check Gratis bezorging vanaf 60,-   check Vertrouwd sinds 2007   check Voor 22:00 besteld, morgen in huis

Vragen? Bel ons 024-6635366

L-Theanine - Suntheanine®

► Met Suntheanine®
► Zuivere L-isomeer Theanine
► Gepatenteerd
► 150 mg per capsule
► 90 capsules

Beschikbaarheid: Op voorraad

EUR  24,95
- +
Doctors Best
Verzending

Bezorging met PostNL
Ook op zaterdag, binnen 24u

Bel ons

Vragen over dit product?
Bel ons op 024-6635366

Voordeel

Verzending tot 22:00!
Gratis verzending vanaf €60,00

Veilig shoppen

Veilig shoppen
Beveiligd met SSL-versleuteling

Veilig afrekenen

Veilig & gemakkelijk afrekenen
Met o.a. iDeal en PayPal

Productbeschrijving

L-Theanine - Suntheanine

De geschiedenis van thee is lang, ingewikkeld en verspreidt zich over meerdere culturen en duizenden jaren. De oorsprong van thee ligt hoogstwaarschijnlijk in het Chinese Yunnan tijdens de Shang Dynastie (1500 BC–1046 BC). De medicinale drank “thee”  werd dan ook het eerste omschreven in een Chinese tekst.

De weg naar Europa

In China werd thee in de 16de eeuw voor het eerst geïntroduceerd aan Portugese priesters die daarop kleine hoeveelheden mee terugnamen naar Portugal.  Ondanks dat de Portugezen de eerste Europeanen waren die in contact kwamen met thee waren het de Nederlanders die voor het eerst op grote schaal thee importeerden. Thee werd daarna snel een populair drankje onder de Nederlanders en vanuit daar vond het zijn weg door heel Europa waar het voornamelijk door de rijken werd gedronken.

Populair

Sinds zijn ontdekking is thee, na water, het meeste consumeerde drankje ter wereld geworden en wordt de consumptie van oudsher geassocieerd met vitaliteit en ontspanning. Ongezoete thee bestaat voor 99,5% uit water. Thee komt voor in veel verschillende samenstellingen, soorten en smaken, maar de traditionele thee plant is de Camellia sinensis. De bladeren van deze plant worden gebruikt in zwarte thee en groene thee. De Camellia sinensis plant groeit in tropische en subtropische landen en bevat een reeks van bio-actieve stoffen zoals flavonoïden maar ook het bijzondere en natuurlijke aminozuur L-Theanine.

Non-protein aminozuur

In 1949 ontdekte Japanse onderzoekers L-Theanine als onderdeel van thee en sindsdien wordt dit stofje  op grote schaal onderzocht. L-Theanine wordt geclassificeerd als een ”non-protein” aminozuur omdat het niet in eiwitrijke voedselbronnen voorkomt. Één kopje thee bevat ongeveer 20 mg L-Theanine maar de effectieve dosering ligt op ongeveer 200 mg.

Voordelen van L-Theanine

  • Bijzondere en veelzijdige eigenschappen
  • Puurste vorm
  • 'Non-protein' aminozuur en glutaminezuur

Eigenschappen

Na het innemen van L-Theanine wordt het molecuul via de dunne darm in de bloedbaan opgenomen en daarna richting de hersenen getransporteerd. Na het passeren van de bloed-hersenbarrière komt de werking van L-Theanine pas goed aan het licht. L-Theanine is namelijk een glutaminezuur analoog en de eigenschappen komen overeen met de van GABA, een remmende (inhiberende) neurotransmitter en glutamaat, een stimulerende (exciterende) neurotransmitter.

Fysiologische werking

De fysiologische werking van L-Theanine verloopt hoofdzakelijk via een stijging van de inhiberende neurotransmitters en een blokkering van de stimulerende neurotransmitters. Inname van L-Theanine geeft daarop een stijging van alfa-golven en een daling van beta-golven in de hersenen. Alfa-golven liggen tussen de 8.0-13.0 Hz frequentie en beta-golven boven de 14.0 Hz frequentie. Deze waarden komen overeen specifieke gemoedstoestanden.

Puurste vorm

Dit product bevat alleen L-Theanine van het Suntheanine merk omdat dit de puurste vorm is. L-Theanine producten kunnen namelijk ook de inactieve D-Theanine vorm bevatten. Het gepatenteerde productie proces van Suntheanine zorgt ervoor dat de Theanine die zij leveren 100% uit de L-vorm bestaat.

De makers Suntheanine hebben zelfs een prijs gewonnen voor dit product en in de Verenigde Staten heeft het de GRAS-status wat wilt zeggen dat het veilig is bevonden door de Food and Drugs Administration (FDA).

Productinformatie

Naam L-Theanine - Suntheanine®
Merk Doctors Best
Inhoud 90 capsules
Gebruiksaanwijzing Neem 1 capsule per dag zonder voedsel, of zoals aanbevolen door een arts of professional.
Dosering 1 capsule
Ingrediënten per dosering 150 mg l-theanine (Suntheanine® pure l-isomeer) †. † Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid niet vastgesteld.
Overige Ingrediënten Rijstmeel, gemodificeerde cellulose (plantaardige capsule).
Allergenen Bevat geen soja, tarwe, gluten, lupine, pinda's, selderij, mosterd, noten, sesam, melk, ei, vis, schaaldieren of weekdieren.
Geschikt voor veganisten Ja
Geschikt voor vegetariërs Ja
Glutenvrij Ja
Gecertificeerd Biologisch N.v.t.

Beoordelingen

Klantbeoordelingen (1)

Zeer doeltreffendRecensie door Aad verschoor
Algehele beoordeling
Gebruik dit middel al enkele jaren op advies van een orthomoduculair therapeut tegen ADHD. Het is zeer doeltreffend en heeft op mij meer effect dan reguliere medicatie in het verleden. (Geplaatst op 02-08-2016)

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Als u een account heeft bij Ergomax en bent ingelogd ontvangt u 10 punten (= 1 EURO) voor het schrijven van een goedgekeurde beoordeling. Log in of registreer