Bottenbouillon - Grasgevoerd Rund - Instant Soep

 • Categorieën: Gelatine & Oerdieet
 • 100% weiderunderen
 • Hoogwaardige eiwitten
 • Essentiële aminozuren
 • Met glycine, arginine en proline
 • Volledig oplosbaar
 • Nieuwe, kruidige smaak
 • 100 gram
Niet op voorraad
SKU
ERG-07-AAA
EUR  44,95
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Bottenbouillon - Grasgevoerd Rund - Instant Soep

Het gebruik van bottenbouillon is al duizenden jaren oud. Niet alleen werd het door onze voorouders reeds als heel voedzaam gezien, ze geloofden ook in de verzorgende kracht ervan. De botten en gewrichten van grasgevoerde runderen bevatten een breed scala aan essentiële voedingsstoffen waar we met ons moderne dieet vaak wel een aanvulling van kunnen gebruiken. Het is ook een efficiënte en natuurlijke manier om je lichaam te voorzien van gelatine. De natuurlijke bottenbouillon van Broth of Life is er nu ook in de vorm van instant soep. Deze variant is niet alleen rijk aan voedingsstoffen, in smaak vernieuwd en veelzijdig in gebruik, de bouillonpoeder is ook nog eens volledig oplosbaar!

Wat maakt bottenbouillon van Broth of Life zo speciaal?

De ene bottenbouillon is de andere niet, zo wordt duidelijk wanneer je begrijpt wat er nodig is om een goede bottenbouillon te maken. Broth of Life heeft een aantal mooie bottenbouillons samengesteld die om meerdere redenen heel bijzonder te noemen zijn. Ten eerste wordt het water dat voor de bottenbouillon gebruikt wordt driemaal gefilterd via een speciaal systeem, om er zeker van te zijn dat er geen chlorine of fluoride meer in het water aanwezig is. Via een handmatig en uiterst zorgvuldig productieproces wordt de soep vervolgens met veel tijd en aandacht gemaakt. Onderdeel van dit proces is het minimaal 24 uur laten sudderen ervan, zodat collageen en andere voedzame componenten waar dierlijke botten en bindweefsels van nature rijk aan zijn, de tijd hebben om vrij te komen.

Door haar jarenlange onderzoek en productontwikkeling heeft Broth of Life een voorsprong op anderen in deze sector. Zo was Broth of Life wereldwijd de eerste die haar producten dehydrateerde, om ze te kunnen verpakken in een handige poedervorm die lang houdbaar en eenvoudig in gebruik is. Bovendien is de bouillon van Broth of Life de eerste 100% gecertificeerde bottenbouillon ter wereld! Broth of Life vindt het erg belangrijk om transparant te zijn over de ingrediënten die gebruikt worden. Zo weet je dan ook zeker dat je een hoogwaardig kwaliteitsproduct in huis haalt wanneer je kiest voor Broth of Life’s voedzame ‘gouden elixers’, zoals ze hun bouillons zelf met recht graag noemen.

Voordelen:

 • Zonder moeite toch de voordelen van hoogwaardige bottenbouillon
 • Eenvoudig in gebruik en lost volledig op
 • Geschikt voor alle leeftijden
 • Bron van gelatine en glycosaminoglycanen
 • Rijk aan glycinearginineglutamine en proline
 • Gemaakt van 100% weiderunderen
 • Bevat geen pesticiden, antibiotica of hormonen en is GMO-vrij

