijk pakket aan stoffen. Vooral zink komt in grotere hoeveelheden voor in oesters. Oesters zijn een echte brain food en ze hebben volgens Lees verder →
  2. Hoe de band tussen moeder en kind ontstaat

    Hoe de band tussen moeder en kind ontstaat
    Zwangerschap is een van de meest speciale momenten in het leven van vrouw. In grote lijnen weten de meeste vrouwen wel wat er gebeurt tijdens deze 9 maanden. De fasen van ontwikkeling, het lichaam verandert zichtbaar en het gevoel van verantwoordelijkheid groeit. Je wilt natuurlijk alleen maar het beste voor je kind en doet er alles aan om jullie beide gezond te houden. Natuurlijke zwangerschaps-vitaminen, biologisch voedsel, genoeg rust en weinig stress zijn natuurlijk belangrijke aandachtspunten. Buiten Lees verder →
  3. Wat is Agmatine sulfaat?

    Wat is Agmatine sulfaat?
    Alle actieve ingrediënten die in voedingssupplementen worden gebruikt zijn interessant en hebben hun nut. Soms, heel soms duikt er een supplement op waarvan onderzoekers de waarde onderschatten. Als je naar de publicaties en onderzoeken van Agmatine kijkt, dan weet je dat agmatine zo'n supplement is. Agmatine sulfaat is één van deze bijzondere stoffen waar je misschien nog niet eerder van gehoord hebt! Al ruim 100 jaar bekend In 1910 werd Agmatine door de Nobelprijs laureaat Albrecht Kossel ontdekt. Lees verder →
  4. Visolie: vriend of vijand? Deel 2

    Visolie: vriend of vijand? Deel 2
    Het nut van omega-3 vetzuren In ons vorige blog legden we uit hoe men langzaam tot het inzicht is gekomen dat omega-3 vetten een essentiële rol spelen in ons lichaam. In dit blog leggen we uit waarom we geen fan zijn van omega-3 visolie, en daarom ook niet verkopen. Ons advies hierbij is om zoveel mogelijk uit het eten van vis of schelpdieren te halen. Lukt dit niet dan is krillolie een beter alternatief. Positieverschuiving Natuurlijke omega-3 rijke voeding zoals bijvoorbeeld moedermelk of vette Lees verder →
  5. Visolie: vriend of vijand? Deel 1

    Visolie: vriend of vijand? Deel 1
    De haat-liefdeverhouding met omega-3 vetzuren Dat de omega-3 vetzuren in vis(olie) belangrijk zijn is tegenwoordig wel bekend. Dit was echter niet altijd zo het geval. Wetenschappelijk auteur Susan Allport dook voor haar boek ‘The Queen of Fats’ in de historie van de haat-liefdeverhouding die wij hebben met omega-3 vetzuren. Niet alle vetten zijn slecht Vooral de lange keten omega-3 vetzuren zoals ze voorkomen in vis, krill of inktvis zijn de laatste decennia gegroeid in populariteit. Men beschouwt Lees verder →
  6. Verbeter je slaap met 4 tips

    Verbeter je slaap met 4 tips
    Donkertherapie is gratis en geschikt voor iedereen Tegenwoordig bestaan er therapieën voor zo’n beetje alles. Wat is er met de mens aan de hand? Nou, zo’n beetje alles dus. Daarom bestaat er zandbaktherapie voor mensen die niet goed kunnen communiceren, hergeboortetherapie om trauma’s te verwerken en slangmassagetherapie ter ontspanning en verlichting van pijn. Veel van deze behandelwijzen vallen onder de noemer van ‘alternatief’ ook al hebben ze soms een bewezen effectiviteit. Scototherapie ofwel Lees verder →
  7. De supercomputer in je hoofd

    De supercomputer in je hoofd
    Recentelijk zijn wetenschappers erachter gekomen dat de capaciteit (kracht) van onze hersenen velen malen groter is dan voorheen werd gedacht. Dit lijkt voor jou misschien maar een leuk feitje, maar de neurowetenschap stond op zijn kop. Deze ontdekking gaf ook meteen antwoord op de vraag: hoe kan ons brein zo energie-efficiënt zijn? Ons brein als kwantumcomputer Het is antwoord is kwantummechanica. Eerder werd namelijk gedacht dat onze hersenen werken op basis van biochemische en -elektrische processen. Lees verder →
  8. Biofilms de ideale leefomgeving voor micro-organismen

    Biofilms de ideale leefomgeving voor micro-organismen
    Wanneer microorganismen een kolonie vormen, ontstaan biofilms. Het zijn plakkerige en slijmerige structuren die gemaakt zijn van polysacchariden (polymeren) en vormen een goed afgeschermde leefomgeving voor gewilde en ongewilde micro-organismen zoals bacteriën en schimmels. Maar wanneer een microbioom uit balans is, ontstaat een type biofilm die niet gewenst is. Goed en slecht Biofilms komen voor in onder andere jouw darmen, mond, longen, ogen, oren en neus. Ze zijn essentieel voor bacteriën. Lees verder →
  9. Enzymen: de werkpaarden van ons lichaam

    Enzymen: de werkpaarden van ons lichaam
    Tot voor kort wisten we nog maar weinig over de werking van enzymen. Dat ze chemische reacties in cellen versnellen tot ongekende snelheden, is al lang bekend, maar hoe ze dat deden bleef lang een raadsel. Wetenschappers ontdekten niet al te lang geleden dat ze gebruik maken van een ingenieuze truc. Hoe dat werkt? Honderdduizend biochemische reacties tegelijk Enzymen zijn moleculen die bergen werk in ons lichaam verrichten. Ze hebben iedere biomolecuul in elke cel van ons lichaam aangemaakt en Lees verder →
  10. Dit doet cannabisolie met jouw lichaam

    Dit doet cannabisolie met jouw lichaam
    Cannabisolieproducten roepen bij veel consumenten vragen op. Waarvoor gebruik je het? Wat doet het precies? Wat is de ideale dosering? Het is lastig om een eenduidig antwoord te geven op deze vragen. Elk lichaam reageert namelijk anders op de werkzame stoffen de “cannabinoïden”. Om nog maar niet te spreken van het feit dat deze stof invloed heeft op al onze lichaamsfuncties. Om de precieze werking uit te leggen, bekijken we eerst de fysiologie van het lichaam. Alle lichaamssystemen zijn met elkaar Lees verder →