Gefermenteerde Chlorella

 • Superfood Chlorella
 • Categorie: Immuunsysteem, Hart & Bloedvaten
 • Categorie: Ontgifting
 • Gefermenteerd product
 • 450 tabletten
Niet op voorraad
SKU
DM-02
EUR  24,95
 • Voor 22:00 besteld, de volgende dag in huis!
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Gefermenteerde Chlorella van Dr. Mercola

Gefermenteerde chlorella bevat een groene zoetwateralg, Chlorella vulgaris, en behoort tot de stam van groenwieren. Het product is aangevuld met een sporenmineralencomplex van Lithothamnion glaciale en Lithothamnion topiforme (rode alg). Chlorella is een eencellige zoetwateralg, is een van de oudste vormen van plantenleven. Inheems in Taiwan en Japan bevat het meer levensondersteunende chlorofyl dan welke andere plant dan ook. 

Chlorella Growth Factor (CGF)

In de kern van chlorella bevindt zich een uniek complex genaamd Chlorella Growth Factor (CGF). CGF is rijk aan nucleïnezuren RNA en DNA, aminozuren, vitamines, mineralen, polysacchariden en bèta-glucanen. Omdat ongeveer een achtste van chlorella CGF is, is chlorella een uitstekende bron van CGF en de meest geconcentreerde voedselbron van nucleïnezuren.

Voordelen:

 • Chlorella heeft een eiwitgehalte van ongeveer 50%
 • Gunstig aminozuurprofiel, bevat alle essentiële aminozuren
 • Zeer goede opname in het lichaam door fermentatie
 • Rijk aan ijzer, vitamine C en talrijke antioxidanten
 • Chlorella is goed voor het behoud van de algehele gezondheid*
 • Chlorella ondersteunt de reinigende werking van de lever*
 • Chlorella is een antioxidant, voor bescherming van gezonde cellen en weefsels*
 • Chlorella is goed voor hart en bloedvaten*
 • Chlorella draagt bij aan een goede darmwerking*
 • Chlorella ondersteunt het immuunsysteem en geeft meer energie*
 • Bevat geen soja en gluten, gmo-vrij

* = Gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie

Een goed gedocumenteerd plantje

Chlorella heeft brede effecten in het lichaam. Van nature komt het voor in meren en rivieren in Zuidoost Azië en heeft water, warmte en vooral veel zonlicht nodig. Vanwege de enorme bevolkingsgroei op aarde en de daarmee samenhangende voedselproblematiek is er veel onderzoek naar deze microalg gedaan. Zelfs de internationale ruimtevaart heeft interesse in dit plantje.

Speciale gefermenteerde formule

Chlorella wordt vaak aangeduid als een perfect voedingsmiddel omdat het zo rijk is aan eiwitten, antioxidanten, vitaminen en mineralen. Deze formule is extra effectief omdat de chlorella volgens een uniek proces is gefermenteerd. Wil chlorella een effect hebben in het lichaam, dan moet je het namelijk kunnen verteren en opnemen. Deze gefermenteerde chlorella is zeer goed verteerbaar en biologisch beschikbaar dankzij de zachte, dunne celmembranen die zijn ontstaan door de unieke fermentatie en geavanceerde kweekmethoden in gesloten tanks.

Vrij van zware metalen en toxines

Een ander voordeel van gefermenteerde chlorella van Dr. Mercola's is de binnenteelt. Deze binnenteelt gebeurt in speciaal daarvoor ontworpen tanks. De gefermenteerde chlorella wordt schoon gehouden tijdens een strikt gesteriliseerde en gecontroleerde verwerking, waardoor het risico op besmetting met zware metalen en andere toxines aanzienlijk wordt verminderd. Het resultaat is een hoogwaardige, gecontroleerde opbrengst die niet heeft blootgestaan aan allerlei vormen van vervuiling.

Toegevoegd sporenmineralencomplex

De gefermenteerde chlorella bevat een toegevoegd sporenmineraalcomplex van twee soorten mariene rode algen: Lithothamnion glaciale en Lithothamnion tophiforme, geoogst uit de Noord-Atlantische zeebodem. Deze algen dragen bij aan de dagelijkse behoefte aan sporenmineralen.

Is gefermenteerde chlorella geschikt voor vegetariërs?

Niet alle supplementen van Dr. Mercola zijn geschikt voor vegetariërs. De capsules bevatten vaak gelatine. De druppels, repen en whey kun je als vegetariër wel veilig gebruiken. Ben je op zoek naar supplementen speciaal voor vegetariërs, of veganisten dan kun je op onze website in een aparte categorie terecht. Kijk voor de zekerheid bij de productomschrijving.

Over Dr. Mercola

Als fervent voorstander van natuurlijke geneeskunde, ontwikkelde de arts osteopaat dr. Joseph Mercola een kwalitatief sterke voedingssupplementenlijn, Dr. Mercola, met ingrediënten van zuivere oorsprong met een hoge biologische beschikbaarheid. Al in 1997 richtte Mercola de website www.mercola.com op, internationaal één van de meest bezochte websites op het gebied van natuurlijke gezondheid. Mercola, met zijn holistische kijk op mens en gezondheid, is dan ook een absoluut pleitbezorger op dit vlak. Zijn ambitie is het huidige traditionele medische paradigma te veranderen. Gezonde voeding, beweging en ondersteunende suppletie nemen hierin een volwaardige plek in.

Meer informatie
Product Naam
Gefermenteerde Chlorella
Art.nr.
DM-02
Merk
Dr. Mercola
Inhoud
450 tabletten
Gebruiksaanwijzing

Neem 5 tabletten per keer. Dit product kan één tot drie keer per dag worden ingenomen.

Ingrediënten per dosering
Hoeveelheid per portie% DV
Calorieën 10
Gefermenteerde chlorella (Chlorella vulgaris) groene algen 1 g

** % Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet vastgesteld.

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Gefermenteerde Chlorella
Uw waardering