Gefermenteerde Appelazijn & Cayenne

 • Gefermenteerd product
 • Categorie: Spijsvertering & Stofwisseling
 • Categorie: Ketogeen dieet & Gewichtsbeheersing
 • Categorie: Mitochondriën, Energie & Hersenen
 • 30 capsules
Niet op voorraad
SKU
DM-11
EUR  22,95
 • Voor 22:00 besteld, de volgende dag in huis!
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Gefermenteerde Appelazijn met Cayenne van Dr. Mercola

Gefermenteerde appelciderazijn met cayennepeper is een krachtige formule met twee synergetische ingrediënten die een rol spelen in de spijsvertering en stofwisseling. Per dosering / capsule bevat het product 500 mg biologische gefermenteerde appelciderazijn, ook wel appelazijn genoemd, en 100 mg biologische gefermenteerde cayennepeper. In dit product krijg je twee ingrediënten in een handige capsulevorm, die je in een andere vorm niet in deze hoeveelheid zou kunnen innemen.

Voordelen:

 • 500 mg biologische appelazijn en 100 mg biologische cayennepeper
 • Is goed te combineren met een zuur-base dieet
 • Past uitstekend in een ketogeen of ander dieet
 • Handige inname van appelazijn in capsulevorm
 • Zeer goede opname in het lichaam door fermentatie
 • Bevat geen soja en gluten, gmo-vrij

Handige capsulevorm

Appelazijn staat bekend als een thermogeen product. Thermogenese is het proces waarbij de lichaamstemperatuur omhoog wordt gebracht. Gefermenteerde appelciderazijn met cayennepeper past uitstekend in diverse diëten, zoals een ketogeen dieet of een zuur-base dieet. Het product bevat biologisch gefermenteerde appelciderazijn en cayennepeper poeder, waardoor zowel de appelazijn als de cayennepeper handig in te nemen zijn in een vegetarische capsulevorm.

Krachtige hoeveelheid appelciderazijn

Appelciderazijn is normaalgesproken in vloeibare vorm verkrijgbaar en kan gemengd worden in een drankje of gebruikt worden in bijvoorbeeld saladedressing. Niet iedereen vindt de zure smaak van appelazijn lekker. Elke dosis van één capsule van dit product biologische gefermenteerde appelciderazijn en cayennepeper levert het equivalent van meer dan een kwart kopje vloeibare appelazijn van volledige sterkte (5% azijnzuur) met al bijkomende voordelen. En dat zonder de zure smaak, en zonder de zorg dat langdurig gebruik je tandglazuur aantast!

Actief azijnzuur

Wanneer de appelcider wordt gefermenteerd, verteert het fermentatieproces de suikers, waardoor de hoeveelheden suiker en koolhydraten drastisch worden verminderd. Door het fermentatieproces ontstaat ook het primaire en meest waardevolle bestanddeel van azijn: azijnzuur. Azijnzuur maakt ongeveer 5% van azijn uit. Met andere woorden, azijn is een verdunde oplossing van azijnzuur. Hoewel azijn kan worden gemaakt van elk fruit of elke substantie die natuurlijke suikers bevat, heeft appelciderazijn de voorkeur omdat het een rol kan spelen in de mitochondriën en het metabolisme. Het bevat meer azijnzuur en andere actieve componenten dan andere soorten azijn. 

Capsaïcine in cayennepeper

Cayennepeper is een specerij die vaak wordt gebruikt om warmte aan gerechten toe te voegen. Het bevat een actief ingrediënt dat capsaïcine wordt genoemd. Capsaïcine activeert warmtereceptoren in het lichaam waardoor het metabolisme omhoog gaat. Het stimuleert dus de thermogenese. Ook zorgt het ervoor dat witte vetcellen bruin worden. Door fermentatie ontstaat er een optimale biologische beschikbaarheid. Bovendien is gefermenteerde cayennepeper zacht voor de maag.

