Turmeric Plus Fenegriek- CurQfen®

 • Met CurQfen®
 • Gemoedstoestand & zenuwstelsel
 • Kurkuma en fenegriek
 • 500 mg per capsule
 • 90 plantaardige capsules
Niet op voorraad
SKU
RB-28
EUR  35,95
 • Voor 22:00 besteld, de volgende dag in huis!
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Turmeric Plus Fenegreek met CurQfen® van Doctor’s Best

Turmeric Plus Fenugreek met CurQfen® is een combinatieproduct dat bestaat uit turmeric poeder met curcuma longa en fenegriek galactomannanen. Deze unieke combinatie draagt bij aan een goede geestelijke veerkracht en balans en verbetert het geheugen en het concentratievermogen. Daarnaast vermindert het de stressgevoeligheid en kan dus goed worden ingezet bij onrust, stress en spanning. Turmeric Plus Fenegriek is een volledig natuurlijk product en gemaakt op basis van de gepatenteerde FenuMAT-technologie. Dit zorgt voor een zeer hoge biologische beschikbaarheid. Het lichaam kan de stoffen in de capsules dus goed opnemen.

Voordelen:

 • Curcumine helpt bij stress en spanning*
 • Curcumine is goed voor het zenuwstelsel*
 • Curcumine ondersteunt hart, bloedvaten en bloedsomloop*
 • Curcumine werkt als antioxidant en ondersteunt het immuunsysteem*
 • Curcumine is goed voor de luchtwegen*
 • Curcumine is goed voor de spijsvertering en de lever*
 • Met CurQFen®
 • Hoge biologische beschikbaarheid, vrij van gluten, soja, gmo

* = Gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie.

Gezondheidsvoordelen kurkuma en fenegriek

Curcuma longa (turmeric, kurkuma) is familie van de gember en staat bekend om zeer veel toepassingen die breed zijn onderzocht. Kurkuma werkt als antioxidant en helpt de lever gezond te houden. Het ondersteunt de spijsvertering en stimuleert de eetlust. Daarnaast kan kurkuma bijdragen aan een goede mentale balans. Fenegriek (Trigonella foenum-graecum, Grieks hooizaad) is een veilig prebioticum. Het heeft een lange geschiedenis in traditionele keukens en als heilzaam kruid. Fenegriek is rijk aan antioxidanten, vezels en mineralen.

Gepatenteerd en biologisch actief CurQFen®

CurQFen® is een biologisch beschikbaar curcuminepoeder gewonnen uit kurkuma met de FenuMAT™-technologie. CurQFen® bevat de bioactieve vrije vorm van curcuminoïden, kleine deeltjes colloïdale curcuminoïden, die na inname worden aangeboden aan plasma en weefsels. Vrije curcuminoïden (curcumine, demethoxycurcumine en bisdemethoxycurcumine) hebben een hogere bioactiviteit en membraanpermeabiliteit dan geconjugeerde metabolieten, zoals curcumine glucuroniden. Cellulaire opname van de bioactieve vormen is een belangrijke factor voor curcumine om zijn pleiotrope eigenschappen te vertonen.

Veel gebruikt in Azië voor diverse toepassingen

Kurkuma (Curcuma longa) wordt ook wel Indiase geelwortel genoemd. Het behoort tot de ‘gemberfamilie’ en groeit in zuid en zuidwest Azië. Kurkuma speelt een belangrijke rol in de keukens van diverse Aziatische landen. Het zit boordevol goede vitaminen en mineralen zoals vitamine A, B1, B2, B3, B6, B12, C, D, E en de mineralen calcium, magnesium en ijzer. Geelwortel extract wordt in India en China al eeuwen gebruikt voor diverse aandoeningen.

Hormetische effecten van kurkuma

De unieke combinatie van curcuminoïden gecombineerd met de oplosbare voedingsvezels uit organische fenegriekzaden draagt bij aan het behoud van gezonde cellen en weefsels en beschermt tegen vrije radicalen. Vrije radicalen kunnen zorgen voor oxidatieve stress in het lichaam. Antioxidanten zijn gunstig voor bescherming tegen deze vrije radicalen onschadelijk.

Kurkuma bevat niet alleen antioxidanten, maar wat minder bekend is, is kurkuma ook een hormetische prikkel aan het lichaam kan geven. Een hormetisch effect ontstaat wanneer het lichaam tijdelijk aan iets wordt blootgesteld dat stress veroorzaakt, zoals caloriebeperking, blootstelling aan hitte en kou en vasten. Ook stoffen kunnen een hormetisch effect hebben bij een bepaalde dosering. Na de hormetische prikkel wordt het lichaam gezonder en weerbaarder. Antioxidanten met hormetische effecten stimuleren de lichaamseigen (endogene) antioxidanten om extra actief te worden.

Let op

Indien je gebruik maakt van het geneesmiddel Tamoxifen en overweegt een kurkumasupplement te gebruiken, overleg dan eerst met je arts.

Over Doctor’s Best

Doctor’s Best is in 1990 opgericht door een arts die interesse heeft in goede voeding op wetenschappelijke basis. Het bedrijf produceert ruim 200 kwalitatief hoogwaardige voedingssupplementen. De producten zijn gemaakt van hoofdzakelijk merkgrondstoffen en worden zorgvuldig getest in elke stap in het productieproces, van grondstof tot eindproduct. Productie volgt de richtlijnen voor Current Good Manufacturing Practice (cGMP).

Doctor’s Best werkt samen met voedingswetenschappers die wereldwijd nieuwe, geteste ingrediënten zoeken. Dit leidt tot kwalitatief hoogwaardige eindproducten, ontwikkeld volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Gestandaardiseerde merkproducten

Doctor’s Best gebruikt in zijn producten gepatenteerde en gestandaardiseerde merkstoffen van officiële handelsmerken die uitvoerig zijn onderzocht. De echtheid van deze ingrediënten is in alle producten gegarandeerd. Doctor’s Best gebruikt nooit alternatieven. Dit resulteert in een kwalitatieve superieure lijn supplementen met een zeer hoge biologische beschikbaarheid.

Meer informatie
Product Naam
Turmeric Plus Fenegriek- CurQfen®
Art.nr.
RB-28
Merk
Doctors Best
Inhoud
90 plantaardige capsules
Gebruiksaanwijzing

Neem dagelijks 2 capsules of zoals aanbevolen door een arts of therapeut. Waarschuwing: Raadpleeg een arts als je bloedverdunners of medicijnen voor diabetes gebruikt.

Ingrediënten per dosering

1000 mg CurQfen® Turmeric Extract (Curcuma longa) (wortelstok) (gestandaardiseerd op minimaal 35% totaal curcuminoïden) en fenegriek galactomannanen (Trigonella foenum-graecum) (zaad).

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

Microkristallijne cellulose, hypromellose (plantaardige capsule), magnesium stearate (plantaardige bron), siliciumdioxide.

Dieet
Veganistisch, Vegetarisch
Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Turmeric Plus Fenegriek- CurQfen®
Uw waardering