Gefermenteerde Broccoli Kiemen

 • Biologisch, bevat glucosinolaten
 • Gefermenteerd product
 • Categorie: Darmen & Ontgifting
 • Categorie: Mitochondriën & Gewrichten
 • 30 capsules
Niet op voorraad
SKU
DM-07
EUR  42,95
 • Voor 22:00 besteld, de volgende dag in huis!
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Gefermenteerde broccoli en broccolikiemen van Dr. Mercola

Gefermenteerde broccolikiemen bevat gefermenteerde broccoli én broccolikiemen, ofwel Brassica oleracea van de kruisbloemenfamilie. Verse broccoli en broccolispruiten zijn de twee gezondste voedingsmiddelen die je kunt eten. Beiden bevatten hoge concentraties van een breed pallet aan zwavelhoudende verbindingen die glucosinolaten worden genoemd. Twee van deze verbindingen - glucorafanine en sulforafaan – zijn inmiddels zeer goed gedocumenteerd. Ze zijn betrokken bij tal van essentiële processen in ons lichaam.

Voordelen:

 • 400 mg gefermenteerde broccolispruiten en 100 mg hele broccoli
 • Bevat glucorafanine, sulforafaan en myrosinase
 • Schone biologische productie
 • Zeer goede opname in het lichaam door fermentatie
 • Bevat geen soja en gluten, gmo-vrij

Gefermenteerd en biologisch

Om een optimale hoeveelheid glucorafanine en sulforafaan binnen te krijgen zou je ongeveer 1 kilo broccoli per week moeten eten. Deze krachtige gefermenteerde formule van Dr. Mercola biedt dan ook een goed alternatief. De gefermenteerde broccolispruiten bevatten zowel gefermenteerd geactiveerd en biologisch poeder van broccolispruiten én van de hele plant. Hierdoor bevat het product gestandaardiseerde niveaus van de belangrijke heilzame verbindingen. 

Van glucorafanine via myrosinase naar sulforafaan

Ook al zou je een kilo broccoli per week eten, koken vernietigt grotendeels een belangrijk enzym dat essentieel is om glucorafanine in broccoli om te zetten in het heilzame sulforafaan. Bij gezonde mensen kan het vervolgens nog wel worden omgezet in de darm. De broccoli vooraf fermenteren, zoals gedaan in deze formule, zet de glucorafanine eerst om in myrosinase en vervolgens in sulforafaan. Hierdoor kan je lichaam niet alleen de glucorafanine en myrosinase, maar ook direct het biologisch beschikbare sulforafaan gebruiken.

Een speciaal droogproces

Elke dosis gefermenteerde broccolikiemen bevat gestandaardiseerde hoeveelheden van 140 mcg sulforafaan, 350 mcg glucorafanine en 105 mcg myrosinase. Er wordt geen gebruik gemaakt van extracten en zware extractie- en verwerkingsmethoden. Ook worden er geen oplosmiddelen of chemicaliën gebruikt. Het product wordt namelijk verwerkt via een speciaal droogproces bij lage temperatuur. Het resultaat is een krachtig product van intacte broccolispruiten en de hele broccoliplant in poedervorm. Dank zij de essentiële myrosinase-activiteit die zo behouden blijft, blijven met dit product dus ook de hoge sulforafaanniveaus beschikbaar voor het lichaam.

De voordelen van fermentatie

Dr. Mercola heeft uitgebreide ervaring opgedaan met het werken met gefermenteerde ingrediënten. Fermentatie optimaliseert de voordelen van een plantenstof en verandert de voedingswaarde ervan. Zo helpt het fermenteren bij het voorverteren van ingrediënten, het verhogen van bepaalde voedingsstoffen, het verbeteren van de biologische toegankelijkheid van mineralen, het verhogen van de biologische beschikbaarheid van antioxidanten en het creëren van unieke metabolieten.

Een schone formule

Naast alle voordelen die we hiervoor al genoemd hebben, willen we nog benadrukken dat Dr. Mercola zo veel mogelijk gebruik maakt van biologische ingrediënten. De broccolispruiten worden op het hoogtepunt geoogst zodat de voedingsstoffen optimaal zijn. Deze schone formule bevat geen agressieve chemicaliën, genetisch gemanipuleerde ingrediënten, pesticiden of herbiciden. De formule kan dagelijks worden gebruikt, maar past bijvoorbeeld ook perfect in een ontgiftings- of detoxkuur. 

Over Dr. Mercola

Met zijn website www.mercola.com informeert arts osteopaat dr. Joseph Mercola als sinds 1997 mensen over natuurlijke gezondheid. Mercola is dan ook een groot pionier op dit vlak. Vanuit zijn holistische visie op de mens en gezondheid streeft Mercola ernaar het huidige medische paradigma te transformeren. Gezonde voeding, beweging en ondersteunende suppletie hebben een volwaardige plek in zijn aanpak. Mercola ontwikkelde ook een kwalitatief superieure voedingssupplementenlijn: Dr. Mercola. De bijzondere producten uit het assortiment van Dr. Mercola zijn van zeer zuivere oorsprong en kennen een hoge biologische beschikbaarheid.

Meer informatie
Product Naam
Gefermenteerde Broccoli Kiemen
Art.nr.
DM-07
Merk
Dr. Mercola
Inhoud
30 capsules
Gebruiksaanwijzing

Neem dagelijks 1 capsule.

Ingrediënten per dosering
Hoeveelheid per portie% DV
Biologisch gefermenteerde broccoli kiemen 400 mg **
Biologische broccoli (hele plant) 100 mg **
Glucoraphanine 350 µg **
Sulforaphaan 140 µg **
Myrosinase 105 µg **

** % Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet vastgesteld.

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

Biologische rijstzemelen concentraat, capsule (Hydroxypropyl Methylcellulose).

Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Gefermenteerde Broccoli Kiemen
Uw waardering