Bottenbouillon als eeuwenoude traditie

Al voordat potten en pannen waren uitgevonden, dronken onze voorouders botten bouillon om zichzelf te voeden en omdat ze vertuigd waren van de helende werking ervan. Deze traditionele drank stamt al uit het stenen tijdperk, toen men het maakte door hete stenen toe te voegen aan van dierenhuid gemaakte buidels waar vervolgens water, dierenvlees, vet en botten aan toe werden gevoegd. In ‘modernere’ tijden, zo’n 22.000 jaar geleden, gebruikte men in China potten gevuld met dierlijke botten, vlees en water. Zo’n pot werd op het vuur gezet, waar het brouwsel al sudderend veranderde in een heerlijke bottenbouillon. Nog altijd worden dezelfde eeuwenoude technieken gebruikt om tot deze voedzame soep te komen. Een goede bottenbouillon, gemaakt van biologische, dierlijke voedingsbronnen, is rijk aan vitaminen, mineralen, aminozuren en biologisch beschikbaar collageen, wat de vloeistof niet alleen tot een heerlijke drank, maar ook tot een traditionele superfood maakt. Het wordt niet voor niets wereldwijd gezien als één van de meest krachtige en voedzame natuurlijke voedingsbronnen die er bestaan.

Het geheim van bottenbouillon

Écht voedsel is niet alleen een middel om onze honger te stillen, het is ook verzorgend en weldadig voor het lichaam. Zo is bottenbouillon (‘bone broth’ in het Engels) rijk aan biologisch beschikbaar collageen en het bevat gemakkelijk te verteren aminozuren, vitaminen, mineralen en essentiële vetzuren. Collageen is het meest voorkomende eiwit in ons lichaam en het vormt onder meer botten, tanden, pezen, banden, gewrichten en kraakbeen. Daarnaast verzorgt het je haar, huid en nagels en de holle organen van ons spijsverteringsstelsel (de slokdarm, maag en dunne darm). Collageen wordt in bottenbouillon afgebroken (gedenatureerd) tot gelatine, waardoor het gemakkelijk kan worden opgenomen door het lichaam. Naast gelatine bevat botten bouillon ook speciale koolhydraten, die van nature in de getrokken weefsels voorkomen. Het gaat om glycosaminoglycanen (GAG’s), waarvan hyaluronzuur, glucosamine, chondoïtine en n-acetylglucosamine de bekendste zijn.

Het belang van collageen voor ons lichaam

Collageen vormt 25% tot 35% van het totale eiwitgehalte in ons lichaam. Het belangrijke eiwit bestaat uit aminozuren en peptiden, die onze cellen gebruiken als bouwstenen voor het produceren van de grote collageen triple helix structuur. Deze structuur zorgt ervoor dat weefsels en vezels in ons lichaam hun kracht, cohesie en flexibiliteit behouden. Vanaf het 25e levensjaar neemt de lichaamseigen productie van collageen af en is het van belang om ons lichaam via bijvoorbeeld voeding van voldoende collageen te voorzien. Er zijn verschillende soorten collageen: type I, II en III zijn daarvan de belangrijkste. Meer dan 90% van het collageen in ons lichaam bestaat uit collageen type I. Collageen type II is terug te vinden in gewrichten, ribben, neus, strottenhoofd en tussenwervelschijven en type III komt veel voor in de huid en bloedvaten. Rundercollageen is de meest gebruikte bron voor collageensupplementen en bestaat met name uit collageen type I en type III. 

Bottenbouillon versus collageen hydrolysaat

In bottenbouillon gemaakt van hoogwaardige dierlijke voedingsbronnen wordt collageen door de langzame verhitting omgezet in gelatine, dat gemakkelijk is op te nemen door het lichaam. De gelatine in bottenbouillon bestaat uit meerdere types collageen en bevat essentiële voedingsstoffen, zoals nuttige mineralen, vetten en speciale koolhydraten (glycosaminoglycanen, vaak afgekort tot GAG’s). Collageen hydrolysaat is een verder verwerkte vorm van gelatine, waarbij de eiwitten in kleinere stukjes zijn opgebroken door middel van enzymen. Collageen hydrolysaat bevat niet de extra voedingsstoffen zoals die wel in botten bouillon voorkomen. Beide vormen bevatten echter de belangrijkste essentiële aminozuren, zijn gemakkelijk opneembaar en hebben dezelfde lichaamsverzorgende eigenschappen.

