L-Tryptofaan - TryptoPure®

 • Met TryptoPure®
 • Ajinomoto AminoScience uit Japan
 • Slaap & gemoedstoestand
 • Voorloper van serotonine en melatonine
 • 500 mg L-tryptofaan per capsule
 • 90 plantaardige capsules
Niet op voorraad
SKU
RB-44
EUR  24,75
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

L-Tryptofaan - TryptoPure® van Doctor’s Best

TryptoPure® is een unieke en uitzonderlijke L-Tryptofaan met farmaceutische kwaliteit. L-tryptofaan is een essentieel aminozuur en is een belangrijke voorloper van uiteenlopende bioactieve stoffen waaronder serotonine. Doctor’s Best L-Tryptofaan bevat TryptoPure®, geproduceerd door Ajinomoto. Deze L-tryptofaan kent een zeer grote mate van zuiverheid, zowel volgens de maatstaven van de Japanse als de Amerikaanse farmacopee. Voorheen was TryptoPure® alleen beschikbaar voor artsen, ziekenhuizen en gezondheidscentra, maar nu wordt het ook in supplementen aangeboden.

Essentieel aminozuur TryptoPure®

L-tryptofaan is één van de acht essentiële aminozuren. Essentiële aminozuren kunnen in tegenstelling tot niet-essentiële aminozuren niet gesynthetiseerd worden in het menselijke lichaam en moeten daarom via de voeding of suppletie worden ingenomen. De concentraties van tryptofaan zijn het laagste van alle twintig aminozuren in het lichaam.

Voordelen:

 • Essentieel aminozuur, van zuivere farmaceutische kwaliteit
 • Voorloper van uiteenlopen bioactieve stoffen
 • Geschikt voor veganisten en vegetariërs
 • Bevat geen gluten en soja, gmo-vrij

L-tryptofaan heeft een voorlopersfunctie

L-tryptofaan speelt een rol in diverse stofwisselingsfuncties in het lichaam. Het is een voorloper van serotonine en melatonine en het kan worden ingebouwd in eiwitten en enzymen. L-tryptofaan is zorgvuldig en veelvuldig gedocumenteerd. Voldoende L-tryptofaan is essentieel voor de mens. L-tryptofaan wordt het beste afzonderlijk van andere aminozuren en voeding ingenomen, bijvoorbeeld 2 uur na de avondmaaltijd, voor het slapen.

Historie

L-tryptofaan werd in 1901 ontdekt door de biochemici Hopkins en Cole. Zij isoleerden L-tryptofaan uit caseïne-eiwit. Vanaf 1949 werd L-tryptofaan vaker gesynthetiseerd, maar pas in de jaren ‘80 kwam het formeel op de markt dankzij productiemethoden op basis van fermentatie. Tussen 1989 en 2001 was er een verbod van kracht op de verkoop van L-tryptofaan, vanwege een vervuiling in de grondstof en de ernstige gezondheidsrisico’s die dat met zich meebracht. Sinds de opheffing van dit verbod, wordt L-tryptofaan weer veelvuldig als supplement verkocht en gebruikt.

Waarschuwing bij medicijngebruik

Gebruik je antidepressiva met serotonerge werking, slaapmiddelen met een centraal dempende werking of bepaalde medicijnen voor de behandeling van migraine en overweeg je L-tryptofaan te nemen? Raadpleeg dan eerst je arts. Tryptofaan kan namelijk de werking van antidepressiva of slaapmiddelen versterken. Combineer L-tryptofaan niet met een 5-HTP supplement, Sint-Janskruid of Griffonia.

Over Doctor’s Best

Doctor’s Best is opgericht door een arts in 1990 vanuit zijn interesse in goede voeding op wetenschappelijke basis. Het bedrijf produceert ruim 200 kwalitatief hoogwaardige voedingssupplementen. De producten zijn hoofdzakelijk gemaakt van merkgrondstoffen en worden zorgvuldig getest in elke stap in het productieproces, van grondstof tot eindproduct. De productie volgt de richtlijnen voor Current Good Manufacturing Practice (cGMP).

Doctor’s Best werkt samen met voedingswetenschappers die wereldwijd nieuwe ingrediënten zoeken die getest zijn. Dit leidt tot kwalitatief hoogwaardige eindproducten die ontwikkeld zijn volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Gestandaardiseerde merkproducten

Doctor’s Best gebruikt in zijn producten bijna uitsluitend gepatenteerde en gestandaardiseerde merkstoffen van officiële handelsmerken die uitvoerig zijn onderzocht. De echtheid van deze ingrediënten is in alle producten gegarandeerd. Doctor’s Best gebruikt nooit alternatieven. Dit resulteert in een kwalitatieve superieure lijn supplementen met een zeer hoge biologische beschikbaarheid.

Meer informatie
Product Naam
L-Tryptofaan - TryptoPure®
Art.nr.
RB-44
Merk
Doctors Best
Inhoud
90 capsules
Gebruiksaanwijzing

Neem dagelijks 1 capsule, of zoals aanbevolen door een arts of therapeut. Neem voor een optimale opname apart van eiwitbevattende voedingsmiddelen en voedingssupplementen die eiwitten of aminozuren bevatten.

Ingrediënten per dosering

500 mg L-tryptofaan (van TryptoPure®).

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

Gemodificeerde cellulose (plantaardige capsule), magnesiumstearaat (plantaardige bron), microkrijstallijne cellulose, siliciumdioxide.

Dieet
Veganistisch, Vegetarisch
Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:L-Tryptofaan - TryptoPure®
Uw waardering

Andere klanten bekeken ook: