Kruiden- en olie-extracten zoals aloë vera, kurkuma (Curcuma Longa) of appelazijn worden al vele decennia gebruikt als alternatieve behandelingsmethoden en hoewel sommige van hen zijn vergeten, zijn hun fascinerende gezondheidseigenschappen niet veranderd. Een van deze natuurlijke remedies is zwarte komijnolie.

Wat is zwarte komijnolie?

Zwarte komijnolie, ook wel bekend als zwarte komijn, zwarte korianderolie of gewoon zwarte olie, wordt verkregen van de Nigella sativa. Dit is een plant met kleine, zwarte, halvemaanvormige zaden die groeit in Oost-Europa, West-Azië en het Midden-Oosten.

Zwarte komijn is een van de meest gerespecteerde medicinale zaden in de geschiedenis van de mensheid. Er wordt al meer dan 3000 jaar over geschreven in verschillende culturele en religieuze teksten. Het werd alom beschouwd als een wondermiddel en alles-kunner.

Historische documenten geven ook aan dat Cleopatra's schoonheidsgeheim zwarte komijnzaadolie was en dat zelfs de beroemde Griekse arts Hippocrates zwarte komijnolie gebruikte om spijsverteringsproblemen te behandelen. Momenteel zijn er honderden onderzoeken die de verschillende gezondheidseigenschappen beginnen te ontrafelen, en indicaties voor het gebruik van zwartzaadolie ondersteunen.

Hoe doet een eenvoudige olie dat allemaal?

Zwartzaadolie bevat 100 verschillende chemische bestanddelen, maar de nadruk ligt op het overheersende bestanddeel van Nigella sativa. Dit hoofdbestanddeel: Thymoquinone, is voor veel van de gunstige biologische effecten verantwoordelijk. Zwarte komijnolie lijkt in veel opzichten op kurkuma, die in populariteit is gestegen. De nadruk ligt hier op curcuminoïden als actieve componenten.

Kwaliteit zwart zaad olie

Zwarte zaadolie, zoals elke andere plantaardige of zaadolie, kan gezondheidsproblemen veroorzaken als het niet goed wordt geëxtraheerd, verwerkt of verpakt. Daarom is het belangrijk om deze drie kwaliteitsdimensies in de gaten te houden wanneer u een product selecteert. Ons zwarte komijnproduct bevat alleen Nigellin van Sabinsa, een merk-extract goed bestudeerd wat betreft de werkzaamheid, consistente kwaliteit, en standaardisatie met betrekking tot de waarborging van bestanddelen Thymoquinone, Thymohydroquinone en Hederagenin.

- Gunstige invloed op hart en bloedvaten

- Ondersteunt de spijsvertering

- Voor gezonde luchtwegen

- Ondersteunt het afweersysteem

- Voor een gezond leven

- Verhoogt de vitaliteit

- Heilzame plant

Conclusie

Net als kurkuma is zwarte komijn een pleiotropisch nutraceuticum met een breed scala aan effecten waar velen van kunnen profiteren. Beide hebben een lange gebruiksgeschiedenis, en de moderne wetenschap probeert hun respectievelijke gezondheidsgeheimen te ontrafelen. Kurkuma is uitgegroeid tot een van de meest populaire supplementen van de afgelopen jaren en we denken dat zwarte komijn dit pad zal volgen, als de kennis en het bewustzijn rond dit historische zaad zich uitbreidt.

Zwarte komijnzaadolie is een waar wonder-nutriënt, hetgeen al duizenden jaren wordt vermoed. Soms moeten we terugkijken om vooruit te komen, en omdat gezondheid een multifactoriële en complexe aangelegenheid is, vormen dieethacks een uitgelezen experimenteergebied.

Winactie vanaf 10-01-2020 t/m 17-01-2020

De winnaars van onze wedstrijd zijn schriftelijk op de hoogte gebracht.

Bent u geïnteresseerd in dit product? Neem dan een kijkje op onze productpagina of klik gewoon op de productafbeelding.