Calcium Bottencomplex - MCH-Cal™

 • Met MCH-Cal™ calcium
 • Uit natuurlijke bottenextract
 • Botten & spieren
 • Maar liefst 11 ingrediënten
 • 180 capsules
Niet op voorraad
SKU
RB-85
EUR  29,85
 • Voor 22:00 besteld, de volgende dag in huis!
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Calcium Bone Maker® Complex MCH-Cal™ van Doctor’s Best

Het Calcium Bone Maker Complex is een unieke formule met maar liefst 11 ingrediënten. Elk ingrediënt afzonderlijk heeft al een gunstig effect op de botten. De combinatie ervan in één product, maakt van dit product een werkelijk unieke topformule voor de botten, spieren en de algehele gezondheid. Zo bevat het onder meer de bio-actieve vormen van calcium, vitamine D3 en vitamine K2, maar ook de mineralen zink en magnesium. De toevoeging van een bottenextract dat rijk is aan microkristallijne calcium hydroxyapatiet, collageen en andere botmatrix eiwitten maakt de formule nog effectiever.

Voordelen

 • Formule met 11 essentiële ingrediënten voor botten en spieren
 • Hoogwaardige bio-actieve voedingsstoffen, goed opneembaar
 • Calcium draagt bij aan het onderhoud van normale botten
 • Met goed opneembare ingrediënten in effectieve vormen
 • Ook voor vrouwen na de menopauze
 • Bevat geen gluten en soja, gmo-vrij

Sterke botten door gezonde belasting

Botten vormen een bijzonder materiaal waarover nog veel vragen onbeantwoord zijn. Waarom zijn botten bijvoorbeeld zo sterk en licht tegelijk? Hoe kunnen botten zich aanpassen aan verandering? Net als spieren is bot levend weefsel en past het zich aan de omgeving. Topsporters zoals tennissers hebben bijvoorbeeld niet alleen meer spiermassa in de arm waarmee ze serveren, maar ook sterkere botten. Dit komt door de belasting van deze arm. Astronauten in de ruimte daarentegen, die door gebrek aan zwaartekracht hun skelet minder belasten, krijgen na verloop van tijd zwakkere botten.

11 krachtige kwaliteitsingrediënten in één formule

 • Vitamine C, ascorbinezuur: vitamine C draagt bij tot de normale collageenvorming voor de normale werking van de botten en van het kraakbeen. Het draagt zo bij aan het behoud van sterke botten en goed kraakbeen.
 • Vitamine D3, cholecalciferol: vitamine D is nodig voor de opbouw van sterke botten bij kinderen, het verhoogt de opname van kalk in de botten van volwassenen en het ondersteunt de opname van calcium en fosfor in de botten.
 • Vitamine K2, menaquinone, VitaMK7®: vitamine K draagt bij tot de opname van mineralen zoals calcium in het botweefsel.
 • Calcium, uit MCH-Cal™: calcium is nodig voor de instandhouding van normale botten en de kalkhuishouding, calcium draagt ook bij aan een gunstige werking van de spieren en de hartspier.
 • Fosfor, uit MCH-Cal™: fosfor is goed voor het skelet en voor de tanden.
 • Magnesium, uit dimagnesium malaat: magnesium ondersteunt de botten en de spieren, magnesium gebonden aan malaat, ofwel appelzuur, belangrijk voor de vorming van ATP.
 • Zink, uit zink monomethionine: zink, in dit geval gekoppeld aan het goed opneembare aminozuur methionine, speelt een rol bij de botaanmaak. Het kent daarnaast een zeer breed werkingsgebied, het draagt onder meer bij aan de celdeling, aan de huid en het haar, aan de hormonen, het immuunsysteem, het metabolisme, DNA-synthese en een normale cognitieve functie.
 • Koper, uit kopergluconaat: kopergluconaat is zeer goed opneembaar en koper draagt bij aan normale bindweefsels en kraakbeen. Ook is koper gunstig voor de energie, het haar, de huid en het immuunsysteem.
 • Mangaan, uit mangaancitraat: mangaan draagt bij aan botaanmaak, kraakbeen en bindweefsel en een normaal energiemetabolisme.
 • Kalium, uit kaliumcitraat: kalium is belangrijk voor een normale spierwerking, een normale bloeddruk en een normale werking van het zenuwstelsel.
 • MCH-Cal™, Microkristallijne Hydroxyapatiet Calcium en type 1 collageen: deze gepatenteerde vorm van calcium bevat collageen en andere eiwitten uit de ‘bottenmatrix’.
 • Boron, (borium, borax) uit boroncitraat: boron heeft een structuurversterkende werking.