Schaarse aminozuren

Eiwitten bestaan uit bouwstenen die aminozuren worden genoemd. Deze aminozuren, in totaal 22, worden verdeeld in essentiële en niet-essentiële aminozuren. Het lichaam kan zelf niet-essentiële aminozuren aanmaken. Dit is niet het geval voor de essentiële aminozuren en dat maakt het essentieel dat je deze aminozuren via je voeding of via supplementen binnenkrijgt. Het aminozuurprofiel in bottenbouillon is erg bijzonder omdat het hoge concentraties aan glycine, glutamine, arginine en proline bevat. Het zijn allemaal essentiële aminozuren.

Eten van kop tot staart

Het kop-tot-staart-principe is een ethische en duurzame manier van vleesverwerking waarbij alle onderdelen van een dier worden gebruikt ter consumptie. Van oudsher is het heel gewoon om een dier volledig te gebruiken wanneer het is geslacht, maar tegenwoordig beperken we ons in onze moderne samenleving meestal tot de gemakkelijk en snel te verwerken delen van een dier. Zonde, want het eten van organen en klieren is juist heel erg waardevol! Wijsheid die traditionele genezers uit oude culturen reeds wisten in te zetten. Het klinkt best logisch: ieder dierlijk orgaan is immers een specifieke bron van voedingsstoffen, enzymen en bioactieve stoffen die niet alleen goed zijn voor het hele lichaam, maar ook goed lijken te passen bij de voedingsbehoefte van het ermee corresponderende orgaan in het menselijk lichaam. Voor een gerichte ondersteuning kun je ervoor kiezen om via suppletie met klieren en organen deze specifieke voedingsstoffen toe te voegen aan je dieet. Mensen die eten volgens de principes van het evolutionair eten, geloven erin dat ons lichaam de voedingsstoffen van gezonde, dierlijke organen goed en specifiek weet in te zetten. Een knap staaltje werk van Moeder Natuur!

Over Broth of Life

Broth of Life is een familiebedrijf dat gevestigd is in het Australische Sydney. Het bedrijf maakt hoogwaardige, gecertificeerde en gedroogde bottenbouillon. Voor het samenstellen van haar producten maakt Broth of Life enkel gebruik van weidekippen en grasgevoerde runderen die op natuurlijke wijze worden gehouden, waardoor de dieren vrij blijven van hormonen, antibiotica en toxines. Botten bouillon is één van de meest voedingsrijke producten en het is daarmee een perfecte en eenvoudige manier om essentiële mineralen en vitaminen binnen te krijgen. Elk zakje bottenbouillon is met veel zorg en liefde gemaakt. De gedroogde vorm maakt de bouillon eenvoudig te bewaren en te gebruiken. Voeg slechts 100 milliliter kokend water toe aan een theelepel van de bouillonpoeder, strooi het poeder over je maaltijd of gebruik het in sauzen en stoofpotten om zo dagelijks te kunnen genieten van de heerlijke smaak en weldadige werking van deze superieure bottenbouillon!

Meer informatie
Product Naam
Bottenbouillon - Grasgevoerd Rund - Instant Soep
Art.nr.
ERG-07-AAA
Merk
Broth of Life
Inhoud
100 gram
Gebruiksaanwijzing

Voeg 1 theelepel toe aan 100 ml kokend water.

Ingrediënten per dosering
Ingrediënten% DV 
Grasgevoerde runderbeenderen **  
Gist **  
Ui **  
Wortels **  
Selderij **  
Tamari **  
Appelazijn **  
Knoflook **  
Himalayazout **  
Peper **  
Voedingswaardeper 5gper 100g
Energie 101 kJ 2013 kJ
Eiweit 2.4 g 48.6g
Vet, totaal 1.2 g 24.3 g
-verzadigd >1.0 g 12,7 g 
-enkelvoudig onverzadigd >1.0 g 10.8 g
Koolhydraten >1.0 g 17 g
-suikers >1.0 g 7.7 g
Natrium 89.5 g 1790 mg
Minerale inhoud per 100g
Calcium   356 mg
Ijzer   6.6 mg
Kalium   1060 mg
Magnesium   68 mg

** % Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet vastgesteld.

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Allergenen
Soja
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Bottenbouillon - Grasgevoerd Rund - Instant Soep
Uw waardering