Gefermenteerde Paddenstoelen Complex

 • 7 hoogwaardige paddenstoelen
 • Inclusief mycelium
 • Categorie: Immuunsysteem, Vermoeidheid & Stofwisseling
 • Organisch gefermenteerd product
 • 90 capsules
Niet op voorraad
SKU
DM-03
EUR  36,95
 • Voor 22:00 besteld, de volgende dag in huis!
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Gefermenteerde Paddenstoelencomplex van Dr. Mercola

Het Gefermenteerde Paddenstoelencomplex van Dr. Mercola bevat een mix van zeven soorten hoogwaardig paddenstoelen, inclusief het mycelium: Niu-Chang (Antrodia camphorata), Shiitake (Lentinula edodes), Reishi (Ganoderma lucidum), Maitake (Grifola frondosa), Turkey Tail (Trametes versicolor), Himematsutake (Agaricus blazei) en Cordyceps (Cordyceps militaris). Dit complex bevat een scala aan enzymen, voedingsstoffen, antioxidanten en actieve verbindingen.

Voordelen:

 • Van de hele paddenstoel inclusief mycelium, niet van extracten
 • Gecultiveerd met gecertificeerde biologische haver
 • Zeer goede opname in het lichaam door fermentatie
 • Bevat geen toevoegingen en vulstoffen
 • Bevat geen ongezonde niveaus van toxines en zware metalen
 • Rijk aan glucanen, enzymen, peptiden, antioxidanten, pectinen, etc.
 • Bevat geen soja en gluten, gmo-vrij

Krachtige eigenschappen

Paddenstoelen, gisten en schimmels vertegenwoordigen op het westelijk halfrond nog steeds grotendeels onontgonnen terrein. In verschillende oosterse culturen, bijvoorbeeld in traditionele aanpakken in China of in de ruim 5.000 jaar oude Ayurveda, worden paddenstoelen al eeuwen lang erkend en ingezet voor talrijke aspecten. Inmiddels neemt ook in het Westen de overtuiging toe dat meer dan 300 verschillende soorten paddenstoelen een actieve bijdrage kunnen leveren aan ons algehele welbevinden.

Vervaardigd uit hele paddenstoelen inclusief mycelium

Dr. Mercola's gefermenteerde paddenstoelencomplex is een uitgebalanceerde mix van verschillende paddenstoelen, inclusief het mycelium. Het mycelium is het netwerk van alle draden van een schimmel. Daaruit kan een vrucht ontstaan: een paddenstoel bijvoorbeeld. Het mycelium bevindt zich meestal onder de grond en is voor veel insecten die onder de grond leven een belangrijke bron van voedsel. Het is rijk aan enzymen, antioxidanten, mineralen en andere unieke, complexe verbindingen.

Elke paddenstoel heeft een uniek effect

Elke individuele paddenstoelensoort in dit complex draagt een verscheidenheid aan moleculaire structuren van bèta-glucanen in zich. Wanneer de verschillende soorten worden gecombineerd, dan resulteert dit in een uitzonderlijk krachtige mix. Hoewel bèta-glucanen het meest gedocumenteerd zijn, bevat de paddenstoelenmix inclusief mycelium veel andere bioactieve stoffen en eiwitten zoals alfa-glucanen, antioxidanten, enzymen, pectines, ribonucleasen, ubiquitine-achtige eiwitten, peptiden en lectines.

De voordelen van fermentatie

Dr. Mercola heeft uitgebreide ervaring opgedaan met het werken met gefermenteerde ingrediënten. Fermentatie optimaliseert de voordelen van een plantenstof en verandert de voedingswaarde ervan. Zo helpt het fermenteren bij het voorverteren van ingrediënten, het verhogen van actieve voedingsstoffen en het verbeteren van de biologische beschikbaarheid van de stoffen.

Solid State Fermentation

Het gefermenteerde paddenstoelencomplex van Dr. Mercola wordt exclusief geproduceerd uit biologische paddenstoelen die in de VS worden geteeld. Het complex wordt gemaakt van de hele paddenstoel inclusief het mycelium, en dus niet van extracten. De teelt vindt plaats met gecertificeerde biologische haver in plaats van rijst. Voor de fermentatie en verwerking van het product wordt gebruik gemaakt van Solid State Fermentation. Het resultaat is een biologisch actief product, vrij van gluten, toevoegingen, vulstoffen en ongezonde hoeveelheden giftige zware metalen.

Samenwerking met Mushroom Matrix

Dr. Mercola werkt voor deze formule samen met het bedrijf Mushroom Matrix (M2) dat wordt geleid door een deskundig team van mycologen. M2 werkt sinds de jaren ‘80 met paddenstoelen uit de hele wereld. Als pioniers in het veld ontwikkelden ze de gepatenteerde productiemethode en apparatuur voor de Solid State Fermentation. M2 verkreeg in 2006 de 100% biologische certificeringstatus voor al hun producten en produceert alleen gecertificeerde biologische paddenstoelen in hun laboratoria in Californië. 

Over Dr. Mercola

Met zijn website www.mercola.com informeert arts osteopaat dr. Joseph Mercola als sinds 1997 mensen over natuurlijke gezondheid. Mercola is dan ook een groot pionier op dit vlak. Vanuit zijn holistische visie op de mens en gezondheid streeft Mercola ernaar het huidige medische paradigma te transformeren. Gezonde voeding, beweging en ondersteunende suppletie hebben een volwaardige plek in zijn aanpak. Mercola ontwikkelde ook een kwalitatief superieure voedingssupplementenlijn: Dr. Mercola. De bijzondere producten uit het assortiment van Dr. Mercola zijn van zeer zuivere oorsprong en kennen een hoge biologische beschikbaarheid.

Meer informatie
Product Naam
Gefermenteerde Paddenstoelen Complex
Art.nr.
DM-03
Merk
Dr. Mercola
Inhoud
90 capsules
Gebruiksaanwijzing

Neem dagelijks 3 capsules in voor een maaltijd.

Ingrediënten per dosering
Hoeveelheid per portie% DV
Biologisch gefermenteerde paddenstoelen complex 1.9 g **
Antrodia camphorata (Mycelium) **
Cordyceps (Cordyceps militaris) (Mycelium en fruitbody) **
Reishi (Ganoderma lucidum) (Mycelium en fruitbody) **
Himematsutake (Agaricus blazei) (Mycelium) **
Maitake (Grifola frondosa) (Mycelium) **
Shiitake (Lentinus edoles) (Mycelium en fruitbody) **
Turkey Tail (Trametes versicolor) (Mycelium) **

** % Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet vastgesteld.

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

Capsule (Hydroxypropyl Methylcellulose)

Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Gefermenteerde Paddenstoelen Complex
Uw waardering