Vrijwel iedereen is bekend met gelatine als bindmiddel voor snoepjes, pudding, drop en taarten. Maar wist jij dat gelatine eigenlijk een helder en smaakloos eiwit is dat afgeleid van de botten, bindweefsels en huiden van dieren? Met een vergelijkbaar aminozuurprofiel als de collageen hydrolysaat biedt rundergelatine veel voordelen.

Verrijkende werking

In tegenstelling tot collageen hydrolysaat bestaat gelatine uit langere aminozuurketens waardoor het poeder zodra het in aanraking komt met een gelei vormt. Net als collageen hydrolysaat levert gelatine een positieve bijdrage aan de zachte weefsels in het lichaam, zoals kraakbeen en de huid. Daarnaast doet de gelei in het bijzonder zijn werk in de darmen door het spijsverteringskanaal te bedenken met een verzachtende en beschermde laag.

Traditionele diëten

Man Afrika

Diëten van traditionele culturen zijn meestal veel hoger in gelatine dan onze hedendaagse moderne diët, omdat deze culturen neus-tot-staart-eten en delen van het dier consumeren met veel gelatine, zoals huid, pezen en andere gelatineachtige stukken vlees. Helaas zijn wij vandaag de dag het eten van hele dieren kwijtgeraakt en dit betekent dat we veel minder gelatine eten dan onze voorouders, of helemaal geen vlees eten .. Hieronder staan ​​drie redenen waarom bijna iedereen - zelfs gr oenten - gelatine zou moeten eten!
  1. Gelatine balanceert vleesinname.Tegenwoordig consumeren de meeste mensen enkel het spiervlees. Hoewel collageen ongeveer 50% van het eiwit in dieren uitmaakt, is slechts ongeveer 6% van het spierweefsel collageen.
  2. Gelatine voor de darmen

    Gelatine beschermt de darmwand en bevordert de darmwerking. Gelatine absorbeert ook water en zorgt voor een normale darmfunctie.
  3. Gelatine & collageen voor huid, haren, nagels en gewrichten

Collageen Hydrolysaat en gelatine zijn bekende promoters van de gezondheid van de huid. Zowel Collageen Hydrolysaat en gelatine leveren glycine en proline, twee aminozuren die worden gebruikt bij de productie van collageen. Collageen is een van de nodige structurele elementen van de huid, dus het leveren van de bouwstenen voor dit belangrijke eiwit kan ervoor zorgen dat je lichaam er genoeg van kan maken.

Essentiële aminozuren

De gelatinepoeder van Ergomax bevat 19 aminozuren, waaronder alle 8 aminozuren. De aminozuren kan het lichaam niet zelf aanmaken, waardoor het op de toevoer van buitenaf aangewezen is. Daarnaast bevat de rundergelatine hoge concentraties van de belangrijke aminozuren proline, glycine en hydroxyproline: de bouwstenen voor collageen!

Pure lokale bron

De hoogwaardige rundergelatine van Ergomax is 100% afkomstig van grasgevoerde runderen uit Zweden. De runderen zijn op natuurlijke wijze gehouden om de kwaliteit zo hoog mogelijk te houden. Koeien weide

Goed voor je lijf en veelzijdig in gebruik!

Gelatine poeder van hoogwaardige kwaliteit kun je eigenlijk door al je dranken doen. Zelfs door koffie, thee, soep en bouillon. Het is smaakloos en lost makkelijk op. Pas wanneer je de vloeibare substantie laat afkoelen krijg je een soort gelei. Door de verdikkende eigenschap van het product is gelatine daarom bij uitstek geschikt voor de bereiding van pudding, desserts of snoepjes.

Nieuwsgierig geworden en wil je zelf aan de slag?

Probeer dan eens onderstaand recept voor een pudding met zomerfruit! Hét ideale toetje of tussendoortje op zonnige zomerdagen. Ingrediënten:
  • (Kokos)melk
  • 4 el gelatinepoeder
  • 400 gram frambozen, blauwe bessen of ander rood fruit
  • Sap van ½ citroen
Bereiding: Breng in een steelpan de (kokos) melk en gelatine bewegings aan de kook. Roer af en toe door. Neem de pan van het vuur en voeg het fruit en citroensap toe. Pureer het geheel met een staafmixer of blender. Schenk het brouwsel in een puddingvorm of schaaltjes. Laat het nog geen eventjes afkoelen en zet het vervolgens 3 tot 4 uur in de koelkast om op te stijven.