Gefermenteerde Ginseng

 • Koreaanse Panax ginsengwortel
 • Gefermenteerd product
 • Categorie: Energie & Training
 • Categorie: Hersenen
 • 30 capsules van 96 mg
Niet op voorraad
SKU
DM-10
EUR  35,95
 • Voor 22:00 besteld, de volgende dag in huis!
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Gefermenteerde Ginseng van Dr. Mercola

Gefermenteerde ginseng van Dr. Mercola bevat per capsule en dosering 96 mg gefermenteerde Koreaanse ginsengwortelextract ofwel Panax ginseng. Ginseng kent een aantal gezondheidsclaims die nog in afwachting zijn van goedkeuring door de Europese commissie, zoals de ondersteuning van het immuunsysteem en het hart en de bloedvaten en het draagt bij aan de energie.

Betere absorptie door fermentatie

De heilzame effecten van ginseng zijn al eeuwen bekend en zijn goed gedocumenteerd. Ginseng is echter moeilijk te absorberen, waardoor de waardevolle stoffen niet altijd worden opgenomen. Deze formule van Dr. Mercola bevat speciale gefermenteerde ginseng met een hoge biologische beschikbaarheid die goed door het lichaam wordt opgenomen.

Voordelen:

 • 96 mg goed opneembare Koreaanse Panax ginseng
 • Ginseng ondersteunt het immuunsysteem*
 • Ginseng draagt bij aan energie en is goed bij vermoeidheid*
 • Ginseng is een antioxidant, beschermt gezonde cellen en weefsels*
 • Ginseng is goed voor het concentratievermogen en geheugen*
 • Ginseng is goed voor het uithoudingsvermogen bij sporters*
 • Ginseng is goed voor hart en bloedvaten*
 • Ginseng draagt bij aan een normale bloedsuikerspiegel*
 • Zeer goede opname in het lichaam door fermentatie
 • Bevat geen soja en gluten, gmo-vrij

* = Gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie

Panax ginseng uit de Panax familie

Ginseng is de naam die wordt gegeven aan bereidingen uit wortelsoorten van het geslacht Panax (een klimopfamilie). Het geslacht Panax bestaat uit ten minste negen soorten. Panax ginseng, ofwel Koreaanse of Chinese ginseng, en Panax quinquefolius, Amerikaanse ginseng, zijn daarvan de meest bekende. De actieve eigenschappen van ginseng worden voor een groot deel toegeschreven aan de in ginseng aanwezige ginsenosides, diverse steroïdeachtige stoffen en triterpeen saponines.

Hoger gehalte ginsenosiden

Ginseng wordt al eeuwen gebruikt als adaptogeen. Met name in China, Korea en Japan is ginseng nu nog steeds één van de meest populaire kruiden. In tegenstelling tot andere supplementen, is de gefermenteerde ginseng van Dr. Mercola gemaakt van pure 100% Koreaanse ginseng in plaats van de Amerikaanse ginseng. Koreaanse ginseng bevat meer ginsenosiden; de meest waardevolle componenten van ginseng.

Optimale verwerking

Gefermenteerde ginseng van Dr. Mercola wordt op het optimale moment geoogst waardoor de voedingswaarde in de wortel maximaal is. De hele wortel wordt vervolgens verwerkt met behulp van een speciale vacuümextractie op lage temperatuur. Zo blijven de vitamines en andere voordelen behouden die traditionele verwerking, zoals bij stomen op hoge temperatuur verloren zouden gaan. De wortel wordt niet geschild, zodat de belangrijkste bioactieve stoffen intact blijven.

De voordelen van fermentatie

Dr. Mercola heeft uitgebreide ervaring opgedaan met het werken met gefermenteerde ingrediënten. Fermentatie optimaliseert de voordelen van een plantenstof en verandert de voedingswaarde ervan. Zo helpt het fermenteren bij het voorverteren van ingrediënten, het verhogen van bepaalde voedingsstoffen, het verbeteren van de biologische toegankelijkheid van mineralen, het verhogen van de biologische beschikbaarheid van antioxidanten en het creëren van unieke metabolieten.

Let op

Maak je gebruik van de volgende geneesmiddelen en wil je gefermenteerde ginseng gebruiken, raadpleeg dan eerst je arts: hart- en bloeddrukmedicatie, bloedverdunners, diabetesmedicatie, immuunonderdrukkende medicijnen, middelen voor ADHD of antidepressiva zoals MAO-remmers.

Over Dr. Mercola

Als fervent voorstander van natuurlijke geneeskunde, ontwikkelde de arts osteopaat dr. Joseph Mercola een kwalitatief sterke voedingssupplementenlijn, Dr. Mercola, met ingrediënten van zuivere oorsprong met een hoge biologische beschikbaarheid. Al in 1997 richtte Mercola de website www.mercola.com op, internationaal één van de meest bezochte websites op het gebied van natuurlijke gezondheid. Mercola, met zijn holistische kijk op mens en gezondheid, is dan ook een absoluut pleitbezorger op dit vlak. Zijn ambitie is het huidige traditionele medische paradigma te veranderen. Gezonde voeding, beweging en ondersteunende suppletie nemen hierin een volwaardige plek in.

Meer informatie
Product Naam
Gefermenteerde Ginseng
Art.nr.
DM-10
Merk
Dr. Mercola
Inhoud
30 capsules
Gebruiksaanwijzing

Neem dagelijks 1 capsule.

Waarschuwing: Raadpleeg eerst een arts als u gebruik maakt van de volgende geneesmiddelen: hart- en bloeddrukmedicatie, bloedverdunners zoals aspirine of warfarine, diabetesmedicatie, waaronder insuline, immuunonderdrukkende medicijnen, stimulerende middelen voor aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit (ADHD), of antidepressiva uit de klasse van de MAO-remmers.

Ingrediënten per dosering
Hoeveelheid per portie% DV
Gefermenteerde Koreaanse ginseng (Panax ginseng) wortelextract 96 mg **

** % Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet vastgesteld.

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

Plantaardige glycerine, capsule (hydroxypropyl methylcellulose)

Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Gefermenteerde Ginseng
Uw waardering