Veel warmte, maar zacht voor de maag

Cayennepeper is afkomstig uit Zuid- en Midden-Amerika, West-Indië en Mexico. Door inheemse Amerikanen, in Koreaanse, Japanse en Chinese tradities en in de Ayurveda wordt cayennepeper vanwege de actieve eigenschappen al duizenden jaren gebruikt.

Cayennepeper is de beste natuurlijke bron van capsaïcine. De hoeveelheid capsaïcine varieert namelijk per pepersoort. In vergelijking met Jalapeñopepers bijvoorbeeld bevat cayennepeper tot 25 keer meer warmte door een hoger capsaïcine-gehalte. De fermentatie van de cayennepeper via een fermentatiemethode met behulp van enzymen maakt de cayennepeper in dit product zacht voor de maag. Het geeft dus geen bijeffecten die we kennen als we bijvoorbeeld rode peper eten.

De voordelen van fermentatie

Dr. Mercola heeft uitgebreide ervaring opgedaan met het werken met gefermenteerde ingrediënten. Fermentatie optimaliseert de voordelen van een plantenstof en verandert de voedingswaarde ervan. Zo helpt het fermenteren bij het voorverteren van ingrediënten, het verhogen van bepaalde voedingsstoffen, het verbeteren van de biologische toegankelijkheid van mineralen, het verhogen van de biologische beschikbaarheid van antioxidanten en het creëren van unieke metabolieten. Ook deze formule met appelciderazijn en cayennepeper is weer een prachtig effectief product van Dr. Mercola.

Het uitgebreide aanbod van Dr. Mercola

Het aanbod van de producten van Dr. Mercola is zeer divers en sluit uitermate aan bij het assortiment van Ergomax. Zo kun je bijvoorbeeld verschillende soorten supplementen combineren. Sommige supplementen zijn bijvoorbeeld speciaal voor je ogen, je spieren of voor je gewrichten. Andere supplementen zijn juist geschikt voor algehele ondersteuning. Juist omdat het aanbod zo divers is, kun je altijd wel iets vinden dat bij jouw smaak en wensen past.

Over Dr. Mercola

Met zijn website www.mercola.com informeert arts osteopaat dr. Joseph Mercola als sinds 1997 mensen over natuurlijke gezondheid. Mercola is dan ook een groot pionier op dit vlak. Vanuit zijn holistische visie op de mens en gezondheid streeft Mercola ernaar het huidige medische paradigma te transformeren. Gezonde voeding, beweging en ondersteunende suppletie hebben een volwaardige plek in zijn aanpak. Mercola ontwikkelde ook een kwalitatief superieure voedingssupplementenlijn: Dr. Mercola. De bijzondere producten uit het assortiment van Dr. Mercola zijn van zeer zuivere oorsprong en kennen een hoge biologische beschikbaarheid.

Meer informatie
Product Naam
Gefermenteerde Appelazijn & Cayenne
Art.nr.
DM-11
Merk
Dr. Mercola
Inhoud
30 capsules
Gebruiksaanwijzing

Neem dagelijks een capsule tijdens een maaltijd.

Ingrediënten per dosering
 Hoeveelheid per dosering% DV
Calorieën 5  
Totaal koolhydraten 1 g <1%^
Vezels <1% 3% ^
Biologische gefermenteerde appelazijn
500 mg **
Biologische gefermenteerde cayennepeper
100 mg **

^ De dagelijkse waarde is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.

** % Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet vastgesteld.

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

Acacia gom (arabische gom)*, rijst maltodextrine*, tapioca dextrose*, Jeruzalem artisjokvezel*, carnauba was*, tablet coating* (tapioca maltodextrine*, zonnebloem lecithine*, palmolie*, guargom (guaran)*), zonnebloem lecithine*.

* Gecertificeerde biologische ingrediënten.

Dieet
Veganistisch, Vegetarisch
Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Gefermenteerde Appelazijn & Cayenne
Uw waardering