Vitamine D3 1000IU - Softgels

Waardering:
100% of 100
 • Vitamine D3 cholecalciferol
 • Immuunsysteem, botten & spieren
 • Kleine softgel
 • 1000IE / 25 mcg per softgel
 • 180 softgels
Niet op voorraad
SKU
RB-100
EUR  14,90
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Vitamine D3 Softgels 1000IE – Cholecalciferol van Doctor’s Best

Vitamine D3 van Doctor’s Best bevat 25 mcg of 1000 IE per softgel. Vitamine D3 (cholecalciferol) vervult een belangrijke rol in het menselijke lichaam. In meer dan 30 typen weefsels en organen, zoals afweercellen, hersenen, spieren, hart, diverse klieren en nog veel meer, zijn receptoren voor vitamine D aangetroffen. Vitamine D beïnvloedt meer dan 2000 genen, dit komt overeen met zo'n 10% van het totaal aantal genen. Kortom, vitamine D is essentieel voor onze gezondheid.

Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem

Omdat vitamine D zo belangrijk is voor onze gezondheid, gelden er tal van gezondheidsclaims. Bekende claims zijn bijvoorbeeld de bijdrage aan een goed immuunsysteem, aan sterke botten en aan een goede werking van de spieren.

Voordelen:

 • Vitamine D bevordert een goed calcium- en fosforgehalte in het bloed
 • Vitamine D is nodig voor normale botgroei en botontwikkeling bij kinderen
 • Vitamine D draagt bij aan de instandhouding van sterke botten en is goed voor het skelet
 • Vitamine D is goed voor de kalkhuishouding
 • Vitamine D is goed voor de werking van de spieren
 • Vitamine D is van belang voor de opbouw van sterke tanden
 • Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem van kinderen
 • Vitamine D draagt bij aan het normaal functioneren van het immuunsysteem
 • Vitamine D heeft een gunstige invloed op het celdelingsproces
 • Vitamine D helpt om de risico's van vallen te verminderen in verband met houdingsinstabiliteit en spierzwakte. Dit gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 20 microgram vitamine D.
 • Bevat geen gluten en soja, gmo-vrij

Oorsprong

Vitamine D is in 1922 ontdekt door Edward Mellanby. Vitamine D heeft zijn naam te danken aan het feit dat het de vierde vitamine was die ontdekt is, en de D is het vierde letter van het alfabet. Alhoewel deze vitamine al sinds het begin van de 19de eeuw bekend is, hebben reguliere specialisten vitamine D een lange tijd genegeerd. De populariteit en afname is echter enorm gestegen in de laatste jaren doordat er nieuwe inzichten zijn in de mate van belangrijkheid van vitamine D.

Vitamine D3 uit de zon alleen in de zomer

Vitamine D3 kunnen we opdoen door tussen mei en oktober zonder zonnebrand en voor een groot deel onbedekt in de zon te zitten. Dit geldt ongeveer voor de uren tussen 11.00 uur ’s ochtends en 15.00 uur ’s middags. Het vraagt minimaal een kwartier om voldoende vitamine D op te doen. Uit voeding halen we nauwelijks vitamine D. Willen we dus voldoende vitamine D-voorziening hebben, dan zijn we aangewezen op de zon of op suppletie.

D3 cholecalciferol sulfaat

Vitamine D3 uit de zon is overigens niet gelijk aan vitamine D3 in een supplement. Zodra de huid wordt blootgesteld aan ultraviolette UVB-straling, wordt vitamine D3 sulfaat (cholecalciferol sulfaat) aangemaakt. In tegenstelling tot wat vaak wordt gezegd, is dit niet dezelfde vorm als uit suppletie, namelijk vitamine D3 cholecalciferol. Deze is namelijk niet gesulfateerd. Idealiter benutten we dus in de zomer zoveel mogelijk de zon om onze vitamine D3 waarden op peil te brengen. In de winter kan suppletie een goede keuze zijn.

Extra aanbevelingen

Er bestaan verschillende beelden over de gewenste hoogte van de hoeveelheid vitamine D in het bloed. Referentiewaarden in Nederland beginnen bij minimaal 30 nmol/l en zijn veelal gebaseerd op effecten op botten en spieren. Vitamine D speelt echter een rol bij zeer veel lichaamsprocessen. Een adequate waarde op peil houden, is dan ook voor iedereen belangrijk. Voor mannen en vrouwen die veel binnen verblijven of een donkere huidskleur hebben, voor jonge kinderen, ouderen en zwangere vrouwen wordt aanvullende suppletie met vitamine D aanbevolen.

Over Doctor’s Best

Het assortiment van Doctor’s Best kent inmiddels ruim 200 voedingssupplementen. Doctor’s Best produceert voedingssupplementen op basis van wetenschappelijk onderzoek naar goede voeding. Het is opgericht in 1990 door een arts met interesse in goede voeding. Doctor’s Best werkt samen met voedingswetenschappers en kiest ingrediënten die verbouwd worden over de hele wereld en zorgvuldig zijn onderzocht.

De kwalitatief superieure eindproducten zijn dan ook ontwikkeld volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Er worden hoofdzakelijk merkgrondstoffen gebruikt en de supplementen worden grondig getest tijdens elke stap in het productieproces, van grondstof tot eindproduct. Het productieproces is volledig gebaseerd op de richtlijnen voor Current Good Manufacturing Practice (cGMP). Dat resulteert in state-of-the-art voedingssupplementen.

Gestandaardiseerde merkproducten

Doctor’s Best gebruikt in zijn producten bijna uitsluitend gepatenteerde en gestandaardiseerde merkstoffen van officiële handelsmerken die uitvoerig zijn onderzocht. De echtheid van deze ingrediënten is in alle producten gegarandeerd. Doctor’s Best gebruikt nooit alternatieven. Dit resulteert in een kwalitatieve superieure lijn supplementen met een zeer hoge biologische beschikbaarheid.

Meer informatie
Product Naam
Vitamine D3 1000IU - Softgels
Art.nr.
RB-100
Merk
Doctors Best
Inhoud
180 softgels
Gebruiksaanwijzing

Neem dagelijks 1 softgel met voedsel of zoals aanbevolen door een arts of therapeut.

Ingrediënten per dosering

1000 IE / 25 mcg vitamine D3 (als cholecalciferol) 500% *.

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

Extra vierge olijfolie, softgelcapsule (rundergelatine, glycerine, gezuiverd water).

Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Vitamine D3 1000IU - Softgels
Uw waardering
Klantenreviews
 1. Wederom fantastisch produkt qua samenstelling kwaliteit prijsverhouding
  Algehele beoordeling
  100%
  Ik heb de vitamine d3 1000mg softgels besteld omdat ze de juiste dagdosering bevatten, goede samenstelling en extra vitamine d3 is noodzakelijk voor ieders gezondheid jong en oud. Weer een uitstekend produkt van ergomax, ik ben erg enthousiast, geweldige produkten en geweldige service!

  Gereviewd door

  Gepost op

Andere klanten bekeken ook:

 1. MegaFood - Natuurlijke Vitamine E & Selenium - 30 tabletten Vitamine E & Selenium
  Aanbiedingsprijs EUR  26,95 Normale prijs EUR  34,50