L-Tryptofaan - TryptoPure®

  • Met TryptoPure®
  • Ajinomoto AminoScience uit Japan
  • Voorloper van serotonine en melatonine
  • 500 mg Tryptofaan per capsule
  • 90 capsules
Niet op voorraad
SKU
RB-44
EUR  22,95
  • Voor 22:00 besteld, de volgende dag in huis!
  • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

L-tryptofaan - TryptoPure®

Begin 1900 ontdekte Hopkins and Cole L-tryptofaan nadat ze het isoleerde uit caseïne-eiwit. L-tryptofaan is één van de acht essentiële aminozuren. Essentiële aminozuren kunnen in tegenstelling tot niet-essentiële aminozuren niet gesynthetiseerd worden in het menselijke lichaam en moeten daarom via de voeding worden aangeleverd. De concentraties van dit aminozuur zijn het laagste van alle 20 aminozuren in het lichaam.

De typische inname van L-tryptofaan is zo’n 900-1000 mg per dag en goede bronnen hiervan zijn haver, bananen, gedroogde pruimen, melk, tonijn, kaas, brood, kip, kalkoen, pinda’s en chocolade.

In 1949 werd L-tryptofaan  voor het eerst gesynthetiseerd maar pas rond de jaren 80 werd het goed algemeen verkrijgbaar vanwege betere productiemethoden die gebruik maakten van fermentatie. Vanwege ernstige gezondheidsrisico’s door vervuilde L-tryptofaan was er vanaf 1989 tot 2001 in de Verenigde Staten een tijdelijk verbod van kracht. Sinds de opheffing hiervan loopt de L-tryptofaan-trein weer op volle toeren.

Uniek aminozuur

L-tryptofaan heeft als een unieke aminozuur, en als een essentieel component van uiteenlopende stofwisselingsfuncties, een belangrijke rol in het lichaam.  Na inname wordt het effectief door het hele lichaam verspreid maar de functie als voorloper van serotonine productie in de hersenen lijkt wel het meeste benadruk in de literatuur. De reden hiervoor is dat L-tryptofaan de enige echte voorloper is van serotonine en ook de bloed-hersenbarrière kan passeren. Naast serotonine beïnvloed L-tryptofaan ook andere moleculen en systemen zoals dopamine, norepinephrine, beta- endorphine, cortisol, tryptamine, melatonine, NAD/DADP, niacine, het endocrinesysteem en eiwitsynthese.

Ongeveer 95% van alle serotonine wordt in het maag-darmkanaal gevonden en slechts 3% van de beschikbare L-tryptofaan uit voeding draagt bij aan de serotonineproductie in het gehele lichaam. Van deze 3% vind slechts 1% plaats in de hersenen. Ondanks dit lage getal blijft dit toch een zeer belangrijke functie die met voedingssupplementen te moduleren is. L-tryptofaan heeft al met al een brede impact als neurotransmitter- en neuromodulator.

Voordelen

  • Uniek en essentueel aminozuur
  • Voorloper van serotonine productie in de hersenen
  • Brede impact als neurotransmitter- en neuromodulator
Meer informatie
Product Naam
L-Tryptofaan - TryptoPure®
Merk
Doctors Best
Inhoud
90 capsules
Gebruiksaanwijzing

Neem 1 capsule per dag, bij voorkeur tijdens een maaltijd.

Gebruiksadvies
Bewaaradvies: zie verpakking. Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik.
Doseervorm
Capsules
Dosering
1 capsule
Ingrediënten per dosering

500 mg Ajinomoto l-tryptofaan †. † Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid niet vastgesteld.

Overige Ingrediënten

Gemodificeerde cellulose (plantaardige capsule), cellulose, magnesiumstearaat (plantaardige bron), siliciumdioxide.

Allergenen
Geen
Dit product is te vinden in de volgende categorieën:
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan

Andere klanten bekeken ook: