L-Theanine - Suntheanine®

Waardering:
80% of 100
 • Met Suntheanine®
 • Zuivere L-isomeer Theanine
 • Gemoedstoestand, slaap & stress
 • Nootropica
 • 150 mg per capsule
 • 90 plantaardige capsules
Niet op voorraad
SKU
RB-104
EUR  28,75
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

L-Theanine – Suntheanine® van Doctor’s Best

L-Theanine met Suntheanine® bevat 100% pure gepatenteerde L-theanine afkomstig uit Japan en wordt natuuridentiek geproduceerd. L-theanine (L-glutamic acid-gamma-monoethylamide) is een op glutamine lijkend aminozuur dat thee zijn karakteristieke smaak geeft. Het is een non-proteïne aminozuur omdat het niet in lichaamseiwitten wordt ingebouwd.

Voordelen:

 • 100% gepatenteerd Suntheanine®
 • Non-proteïne aminozuur
 • Voel je weer zen
 • Zuiver en bioactief
 • Bevat geen gluten en soja, gmo-vrij
 • Geschikt voor veganisten en vegetariërs

Gepatenteerde zuivere L-theanine

Dit product bevat alleen L-Theanine van het gepatenteerde merk Suntheanine®. Suntheanine® wordt geproduceerd door middel van een natuurlijk enzymatisch proces met als resultaat 100% zuivere L-isomeer-theanine. Theanine producten kunnen ook de D-vorm bevatten (D-theanine), maar deze vorm is niet actief. De makers van L-theanine Suntheanine® hebben een prijs gewonnen voor dit product. In de Verenigde Staten heeft het de GRAS-status, Generally Recognised As Safe, wat wilt zeggen dat het veilig is bevonden door de Food and Drugs Administration (FDA).

De geschiedenis van thee

De oorsprong van thee ligt hoogstwaarschijnlijk in het Chinese Yunnan tijdens de Shang Dynastie (1500 v.Chr. - 1046 c.Chr.). De medicinale drank ‘thee’ werd dan ook het eerste omschreven in een Chinese tekst. In China werd thee in de 16de eeuw geïntroduceerd bij Portugese priesters die daarop kleine hoeveelheden mee terug namen naar Portugal. Het waren echter de Nederlanders die thee voor het eerst op grote schaal importeerden. Thee werd daarna een populair drankje onder de Nederlanders. Vanuit daar vond het zijn weg door heel Europa, waar het voornamelijk door de rijken werd gedronken.

Populair

Thee is, na water, het meeste geconsumeerde drankje ter wereld geworden. Van oudsher wordt de consumptie geassocieerd met vitaliteit en ontspanning. Thee komt voor in veel verschillende soorten en smaken, maar de traditionele theeplant is de Camellia sinensis. De bladeren van deze plant worden gebruikt in zwarte thee en groene thee. De Camellia sinensis groeit in tropische en subtropische landen en bevat een reeks van bio-actieve stoffen, zoals flavonoïden en L-theanine. In 1949 ontdekten Japanse onderzoekers L-theanine als onderdeel van thee en sindsdien wordt dit stofje op grote schaal onderzocht en gebruikt.

Over Doctor’s Best

Doctor’s Best is een bedrijf dat voedingssupplementen produceert op basis van wetenschappelijk onderzoek naar goede voeding en de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Het is opgericht in 1990 door een arts vanuit zijn interesse in goede voeding. Het assortiment van Doctor’s Best omvat inmiddels ruim 200 kwalitatief hoogwaardige producten. Er worden hoofdzakelijk merkgrondstoffen gebruikt en de supplementen worden grondig getest in het productieproces, van grondstof tot eindproduct.

Het productieproces is gebaseerd op de richtlijnen voor Current Good Manufacturing Practice (cGMP). De ingrediënten voor de producten van Doctor’s Best komen van over de hele wereld. Hiertoe wordt samengewerkt met voedingswetenschappers en de grondstoffen zijn zorgvuldig ontwikkeld en onderzocht. Dit leidt tot kwalitatief superieure eindproducten.

Gestandaardiseerde merkproducten

Doctor’s Best gebruikt in zijn producten bijna uitsluitend gepatenteerde en gestandaardiseerde merkstoffen van officiële handelsmerken die uitvoerig zijn onderzocht. De echtheid van deze ingrediënten is in alle producten gegarandeerd. Doctor’s Best gebruikt nooit alternatieven. Dit resulteert in een kwalitatieve superieure lijn supplementen met een zeer hoge biologische beschikbaarheid.

Meer informatie
Product Naam
L-Theanine - Suntheanine®
Art.nr.
RB-104
Merk
Doctors Best
Inhoud
90 capsules
Gebruiksaanwijzing

Neem dagelijks 1 capsule zonder voedsel of zoals aanbevolen door een arts of therapeut. Waarschuwing: niet aanbevolen voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven.

Ingrediënten per dosering

150 mg L-theanine (van Suntheanine®).

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

Microkristallijne cellulose, hypromellose (plantaardige capsule).

Dieet
Veganistisch, Vegetarisch
Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:L-Theanine - Suntheanine®
Uw waardering
Klantenreviews
 1. Zeer doeltreffend
  Algehele beoordeling
  80%
  Gebruik dit middel al enkele jaren op advies van een orthomoduculair therapeut tegen ADHD. Het is zeer doeltreffend en heeft op mij meer effect dan reguliere medicatie in het verleden.

  Gereviewd door

  Gepost op