Bij MegaFood maken ze vitaminen en supplement-ingrediënten zelf uit echte voedselbronnen. Ieder jaar wordt er meer dan 226.796 kilo aan vers fruit en groente verwerkt. Het proces is echter niet zo simpel als het malen, drogen en verwerken in een tablet.

Verse en hele voedselbronnen

Onder de noemer van “FoodState Nutrients” kan je op de labels van de MegaFood producten verschillende ingrediënten vinden. Deze zelf ontwikkelde voedingsstoffen combineren voedselcomponenten die synergetisch werken in het lichaam. Net zoals echt voedsel.

Het idee is al 80 jaar oud

Het idee achter de ontwikkeling van deze voedselcomplexen kan 80 jaar worden herleid naar Nobelprijs winnaar Albert Szent-Gyorgi. Hij ontdekte dat pure vitamine C alléén niet zo effectief werkt als vitamine C gecombineerd met andere stoffen die van nature in vitamine C-rijk voedsel voorkomen.

Onderzoek uit 2016

In een onderzoek dat in 2006 gepubliceerd werd in de “British Journal of Nutrition” werd het drinken van bloedsinaasappelsap vergeleken met het drinken van een vitamine C drankje dat een identieke hoeveelheid vitamine C bevatte. Hieruit bleek dat bloedsinaasappelsap effectiever was door de andere voedingsstoffen die het bevatte. De kracht zat hem dus in de combinatie van allerlei co-factoren.

One-of-a-kind solution

Bij MegaFood geloven ze dat vitaminen zonder hun corresponderende voedselcomponenten de unieke synergie en kracht van volwaardige voedselbronnen missen. FoodState ingrediënten zijn de oplossing voor dit probleem.

Voedingsstoffen zijn allemaal uniek en hebben nooit dezelfde eigenschappen. Om deze reden heeft MegaFood drie verschillende processen ontwikkeld om ingrediënten te maken. Ieder van deze drie processen begint met verse en volwaardige voedselbronnen zoals bijvoorbeeld sinaasappelen of broccoli. Deze worden koud gemalen om de cellen te openen. Dit is een proces dat ontwikkeld is op de University of New Hampshire en eindigt in:

Whole-food oftwel hele voedsel-concentraten

Het productieproces van WholeState™ ingrediënten is het meest eenvoudig. Nadat de hele voedselbronnen zijn gemalen worden ze in een tank geplaatst om te worden geconcentreerd. Door een zachtaardig droogproces onder lage temperaturen ontstaat een poeder waarvan de voedingswaarde, kleuren en aroma’s behouden zijn gebleven.

[caption id="attachment_1641" align="aligncenter" width="500"]Megafood-banner-Ergomax2 Bekijk alle producten van MegaFood[/caption]

Vitamine-verrijkte supplementen

Het productieproces van NutriState™ vitaminen zijn een stuk complexer. Na het maalproces worden vitaminen en enzymen toegevoegd aan de voedsel mix waardoor er een biotransformatie plaatsvindt van de vitaminen!

Ze worden in de celwanden geïntegreerd zoals dat ook in voedsel gebeurd. Hierna wordt de mix weer doorgevoerd naar een proces dat de mix nog verder verkleind naar een microscopisch niveau. Als laatste stap volgt weer het zachtaardige drogen zodat er een poeder ontstaat.

Produceren van mineralen

Het productieproces van de NutriState™ mineralen is het meest complexe proces. In tegenstelling tot vitaminen zijn mineralen anorganische stoffen. Om mineralen te produceren die gemakkelijk door het lichaam herkend, en goed opgenomen worden gebruikt MegaFood een levende gistsoort. De Saccharomyces cerevisiae gist wordt aan een mix bruine rijst en een specifiek mineraal toegevoegd in een bioreactor.

De gist voedt zich met de rijst en het mineraal-mengsel. Om de groei van de gist te bevorderen wordt er zuurstof toegevoegd en de temperatuur gereguleerd. Tijdens dit proces wordt het specifieke mineraal opgenomen in de celwand van de gistcellen. Om de mineralen goed opneembaar te maken worden de gistcel wand gebroken en voorzichtig gedroogd tot een poeder.

Alle drie productieprocessen resulteren in een geconcentreerde voedingstoffen in een voedselcomplex net zoals dat in de natuur ook gebeurt. Als het op voedingssupplementen aankomt, wordt het niet beter dan dit!

Transparantie staat centraal bij MegaFood

MegaFood heeft als doel om de meeste transparante producent van natuurlijke voedingssupplementen te worden. MegaFood biedt als één van de weinige producenten een unieke kijk achter de schermen hoe de supplementen worden gemaakt, en is het enige merk dat het gehele productieproces van boerderij tot tablet beheert.

Bekijk het MegaFood proces