Spiru-Blue Spirulina

 • Biologische Spirulina & Astaxanthine
 • Categorie: Hart & Bloedvaten
 • Categorie: Immuunsysteem & Ontgifting
 • Optimale biologische beschikbaarheid
 • 120 tabletten
Niet op voorraad
SKU
DM-06
EUR  31,95
 • Voor 22:00 besteld, de volgende dag in huis!
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Spiru-Blue van Dr. Mercola

Spiru-Blue van Dr. Mercola is een krachtige combinatie van twee ingrediënten: biologische spirulina en astaxanthine. Je zou kunnen zeggen ‘een superfood voor de hersenen en het lichaam’. De combinatie van spirulina en astaxanthine kan helpen bij het ondersteunen van verschillende lichaamsprocessen. Het product bevat Arthrospira platensis (spirulina) poeder en Haematococcus pluvialis (astaxanthine algen), aangevuld met vitamine A, bètacaroteen.

Voordelen:

 • Spirulina is goed bij vermoeidheid*
 • Spirulina draagt bij aan het behoud en de opbouw van spieren*
 • Spirulina draagt bij aan normale bloedsuikergehaltes*
 • Spirulina vermindert het hongergevoel en ondersteunt de gewichtsbeheersing*
 • Spirulina heeft een antioxidant werking; beschermt gezonde cellen en weefsels*
 • Spirulina ondersteunt het immuunsysteem*
 • Zeer laag in zware metalen, gisten en schimmels
 • Gekweekt zonder mest of synthetische mineralen
 • Vrij van herbiciden, pesticiden en andere agressieve chemicaliën
 • Gekweekt met alleen natuurlijke kruidenmeststoffen
 • Bevat geen soja en gluten, gmo-vrij, niet bestraald

* = Gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie

Geschikt voor iedereen

Of je nu een vegetariër of een vleeseter bent, een atleet of een kroegtijger, een gezondheidsbewuste babyboomer of gewoon op je gewicht let, Spiru-Blue is geschikt voor iedereen. Spirulina heeft diverse gezondheidsclaims die nog in afwachting zijn van goedkeuring door de Europese Commissie.

Spirulina versus chlorella

Spirulina groeit als een blauwgroene zoetwater- en zoutwateralg. Vaak wordt spirulina verward met chlorella. Het fundamentele verschil tussen de twee is echter dat spirulina duizenden jaren ouder is en geen harde celwand heeft zoals chlorella. Chlorella staat dichter bij de plant, spirulina dichter bij de alg. Spirulina is ontzettend vitaal en voedzaam en heeft weinig last van omgevingsfactoren zoals klimaatverandering. Het draagt dan ook de potentie in zich om een superfood voor de hele wereldbevolking te worden.

Zuivere biologische spirulina

Dertig kilometer van de historische stad Pudukkottai in Zuid-India ligt Oonaiyur, een ongerept stuk land ver weg van vervuilende industriële of landbouwactiviteit, waar de spirulina-microalgen worden gekweekt op ruim 130 hectare land. De bodem is vrij van grondwaterverontreiniging en andere verontreinigingen met pesticiden, herbiciden en kunstmest. De biologische spirulina in dit product is dan ook laag in zware metalen, gisten en schimmels, geteeld zonder nitraat, mest of synthetische mineralen, vrij van gmo en is niet bestraald.  

Vrij van microcystines

De spirulina wordt geproduceerd zonder herbiciden, pesticiden, gluten en agressieve chemicaliën. De teelt vindt uitsluitend plaats met natuurlijke kruidenmeststoffen en puur, artesisch grondwater. Uiteindelijk wordt de spirulina door derden getest om te garanderen dat het vrij is van 15 verschillende veelvoorkomende microcystines, waaronder ß-methylamino-L-alanine (BMAA). 

