Gefermenteerde Zwarte Knoflook

Waardering:
80% of 100
 • Gefermenteerd product
 • Categorie: Immuunsysteem, Hart & Bloedvaten
 • Bevat S-allylcysteïne
 • 800 mg gefermenteerde knoflook
 • 60 capsules
Niet op voorraad
SKU
DM-12
EUR  30,95
 • Voor 22:00 besteld, de volgende dag in huis!
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Gefermenteerde zwarte knoflook van Dr. Mercola

Het product gefermenteerde zwarte knoflook van Dr. Mercola bevat maar liefst 800 mg gefermenteerde zwarte knoflook met S-allylcysteïne. Knoflook kent een aantal gezondheidsclaims die nog in afwachting zijn van goedkeuring door de Europese commissie, zoals onder meer de bijdrage aan de goede werking van de lever, het hart en de bloedvaten, het immuunsysteem en het metabolisme. Het verschil tussen witte en zwarte - gefermenteerde - knoflook is de opneembaarheid. Witte knoflook bevat vooral allicine, wat instabieler is en alleen oplost in vet. Zwarte knoflook bevat S-allylcysteïne, wat oplost in water en daardoor makkelijk wordt opgenomen door het lichaam.

Voordelen:

 • Bevat gefermenteerde rauwe knoflook
 • Knoflook draagt bij tot normale cholesterolgehaltes in het bloed*
 • Knoflook is goed voor de lever, het hart en onze bloedvaten*
 • Knoflook ondersteunt de bloedsomloop*
 • Knoflook ondersteunt het metabolisme van homocysteïne en het hart*
 • Knoflook ondersteunt het immuunsysteem*
 • Knoflook is gezond voor de luchtwegen*
 • Knoflook is een antioxidant, beschermt gezonde weefsels en cellen*
 • Knoflook helpt de darmflora te versterken*
 • Zeer goede opname in het lichaam door fermentatie
 • Bevat geen soja en gluten, gmo-vrij

* = Gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie

4.000 jaar sterk

Knoflook behoort tot de alliumfamilie waartoe ook uien, prei, bieslook en sjalotjes behoren. Het is noch een kruid, noch een groente. Al meer dan 4.000 jaar wordt knoflook gebruikt als smaakstof en voor allerlei lichamelijke aspecten. Griekse en Romeinse atleten gebruikten het bijvoorbeeld voorafgaand aan sportevenementen.

Fyto-chemicaliën, antioxidanten en S-allylcysteïne

Knoflook bevat veel actieve stoffen, ook wel fyto-chemicaliën genoemd. De meeste stoffen bevatten een effectieve zwavelverbinding. Door het fermentatieproces bevat gefermenteerde knoflook meer antioxidanten dan witte, rauwe knoflook. Rauwe knoflook op zichzelf heeft al veel gunstige effecten. Gefermenteerde zwarte knoflook doet er een schepje bovenop. Het bevat magnesium, calcium, fosfor, selenium, vitamine B6 en vitamine C.

Wanneer de knoflook vervolgens wordt gerijpt en gefermenteerd tot zwarte knoflook, krijgt het niet alleen een erg zoete en uitnodigende smaak, maar worden er ook extra voedingsstoffen aangemaakt en worden andere voedingsstoffen versterkt. Een zeer gunstige voedingsstof die wordt gecreëerd door het fermentatieproces is de zwavelverbinding S-allylcysteïne (SAC). SAC is de sleutel om de effecten van zwarte knoflook maximaal te benutten. Dit product bevat gegarandeerd in elke dosering minimaal 1,2 mg S-allyl-cysteïne (SAC).

Meer aminozuren door fermentatie

Tijdens het fermentatieproces van rauwe knoflook vinden er veel verbazingwekkende transformaties plaats. Bijvoorbeeld in het gehalte aminozuren. Dr. Mercola heeft gedocumenteerd dat de gehaltes van essentiële aminozuren zoals isoleucine, leucine, lysine, methionine, histidine, fenylalanine, tryptofaan en valine door fermentatie met 50% tot ruim 250% toenemen. Essentiële aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten die niet door het lichaam worden aangemaakt en die we via voeding binnen moeten krijgen.

