Zinc-L-Carnosine - PepZin GI®

Waardering:
93% of 100
 • Met PepZin GI®
 • Zink-L-Carnosine complex
 • Maag & spijsvertering
 • 75 mg per capsule
 • 120 plantaardige capsules
Niet op voorraad
SKU
RB-128
EUR  37,95
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

PepZin GI® - Zink-L-Carnosine Complex van Doctor’s Best

PepZin Gl® is een gepatenteerd complex met zink en L-carnosine (Zink-L-Carnosine). PepZin Gl® is onder meer een krachtig antioxidant en specifiek ontwikkeld voor het werkgebied de maag. PepZin GI® werd in 1983 voor het eerst gesynthetiseerd door Hamari Chemicals in Japan met als doel de twee fysiologisch belangrijke stoffen in één geheel te combineren als nieuw molecuul. Deze speciale gecheleerde vorm van het mineraal zink heeft doeltreffende effecten direct in de maag. PepZin Gl® wordt in Japan al sinds 1994 breed ingezet.

De synergie tussen zink en L-carnosine

Door de chelatie van het mineraal zink met de peptide L-carnosine ontstaat Zink-L-Carnosine. De combinatie van zink en L-carnosine zorgt ervoor dat het product vertraagd oplost in de maag, waardoor de gunstige effecten in de maag langer aanhouden. Dit in tegenstelling tot simpele losse combinaties van zink en L-Carnosine. Deze zijn niet moleculair gebonden, lossen sneller op en zijn daardoor veel minder effectief. Het moleculair binden van zink en L-Carnosine en de uitgebreide documentatie maakt PepZin Gl® uniek.

Voordelen:

 • Gepatenteerd complex van zink en L-Carnosine
 • Zink draagt bij tot de instandhouding van goede botten
 • Zink heeft een gunstige invloed op het celdelingsproces
 • Zink draagt bij tot een normale cognitieve functie
 • Zink speelt een rol bij de normale opbouw en afbraak van koolhydraten, eiwitten, vetten en DNA
 • Zink is goed voor het gezichtsvermogen
 • Zink is goed voor de nagels, huid en voor de conditie van het haar
 • Zink draagt bij aan een normale hormoonhuishouding
 • Zink heeft een positieve invloed op het immuunsysteem
 • Zink draagt bij tot een normaal metabolisme van vitamine A
 • Zink speelt een rol bij een normaal zuur-base-evenwicht
 • Zink draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve schade
 • Zink draagt bij tot een normale vruchtbaarheid en voortplanting
 • Bevat geen gluten en soja, gmo-vrij
 • Geschikt voor veganisten en vegetariërs

Aanvullende informatie zink

De componenten zink en L-Carnosine als losse onderdelen zijn ook het benoemen waard. Zo is zink een zeer essentieel mineraal voor heel veel processen in ons lichaam. Het leidt te ver om alles op te noemen, maar alle cellen van het lichaam hebben zink nodig, bijvoorbeeld voor het celdelingsproces. Zink is ook nodig voor de opbouw van gezonde botten, haar, huid en nagels. Een goede zinkstatus is belangrijk voor de vruchtbaarheid en voortplanting. En zink is ten slotte goed voor het immuunsysteem.

Aanvullende informatie L-Carnosine

L-Carnosine (β-alanyl-L-histidine) is een dipeptide die bestaat uit de aminozuren β-alanine en histidine. L-carnosine wordt in het lichaam voornamelijk aangetroffen in de hersenen en in het skeletspierweefsel. Via de voeding krijgen we L-Carnosine binnen via vlees. Zoals bij L-carnitine, verwijst naam ‘carnosine’, dan ook naar zijn veelvuldige voorkomen in spierweefsel. Carne betekent vlees is het Latijn. Veganistische of vegetarische diëten bevatten nauwelijks L-Carnosine en naarmate we ouder worden nemen de concentraties in het lichaam af.

Hoe werkt de spijsvertering in de maag?

