H2 Moleculair Waterstof
EUR  68,95

H2 Moleculair Waterstof

Waardering:
80% of 100
 • Moleculair waterstof tabletten
 • 8-10 PPM waterstof per glas water
 • Makkelijk in gebruik
 • Antioxidant & signaalmolecuul
 • 90 tabletten
Op voorraad
SKU
DM-15
EUR  68,95
 • Voor 22:00 besteld, de volgende dag in huis!
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Moleculair waterstof

De meer dan 600 publicaties die de effecten van waterstof op de gezondheid beschrijven en de meer dan 170 indicaties voor gebruik, maken het gas waterstof een zeer intrigerend voedingssupplement. Er zijn verschillende manieren om waterstof in te nemen maar het drinken van waterstof-rijk water is een praktische en effectieve manier om de voordelen ervan te benutten.

Voordelen van Moleculair waterstof van Dr. Mercola

 • De tabletten zijn makkelijk in gebruik
 • Bevat 8-10 PPM waterstof per glas water
 • Antioxidant & signaalmolecuul

Vader van de elementen

Waterstof is intrigerend omdat het de vader is van alle elementen in het universum. Diwaterstof, ofwel moleculaire waterstof (H2), is de belangrijkste enkelvoudige vorm van dit element en het is onderwerp van honderden gezondheidsstudies.
 
Samen met zuurstof was waterstof cruciaal bij de evolutie van leven op aarde (zowel prokaryoten als eukaryoten). Niet alleen de kernfusie in de zon heeft waterstof nodig, de mitochondriën in jouw cellen net zo goed voor de productie van ATP.

Focus op zuurstof

Tot recentelijk lag de focus van onderzoek alleen op zuurstof waarbij de belangrijke rol van waterstof totaal niet werd erkend.

Nieuwe inzichten laten zien dat juist de balans tussen zuurstof en waterstof erg belangrijk is. In het lichaam zijn er inmiddels vele moleculaire mechanismen ontdekt waarmee het therapeutische potentieel van moleculair waterstof in kaart is gebracht. Met de toename in onderzoek naar moleculaire waterstof neemt ook de fascinatie voor dit molecuul steeds meer toe.

Stijging in studies over waterstof 

Tot 2007 zijn er slechts 50 studies gepubliceerd over waterstof in relatie tot gezondheid. De laatste jaren zijn er ruim 500 bijgekomen. Omdat men er in eerste instantie vanuit ging dat diwaterstof een inactieve stof was, is het voor sommigen nog steeds moeilijk te bevatten dat dit kleine molecuul zo’n uitgesproken werking heeft. Dit is ook de reden dat veel mensen niet op de hoogte zijn van recente ontwikkelingen.
 
Maar nu ook de NASA waterstof-rijk water aan het onderzoeken is voor haar astronauten tijdens ruimtereizen, lijkt er een ommezwaai te gaan plaats vinden. Vooral ook omdat alles wat met mitochondriën en de optimalisatie ervan te maken heeft, centraal staat in veel gezondheidsdisciplines.
 
Waterstof is uniek omdat moleculaire waterstof het kleinste element en het lichtste molecuul is dat er bestaat. Mede hierdoor heeft het de eigenschap om diep op celniveau werk te doen. Eenmaal binnen de cel heeft het een hagelgeweer-effect: meerdere doelen in een cel worden geraakt. De werking komt tegelijkertijd tot uiting via meerdere, complementaire wegen.

Moleculaire waterstof is fysiologisch gezien zeer effectief.

De werking kan in drie hoofdcategorieën worden opgedeeld:

 1. Als antioxidant moleculaire waterstof neutraliseert vrije radicalen.
 2. Moleculaire waterstof activeert enzymen die andere antioxidanten aanmaken.
 3. Moleculaire waterstof is een signaalmolecuul.

Wat is waterstof-rijk water precies?

Waterstof-rijk water is simpelweg water verzadigd met waterstofgas. Water (H2O) is een chemische verbinding dat bestaat uit 2 waterstofatomen (H) gebonden aan een zuurstofatoom (O). Waterstofrijk water lijkt op koolzuurhoudend water, alleen bevat het waterstof (H2) in plaats van kooldioxide (CO2).

Hoeveel H2 water moet ik dagelijks consumeren?

Uit onze eigen ervaringen kunnen we zeggen dat:

 • 1-2 tabletten per dag het minimum is.
 • 4 tabletten per dag als ideaal wordt ervaren.
 • 5-6 tabletten per dag het maximum is.

Na 30 dagen kan de dosering eventueel verlaagd worden naar 2 tabletten, indien voor een hogere begindosering wordt gekozen.

Hoe gebruik ik moleculaire waterstof precies?

Voeg een tablet toe aan een glas water van 350-500 ml. Wacht tot het tablet is opgelost (schud het glas voorzichtig zodat de laatste stukjes ook oplossen. Voorzichtig roeren is ook een optie.) Consumeer het water terwijl de wolk met moleculaire waterstof nog zichtbaar is. Hoe sneller hoe beter.

Wij raden het af om de tabletten in (gesloten) flessen water op te lossen vanwege de gasvorming en resulterende druktoename. Het toevoegen van citroensap of appelsap versnelt de reactie en resulteert in hogere concentraties waterstof.

Hoe smaakt moleculair waterstof-rijk water van Dr. Mercola

Na het oplossen van een tablet is er een wolk met waterstofgas zichtbaar in het glas. Omdat er zuren nodig zijn voor de reactie smaakt het water licht zuur.

Meer informatie
Product Naam
H2 Moleculair Waterstof
Merk
Dr. Mercola
Inhoud
90 tabletten
Gebruiksaanwijzing

Los 1 tablet op in 480 ml water en drink onmiddellijk. Tablet niet direct inslikken.

Ingrediënten per dosering
Hoeveelheid per portie% DV
Magnesium 80 mg 19%

** % Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet vastgesteld.

Overige Ingrediënten

Dextrose, appelzuur, l-wijnsteenzuur, adipinezuur

Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Dit product is te vinden in de volgende categorieën:
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:H2 Moleculair Waterstof
Uw waardering
Klantenreviews
 1. Lekker en dorstlessend
  Algehele beoordeling
  80%
  H2 Maakt het water veel beter drinkbaar. De iets zure smaak als je er voldoende in doet maakt het lekker en dorstlessend. Drink het al enige maanden.

  Gereviewd door

  Gepost op