Ruim 200 botten in het lichaam

Het menselijk skelet bestaat uit ongeveer 206 botten. Botten geven structuur aan het lichaam en beschermen organen en lichaamsstructuren. Ook zorgen botten, samen met spieren, ervoor dat we kunnen bewegen. Elk bot speelt een belangrijke rol bij het goed laten functioneren van de mechanische processen van het lichaam. Als een bot bijvoorbeeld gebroken is, kunnen de botten eromheen hun taak niet goed uitvoeren.

Verschillend botmateriaal

Het lichaam heeft twee soorten botmateriaal. We hebben corticaal bot; dit bot is hard en dicht qua structuur. Daarnaast hebben we zacht en sponsachtig botmateriaal, trabeculair bot. Dit botmateriaal wordt vaak gevonden in grote botten en in het bekken, de ribben en de schedel. Hoewel dat botmateriaal minder dicht is dan het corticale bot, is het nog steeds vrij hard en beschermend.

Over Doctor’s Best

Het assortiment van Doctor’s Best kent inmiddels ruim 200 voedingssupplementen. Doctor’s Best produceert voedingssupplementen op basis van wetenschappelijk onderzoek naar goede voeding. Het is opgericht in 1990 door een arts met interesse in goede voeding. Doctor’s Best werkt samen met voedingswetenschappers en kiest ingrediënten die verbouwd worden over de hele wereld en zorgvuldig zijn onderzocht.

De kwalitatief superieure eindproducten zijn dan ook ontwikkeld volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Er worden hoofdzakelijk merkgrondstoffen gebruikt en de supplementen worden grondig getest tijdens elke stap in het productieproces, van grondstof tot eindproduct. Het productieproces volgt de richtlijnen voor Current Good Manufacturing Practice (cGMP). Dat resulteert in state-of-the-art voedingssupplementen.

Gestandaardiseerde merkproducten

Doctor’s Best gebruikt in zijn producten bijna uitsluitend gepatenteerde en gestandaardiseerde merkstoffen van officiële handelsmerken die uitvoerig zijn onderzocht. De echtheid van deze ingrediënten is in alle producten gegarandeerd. Doctor’s Best gebruikt nooit alternatieven. Dit resulteert in een kwalitatieve superieure lijn supplementen met een zeer hoge biologische beschikbaarheid.

Meer informatie
Product Naam
Calcium Bottencomplex - MCH-Cal™
Art.nr.
RB-85
Merk
Doctors Best
Inhoud
180 capsules
Gebruiksaanwijzing

Neem tweemaal daags 3 capsules met voedsel, of zoals aanbevolen door een arts of therapeut.

Drink de hele dag 6-8 kopjes water om constipatie te voorkomen. Aanbevolen dagelijkse dosis niet overschrijden.

Ingrediënten per dosering

125 mg vitamine C (als ascorbinezuur) 156% *, 23 µg (900 IU) Vitamine D3 (als cholecalciferol) 460% *, 40 µg vitamine K2 (als menaquinone, VitaMK7®) 53% *, 300 mg calcium (uit MCH-Cal™), 123 mg fosfor 18% *, 150 mg magnesium (uit dimagnesium malaat) 40% *, 6 mg zink (uit zink monomethionine) 60% *, 0.6 mg koper (koper gluconaat) 60% *, 1 mg mangaan (uit mangaancitraat) 50% *, 49 mg kalium (uit kaliumcitraat) 2% *, 1363 mg microkristallijne hydroxyapatiet calcium (MCH-Cal™)(uit runderbot ext.) levert: 273 mg type 1 collageen, 2 mg boor (uit boorcitraat).

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

Rijstmeel, gelatine (capsule), magnesiumstearaat (plantaardige bron).

Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Calcium Bottencomplex - MCH-Cal™
Uw waardering

Andere klanten bekeken ook: