Fosfolipiden Complex

 • Fosfolipiden uit zonnebloemlecithine
 • Rijk aan fosfatidylcholine
 • Categorie: Hersenen & Zenuwstelsel
 • Categorie: Hart, Bloedvaten & Sport
 • 240 ml, 5200 mg per dosering
Niet op voorraad
SKU
LP-28
EUR  52,95
 • Voor 22:00 besteld, de volgende dag in huis!
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Fosfolipiden Complex van Empirical Labs

Fosfolipiden Complex bevat per dosering 5200 mg fosfolipidencomplex uit zonnebloemlecithine. Het bevat fosfatidylcholine, fosfatidylethanolamine, fosfatidylinositol en glycolipiden. Dit Fosfolipiden Complex heeft een zeer brede werking in het lichaam. Fosfolipiden vormen een essentiële component van alle celmembranen. Diverse doelgroepen kunnen baat hebben bij dit supplement. Het is bijvoorbeeld geschikt voor kinderen, volwassenen en wordt ook vaak gebruikt door sporters.

Voordelen:

 • Essentiële component van alle biologische membranen
 • Brede werking in het lichaam
 • Geschikt voor kinderen, volwassenen en sporters
 • Bevat geen soja, alcohol, kunstmatige toevoegingen, gmo-vrij

Minder fosfolipiden in voeding

De eerste fosfolipide werd 1847 geïdentificeerd in eierdooiers door Theodore Nicolas Gobley, een Franse chemicus en apotheker. Vanaf 1900 werd er steeds meer bekend over de werking van fosfolipiden. Er zijn geen exacte richtlijnen vastgesteld voor de dagelijkse benodigde hoeveelheid. De dagelijkse inname van fosfolipiden uit voeding wordt geschat op ongeveer 2-8 gram per dag. Door veranderingen in ons eetpatroon bevat onze voeding minder fosfolipiden dan voorheen.

Wat zijn fosfolipiden?

Een fosfolipide is een vetachtige stof, ofwel een lipide, die bestaat uit een fosfaatgroep, een glycerolgroep, een stikstof bevattende alcoholgroep en twee lange vetzuurstaarten. Aan de fosfaatgroep kunnen verschillende soorten kleine moleculen gebonden zijn, zoals serine of choline. Fosfolipiden zijn structurele lipide-eiwitcomplexen die aan elkaar binden om zo een membraan te vormen rond elke cel in het lichaam. Er is nog veel onbekend over de werking van fosfolipiden in het lichaam. Het metabolisme van fosfolipiden is echter indrukwekkend. Meer onderzoek is echter nodig om te begrijpen wat de rol van fosfolipiden na inname precies is en hoe de interactie is met de verschillende processen in ons complexe metabolisme.

Fosfolipiden in lecithine

Fosfolipiden komen veel voor in het lichaam en ze zijn dan ook erg essentieel. Een belangrijke bron van fosfolipiden is lecithine dat voorkomt in eigeel, sojabonen, zonnebloempitten en koolzaad. Lecithine wordt vaak toegevoegd als een natuurlijke ‘emulgator’ aan bepaalde voedingsmiddelen. De meest voorkomende fosfolipiden in voedsel zijn fosfatidylcholine, fosfatidylethanolamine, fosfatidylinositol en fosfatidylserine. Fosfolipiden worden soms ook als antioxidanten in voedingsmiddelen gebruikt. De fosfolipiden uit het Fosfolipiden Complex van Empirical Labs zijn afkomstig van zonnebloemlecithine.

Voedingsbronnen van fosfolipiden

Alle voedingsmiddelen afkomstig van planten en dieren bevatten fosfolipiden. De concentratie en samenstelling van fosfolipiden uit voedsel variëren afhankelijk van de voedingsbron, bijvoorbeeld dierlijk of plantaardig. Zo bevatten fosfolipiden uit koudwater vis bijvoorbeeld vooral onverzadigde omega-3-vetzuren. Fosfolipidenconcentraties kunnen ook toenemen tijdens bijvoorbeeld het drogen van melk of wei. Dierlijke bronnen van fosfolipiden zijn onder meer eieren, melk, vlees en vis, zeevruchten en krillolie. Ook groentezaden, granen en tarwezetmelen zijn rijke bronnen van fosfolipiden. Tot slot zijn fosfolipiden aanwezig in bepaalde groente en fruitproducten zoals spinazie, sinaasappelsap en citroensap.

Over Empirical Labs

Empirical Labs werd in 1989 opgericht door herborist en voedingsdeskundige Kelly Goyen en kreeg in 2015 versterking van liposomaal expert dr. Kenneth Proefrock. Empirical Labs staat bekend als producent van hoogwaardige natuurlijke nutraceuticals met kruiden, extracten, vitaminen en mineralen en onderscheidt zich door in veel producten gebruik te maken van de door henzelf ontwikkelde liposoomtechniek Qualisome™. Empirical Labs is gevestigd in Fort Collins, CO, in de Verenigde Staten. Nadat liposomale vitamine C in 2009 als eerste op de markt kwam, volgden nog vele liposomale producten zoals liposomale glutathion, DHA, B12, fosfolipiden en curcumine en resveratrol.

Meer informatie
Product Naam
Fosfolipiden Complex
Merk
Empirical Labs
Inhoud
240 ml
Gebruiksaanwijzing
Neem 's ochtends of in de middag twee theelepels (8 ml).
Ingrediënten per dosering
5200 mg fosfolipidencomplex uit zonnebloemlecithine (fosfatidylcholine, fosphatidylethanolamine, fosphatidylinositol en glycolipiden) †. † Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid niet vastgesteld.
EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten
Zonnebloemolie.
Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Fosfolipiden Complex
Uw waardering

Andere klanten bekeken ook: