Vegan DHA - life's DHA™

 • DHA uit algen
 • Omega 3-vetzuur
 • Categorie: Hersenen & Gezichtsvermogen
 • Categorie: Hart & Bloedvaten
 • 60 softgels van 200 mg
Niet op voorraad
SKU
RB-29
EUR  42,50
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Vegan DHA van Doctor’s Best

Vegan DHA van Dcotor’s Best bevat per softgel 200 mg omega 3 als DHA – docosahexaeenzuur – afkomstig van algen; Schizochytrium sp. Dit product is afkomstig van ecologisch duurzame algen, zodat de vispopulatie in de wereld niet wordt verminderd. DHA kent diverse gezondheidsclaims, specifiek voor ongeboren baby’s en zuigelingen en voor volwassenen. Zo draagt DHA, na inname door de moeder, bij aan de normale ontwikkeling van het gezichtsvermogen en de hersenen van de foetus en zuigelingen (via borstvoeding). Bij volwassenen is DHA goed voor het gezichtsvermogen en de hersenen en draagt het bij aan het behoud van een normaal vetgehalte in het bloed.

Voordelen

 • 200 mg DHA omega 3-vetzuren per softgel
 • DHA is goed voor de triglyceridenspiegel
 • DHA is goed voor het gezichtsvermogen
 • DHA is goed voor de hersenfunctie
 • DHA is goed voor het gezichtsvermogen van de foetus, na inname door de moeder, en van zuigelingen, na borstvoeding
 • DHA is goed voor de hersenen van de foetus, na inname door de moeder, en van zuigelingen, na borstvoeding
 • Gemaakt van pure duurzame algenolie
 • Geschikt voor vegetariërs en veganisten
 • Bevat geen gluten en soja, gmo-vrij

DHA uit voeding of suppletie

De functie en werking van het omega 3-vetzuur DHA in het lichaam is zeer goed gedocumenteerd. DHA is een essentiële voedingsstof. Het vermogen van ons lichaam om zelf DHA aan te maken is echter zeer beperkt. We moeten DHA dus hoofdzakelijk uit onze voeding halen. DHA uit deze algenbron is zeer geschikt voor vegetariërs en veganisten. DHA vormt in de eerste plaats een bouwsteen voor de celmembranen, bijvoorbeeld in de hersenen, de ogen, het hart en de bloedvaten.

Essentieel voor ogen en hersenen

DHA is essentieel voor de ontwikkeling van de hersenen, ogen en het gezichtsvermogen. Een goede DHA-status van de moeder tijdens de zwangerschap is dan ook essentieel voor bijvoorbeeld een goed slaappatroon bij pasgeborenen, voor de ontwikkeling van goed zicht en voor een goede cognitieve functie van het kind. De intensieve opbouw van DHA in de hersenen gaat door tot de geboorte en gedurende de jaren na de geboorte. Het DHA-gehalte van moedermelk varieert rechtstreeks met de DHA-inname van de moeder. Een adequate inname van DHA via de voeding of suppletie ondersteunt dan ook de gezondheid van zowel de moeder als het kind. DHA wordt ook vaak opgenomen in zuigelingenvoeding. Negatieve leefstijlfactoren kunnen de voorraad DHA uitputten.

Ondersteuning van cognitieve functies

De DHA-status houdt tevens verband met het geheugen en de cognitieve functies. Suppletie in de kindertijd kan de mentale functies ondersteunen. Echter ook op volwassen leeftijd, of bij oudere mensen is een afdoende DHA-gehalte in het lichaam van essentieel belang voor het goed functioneren van de hersenen.

Zuivere bron van DHA

Voedingsbronnen met DHA zijn beperkt. DHA uit vis bevat potentieel meer kwik en gifstoffen dan DHA uit algen. Vegan DHA softgels van Doctor’s best vormen dan ook een uitstekende en zuivere aanvulling op DHA uit voeding. Voor ons lichaam is het belangrijk dat we meer DHA omega 3-vetzuren binnenkrijgen dan EPA omega 3-vetzuren (eicosapentaeenzuur). Suppletie met DHA, zonder EPA, verhoogt de DHA-gehaltes in ons lichaam en onze celmembranen. Ons lichaam kan dit vetzuur vervolgens zelf naar behoefte omzetten in EPA.

Over Doctor’s Best

Het assortiment van Doctor’s Best kent inmiddels ruim 200 voedingssupplementen. Doctor’s Best produceert voedingssupplementen op basis van wetenschappelijk onderzoek naar goede voeding. Het is opgericht in 1990 door een arts met interesse in goede voeding. Doctor’s Best werkt samen met voedingswetenschappers en kiest ingrediënten die verbouwd worden over de hele wereld en zorgvuldig zijn onderzocht. De kwalitatief superieure eindproducten zijn dan ook ontwikkeld volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Er worden uitsluitend merkgrondstoffen gebruikt en de supplementen worden grondig getest tijdens elke stap in het productieproces, van grondstof tot eindproduct. Het productieproces is volledig gebaseerd op de richtlijnen voor Current Good Manufacturing Practice (cGMP). Dat resulteert in state-of-the-art voedingssupplementen.

Gestandaardiseerde merkproducten

Doctor’s Best gebruikt in zijn producten bijna uitsluitend gepatenteerde en gestandaardiseerde merkstoffen van officiële handelsmerken die uitvoerig zijn onderzocht. De echtheid van deze ingrediënten is in alle producten gegarandeerd. Doctor’s Best gebruikt nooit alternatieven. Dit resulteert in een kwalitatieve superieure supplementenlijn met een zeer hoge biologische beschikbaarheid.

Meer informatie
Product Naam
Vegan DHA - life's DHA™
Art.nr.
RB-29
Merk
Doctors Best
Inhoud
60 softgels
Gebruiksaanwijzing

Neem 1 softgel per dag na een maaltijd. Voor extra voordelen voor de hersenen, het cardiovasculaire systeem en het hele lichaam, neem 2 softgels per dag, of zoals aanbevolen door een arts of therapeut.

Ingrediënten per dosering

200 mg DHA (Docosahexaeenzuur, Omega-3) uit algae van Schizochytrium sp.

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

Gemodificeerd maïszetmeel, glycerine, oliezuurrijke zonnebloemolie, gezuiverd water, carrageen (softgel), sorbitol, ascorbylpalmitaat (antioxidant), tocoferolen (antioxidant), natuurlijke smaak, zonnebloemlecithine, bètacaroteen (kleurstof), karamel (kleurstof).

Dieet
Veganistisch, Vegetarisch
Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Vegan DHA - life's DHA™
Uw waardering