Astaxanthine

Astaxanthine behoort tot de groep van voedingsstoffen die bekend staan als carotenoïden en heeft unieke eigenschappen als antioxidant op celniveau. Het wordt gemaakt door plankton, algen en sommige planten om zich te weren tegen zonlicht en zuurstof. De astaxanthine die wordt gebruikt is dit product is het gepatenteerde Zanthin® en komt van de groene microalg Haematococcus pluvialis, ofwel de bloedregenalg. Het is een natuurlijke vorm van astaxanthine. Deze alg bevat de hoogste concentratie aan astaxanthine.

Afkomstig van de microalg Haematococcus pluvialis

Het menselijk lichaam maakt zelf geen astaxanthine aan. Inname via voedsel of supplementen is dan ook essentieel. Astaxanthine is bijna exclusief te vinden in producten uit de zee zoals zalm, forel, garnalen, krab, kreeft en in een voedingssupplement van de microalg Haematococcus pluvialis, zoals astaxanthine Zanthin®. Astaxanthine zorgt voor een rode kleur. Dieren die veel astaxanthine eten, nemen deze kleur ook over, denk bijvoorbeeld aan kreeften en garnalen maar ook aan flamingo’s met hun roze veren.

Gepatenteerde extractiemethode DeepExtract™

Zanthin® astaxanthine wordt geëxtraheerd en verwerkt zonder gebruik te maken van giftige chemicaliën door middel van het gepatenteerde DeepExtract™. Dit superkritische CO2-proces levert een natuurlijk product op dat veiliger is voor jou en het milieu. DeepExtract™ zorgt voor een milde behandeling van de astaxanthine van hoge kwaliteit bij lage temperaturen. Hierdoor hoeven er ook geen chemische oplosmiddelen te worden gebruikt. De verwerking gebeurt in afwezigheid van zuurstof, wat de afbraak en chemische veranderingen in het product vermindert. Tevens wordt er een speciale O2B™ Peroxidation Blocker-stabilisatietechnologie gebruikt om een langdurige stabiliteit en antioxiderende activiteit van de pigmenten te verzekeren. Hierdoor blijft de astaxanthine tot wel 24 maanden vers. Kortom, Spiru-Blue bevat 300 mcg per dosis (75 mcg per pil) hoogwaardige astaxanthine, onaangetast door chemische oplosmiddelen, vrij van onzuiverheden en residuen, en vrij van gmo. Stabiel, fris en duurzaam.

Over Dr. Mercola

Als fervent voorstander van natuurlijke geneeskunde, ontwikkelde de arts osteopaat dr. Joseph Mercola een kwalitatief sterke voedingssupplementenlijn, Dr. Mercola, met ingrediënten van zuivere oorsprong met een hoge biologische beschikbaarheid. Al in 1997 richtte Mercola de website www.mercola.com op, internationaal één van de meest bezochte websites op het gebied van natuurlijke gezondheid. Mercola, met zijn holistische kijk op mens en gezondheid, is dan ook een absoluut pleitbezorger op dit vlak. Zijn ambitie is het huidige traditionele medische paradigma te veranderen. Gezonde voeding, beweging en ondersteunende suppletie nemen hierin een volwaardige plek in.

Meer informatie
Product Naam
Spiru-Blue Spirulina
Art.nr.
DM-06
Merk
Dr. Mercola
Inhoud
120 tabletten
Gebruiksaanwijzing

Neem dagelijks 4 tabletten.

Ingrediënten per dosering
Hoeveelheid per portie% DV
Calorieën 5
Eiwit 1 g 2% *
Vitamine A (als Beta Caroteen) 250 µg 28%
Ijzer 0.8 mg 4%
Biologische Spirulina (Arthrospira platensis) poeder 2 g **
Fycocyanine 294 mg **
Chlorofyl 21 mg **
Haematococcus pluvialis (alge) 42 mg **
Totaal carotenoïden 7.6 mg **
Astaxanthine 630 µg **

* % Dagelijkse waarde op basis van een dieet van 2000 calorieën.

** % Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet vastgesteld.

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

Spirulina-extract (phycocyanine) coating, natuurlijk vanillesmaak, hydroxypropyl methylcellulose.

Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Spiru-Blue Spirulina
Uw waardering