Een uniek productieproces

Gefermenteerde zwarte knoflook van Dr. Mercola is vervaardigd langs een uniek productieproces. Het product is als het ware dubbel gefermenteerd met behulp van enzymen en microbiële incubatie. Intrinsieke bacteriën op de knoflook worden vakkundig gebruikt in het dubbele fermentatieproces. Het unieke voorzichtige droogproces zorgt vervolgens voor een stabiel eindproduct en een houdbaarheid van twee jaar. Ook blijven zo de consistente ingrediënten behouden, inclusief een stabiel gehalte van het zo belangrijke S-allylcysteïne.

Hoogwaardige kwaliteitscontrole

De innovatieve productieprocessen zorgen voor een stabiele kwaliteit van de inhoud van elk product. Middels hoogwaardige controles en certificeringen garandeert Dr. Mercola een uitmuntend eindproduct. Denk bijvoorbeeld aan interne microtesten en een ORAC-analyse, aan analytische testen, aan productstabiliteit- en houdbaarheidstesten, aan certificeringen zoals Star-K Kosher (Joods), Halal (islam), HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point) en GMP-richtlijnen (Good Manufacturing Practices). Alle teelt, verwerking en verpakking vinden ten slotte plaats in Noord-Amerika. Kortom, een waar superieur kwaliteitsproduct!

De voordelen van fermentatie

Dr. Mercola heeft uitgebreide ervaring opgedaan met het werken met gefermenteerde ingrediënten. Fermentatie optimaliseert de voordelen van een plantenstof en verandert de voedingswaarde ervan. Zo helpt het fermenteren bij het voorverteren van ingrediënten, het verhogen van bepaalde voedingsstoffen, het verbeteren van de biologische toegankelijkheid van mineralen, het verhogen van de biologische beschikbaarheid van antioxidanten en het creëren van unieke metabolieten. Ook deze gefermenteerde formule met zwarte knoflook is een prachtig effectief product van Dr. Mercola.

Over Dr. Mercola

De voedingssupplementenlijn Dr. Mercola is ontwikkeld door arts osteopaat Joseph Mercola. Al in 1997 richtte Mercola de website www.mercola.com op, één van ‘s werelds meest bezochte websites op het gebied van natuurlijke gezondheid. Mercola is een gepassioneerd voorstander van natuurlijke geneeskunde en een absolute autoriteit op dit vlak. Zijn doel is het heersende traditionele medische paradigma te transformeren. Gezonde voeding, beweging en ondersteunende suppletie nemen hierin een volwaardige plek in. De bijzondere producten uit het assortiment van Dr. Mercola zijn van zeer zuivere oorsprong en kennen een hoge biologische beschikbaarheid. Zijn holistische kijk op de mens en gezondheid heeft geresulteerd in een kwalitatief superieure voedingssupplementenlijn.

Meer informatie
Product Naam
Gefermenteerde Zwarte Knoflook
Art.nr.
DM-12
Merk
Dr. Mercola
Inhoud
60 capsules
Gebruiksaanwijzing

Neem dagelijks 2 capsules voor een maaltijd.

Ingrediënten per dosering
Hoeveelheid per portie% DV
Gefermenteerde zwarte knoflook 800 mg **
S-Allyl-Cysteïne 1.2 mg **

** % Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet vastgesteld.

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

Capsule (Hydroxypropyl Methylcellulose), biologische Rijst zemelen.

Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Gefermenteerde Zwarte Knoflook
Uw waardering
Klantenreviews
 1. Prima product!
  Algehele beoordeling
  80%
  Ik gebruik dit product ruim 6weken. Bloeddrukwaarden zijn nu prima, Drink daarbij ook dagelijks een glas bietensap,

  Gereviewd door

  Gepost op