Alles wat we eten - eiwitten, koolhydraten en vetten -, wordt in diverse stappen in ons lichaam met behulp van enzymen kleiner gemaakt, omgezet, opgenomen en verteerd. Dit spijsverteringsproces begint in de mond en de maag. Ook worden zo vitaminen en mineralen vrijgemaakt voor gebruik in het lichaam. Voor een goede vertering is een goed functionerende maag essentieel. De maag bestaat grofweg uit een spierlaag, een bindweefsellaag en een slijmvlieslaag. De slijmvlieslaag produceert maagsap. Maagsap speelt een belangrijke rol bij de omzetting van voedsel in de maag. Maagsap bestaat onder andere zoutzuur, spijsverteringsenzymen, slijm en intrinsic factor. Intrinsic factor is een stofje dat noodzakelijk is voor de opname van vitamine B12 uit voedsel in de dunne darm. Een goede vertering zorgt ook voor een goede opname van voedingsstoffen en voor het behoud van balans in de darm waardoor de gezondheid goed blijft.

Over Doctor’s Best

Doctor’s Best is een bedrijf dat voedingssupplementen produceert op basis van wetenschappelijk onderzoek naar goede voeding en de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Het is opgericht in 1990 door een arts vanuit zijn interesse in goede voeding. Het assortiment van Doctor’s Best omvat inmiddels ruim 200 kwalitatief hoogwaardige producten. Er worden hoofdzakelijk merkgrondstoffen gebruikt en de supplementen worden grondig getest in het productieproces, van grondstof tot eindproduct.

Het productieproces is gebaseerd op de richtlijnen voor Current Good Manufacturing Practice (cGMP). De ingrediënten voor de producten van Doctor’s Best komen van over de hele wereld. Hiertoe wordt samengewerkt met voedingswetenschappers en de grondstoffen zijn zorgvuldig ontwikkeld en onderzocht. Dit leidt tot kwalitatief superieure eindproducten.

Gestandaardiseerde merkproducten

Doctor’s Best gebruikt in zijn producten bijna uitsluitend gepatenteerde en gestandaardiseerde merkstoffen van officiële handelsmerken die uitvoerig zijn onderzocht. De echtheid van deze ingrediënten is in alle producten gegarandeerd. Doctor’s Best gebruikt nooit alternatieven. Dit resulteert in een kwalitatieve superieure lijn supplementen met een zeer hoge biologische beschikbaarheid.

Meer informatie
Product Naam
Zinc-L-Carnosine - PepZin GI®
Art.nr.
RB-128
Merk
Doctors Best
Inhoud
120 capsules
Gebruiksaanwijzing

Neem dagelijks 2 capsules op een lege maag of zoals aanbevolen door een arts of therapeut.

Ingrediënten per dosering

16 mg Zinc (PepZin GI® Zinc-L-Carnosine) 160% *, 75 mg Zinc-L-Carnosin (PepZin GI® Zinc-L-Carnosine), 59 mg L-Carnosin (PepZin GI® Zinc-L-Carnosine).

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

Microkristallijne cellulose, gemodificeerd cellulose (plantaardige capsule) plantaardige magnesiumstearaat, sillicumdioxide.

Dieet
Veganistisch, Vegetarisch
Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Zinc-L-Carnosine - PepZin GI®
Uw waardering
Klantenreviews
 1. Super product wat heel snel de pijn verlicht
  Algehele beoordeling
  100%
  Na een aantal dagen al veel minder pijn, minder zuur oprisping, minder opgeblazen gevoel.
  Na een week al geminderd met maagzuurremmer die ik er nog bij gebruikte.
  Ben heel blij dat de pijn snel minder werd!
  Ik ga hier zeker mee door!

  Gereviewd door

  Gepost op

 2. Het enige duidelijk werkzame product voor mijn maagklachten
  Algehele beoordeling
  100%
  Geweldig product. Het voordeel is dat de capsules niet te groot zijn en daardoor zelfs voor mij (slokdarmklachten) makkelijk zijn in te slikken. Verder merkte ik al snel resultaat na gebruik in de vorm van minder maagklachten. Het eten zakt beter na gebruik en het vermindert een opgeblazen gevoel.

  Gereviewd door

  Gepost op

 3. Zinc Carnosine helpt......
  Algehele beoordeling
  80%
  Al lange tijd heb ik refluxklachten.


  ,Maar het dynamisch duo van voedingsstoffen zink en carnosine is een fijn product, deze stoffen kunnen de functies van de maag beschermen en het helpt mij in ieder geval goed dit natuurlijk in combinatie met gezond eten en dit houdt ook in om niet prikkelende voeding te nemen.

  Gereviewd door

  Gepost op

Andere klanten bekeken ook: