Waarom grasgevoerde gelatine niet mag ontbreken in je dieet!
Vrijwel iedereen is bekend met gelatine als bindmiddel voor snoepjes, pudding, drop en taarten. Maar wist jij dat gelatine eigenlijk een helder en smaakloos eiwit is dat afgeleid van de botten, bindweefsels en huiden van dieren? Met een vergelijkbaar aminozuurprofiel als de collageen hydrolysaat biedt rundergelatine veel voordelen.
Verrijkende werking
In tegenstelling tot collageen hydrolysaat bestaat gelatine uit langere aminozuurketens waardoor het poeder zodra het in aanraking komt met een gelei vormt. Net als collageen hydrolysaat levert gelatine een positieve bijdrage aan de zachte weefsels in het lichaam, zoals kraakbeen en de huid. Daarnaast doet de gelei in het bijzonder zijn werk in de darmen door het spijsverteringskanaal te bedenken met een verzachtende en beschermde laag.Traditionele diëten
- Gelatine balanceert vleesinname.Tegenwoordig consumeren de meeste mensen enkel het spiervlees. Hoewel collageen ongeveer 50% van het eiwit in dieren uitmaakt, is slechts ongeveer 6% van het spierweefsel collageen.
-
Gelatine voor de darmen
Gelatine beschermt de darmwand en bevordert de darmwerking. Gelatine absorbeert ook water en zorgt voor een normale darmfunctie. -
Gelatine & collageen voor huid, haren, nagels en gewrichten
Essentiële aminozuren
De gelatinepoeder van Ergomax bevat 19 aminozuren, waaronder alle 8 aminozuren. De aminozuren kan het lichaam niet zelf aanmaken, waardoor het op de toevoer van buitenaf aangewezen is. Daarnaast bevat de rundergelatine hoge concentraties van de belangrijke aminozuren proline, glycine en hydroxyproline: de bouwstenen voor collageen!Pure lokale bron
De hoogwaardige rundergelatine van Ergomax is 100% afkomstig van grasgevoerde runderen uit Zweden. De runderen zijn op natuurlijke wijze gehouden om de kwaliteit zo hoog mogelijk te houden.
Goed voor je lijf en veelzijdig in gebruik!
Gelatine poeder van hoogwaardige kwaliteit kun je eigenlijk door al je dranken doen. Zelfs door koffie, thee, soep en bouillon. Het is smaakloos en lost makkelijk op. Pas wanneer je de vloeibare substantie laat afkoelen krijg je een soort gelei. Door de verdikkende eigenschap van het product is gelatine daarom bij uitstek geschikt voor de bereiding van pudding, desserts of snoepjes.Nieuwsgierig geworden en wil je zelf aan de slag?
Probeer dan eens onderstaand recept voor een pudding met zomerfruit! Hét ideale toetje of tussendoortje op zonnige zomerdagen. Ingrediënten:- (Kokos)melk
- 4 el gelatinepoeder
- 400 gram frambozen, blauwe bessen of ander rood fruit
- Sap van ½ citroen