Shilajit, collageen en elastine: Nutricosmetica opti forma

Nutricosmetica is een categorie van supplementen die speciaal gericht zijn op de uiterlijke verzorging van binnen uit. Het gaat meestal om producten die worden gebruikt voor de huid, haren en nagels en kunnen natuurlijk gebruikt worden naast externe verzorgingsproducten zoals crèmes en shampoos. Onder nutricosmetica vallen verschillende vormen van natuurlijke voedingssupplementen, zoals collageen en elastine die je inneemt. Door collageen, elastine en shilajit te combineren met elkaar creëer je een nutricosmetica stack die vanuit verschillende invalshoeken zijn werk doet: deze supplementen hebben namelijk een synergetisch effect op elkaar. 1+2=4!

Wat is synergie?

Synergie komt van het Griekse woord synergia en betekent ‘samenwerking’. Meer dan een samenwerking, omvat synergie de meeropbrengst wanneer delen samengaan en het resultaat groter is dan de som der delen: 1 + 2 = 4. Oftewel, de delen in kwestie hebben een groter effect wanneer ze samengevoegd worden dan ze elk afzonderlijk kunnen bewerkstelligen. Collageen, elastine en shilajit hebben een dergelijk synergetisch effect op elkaar, waardoor het samen nemen van deze nutricosmetica voedingssupplementen een krachtige combinatie vormt: een ware drie eenheid.

Om de synergie optimaal te benutten is natuurlijk de kwaliteit van de opzichzelfstaande componenten van belang. Hierbij kun je denken aan de bron, die idealiter zo natuurlijk mogelijk is van oorsprong en zo min mogelijk bewerkt wordt in het productieproces. Zijn éen of meerdere delen niet optimaal dan verlies je ook kracht in de som, het synergetisch effect van de combinatie. Het is dus van belang producten te kiezen waarvan de bron zo zuiver, krachtig en transparant mogelijk is. Dat is eenvoudiger te realiseren, wanneer je nutricosmetica kiest die ontwikkeld is als op zichzelf staand product. Bijkomend voordeel is dat de producent dan meestal zoveel kennis en expertise bezit, dat deze toegewijd is aan aldoor optimaliseren van zijn product. Ook is het persoonlijk afstemmen van de combinatie van supplementen mogelijk wanneer ze niet in een kant en klare formule komen. Ieder lichaam is ten slotte uniek, ook in de behoeften als het op voedingssupplementen en cosmetica aan komt!

Voor een optimale nutricosmetica stack raden wij de volgende producten aan:

Ergomax Collageen Hydrolysaat van wild gevangen kabeljauw

Omdat vis-collageen hydrolysaat uit kleinere peptiden bestaat dan runder- collageen hydrolysaat is de effectiviteit ongeveer 1.5 maal groter en heeft het een superieure bio beschikbaarheid. De kabeljauw die gebruikt wordt voor de collageen hydrolysaat van Ergomax wordt wild gevangen door middel van lijnvangst voor de kust van Noorwegen. In vrijheid levende vis uit schone, Europese wateren: natuurlijker wordt het niet.

Collageen is een eiwit die in verschillende typen voorkomt in het lichaam van mens en dier. Hydrolysatie is een proces waarbij de huid van de kabeljauw bewerkt wordt met enzymen, zodat de peptiden sneller en eenvoudiger opgenomen kunnen worden door het lichaam en de collageen bovendien oplost in vloeistof. Over dit supplement is al veel geschreven. Lees bijvoorbeeld eens onze blog over het gebruik van de collageen hydrolysaat van wilde kabeljauw: https://www.ergomax.nl/blog/hoe-gebruik-kabeljauw-collageen-hydrolysaat-ergomax-voor-de-huid/

De natuurlijke mechanische eigenschap van collageenvezels is de stevigheid.

Van collageen hydrolysaat is de aanbevolen dagelijkse dosering: 2 eetlepels per dag, met vloeistof naar keuze.

 

Ergomax Elastine Hydrolysaat van wild gevangen vis

Elastine is net zoals collageen een eiwit wat van nature voorkomt in het lichaam. Het verschilt van collageen doordat de structuur erg vertakt is, en de aminozuren dus veel onderlinge verbindingen hebben. Dit zorgt voor de opvallende elasticiteit van de vezels. Buiten dit verschil om is de gelijkenis met collageen groot, ook qua werking en herkomst: de bron betreft vis die op dezelfde wijze en locatie gevangen wordt. Doorgaans wordt elastine uit zeedieren als superieur beschouwd, zoals dat ook het geval is bij het verschil tussen collageen hydrolysaat van vis of runderen.

De natuurlijke mechanische eigenschap van elastinevezels is de elasticiteit.

Van elastine hydrolysaat is de aanbevolen dagelijkse dosering: 2 capsules per dag.

Ergomax PrimaVie® Shilajit

Het bij het grote publiek minder bekende shilajit wordt gewonnen uit gesteente. Deze teerachtige substantie ontstaat uit een langdurig proces van plantenresten en mineralen die onder invloed van druk en hitte een exsudaat vormen te midden van rotsen in hooggebergte. Omdat Shilajit verschillende samenstellingen en kwaliteit kan hebben is het belangrijk om een gestandaardiseerde en opgezuiverde variant te kiezen zoals PrimaVie® , waarvan de bron in het Himalaya gebergte ligt. Dit zorgt er niet alleen voor dat je een minimale hoeveelheid aan actieve stoffen binnenkrijgt maar ook dat je geen ongewenste stoffen tot je neemt zoals zware metalen. PrimaVie® is dan ook het enige shilajit extract waar Ergomax gebruik van maakt.

Van shilajit is de aanbevolen dagelijkse dosering: 1-2 capsules per dag bij de maaltijd.

Ben je geïnteresseerd in het onderhouden van je uiterlijk van binnen uit? Probeer dan zeker eens deze bijzondere combinatie van nutricosmetica.