Emoe Olie - 118 ml

Waardering:
80% of 100
 • Categorie: Immuunsysteem & Cholesterol
 • Zuivere Australische Emoe olie
 • Bevat omegavetzuren 3, 6, 7 & 9
 • Met vitamine A, D, E & K2 (MK4)
 • Ondersteunt het immuunsysteem*1
 • Goed voor het skelet*2
 • Goed voor het cholesterol*3
 • Bevat geen andere ingrediënten
 • 118 ml
Niet op voorraad
SKU
OG-03
EUR  50,95
 • Voor 22:00 besteld, de volgende dag in huis!
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Emoe Olie van Walkabout Health Products

Emoe olie is een natuurlijke, dierlijke olie die wordt gewonnen uit de vetreserves op de rug van de emoe, een struisvogelachtige die van origine voorkomt in Australië. Aboriginals gebruiken emoe olie al eeuwenlang vanwege de verschillende bijzondere eigenschappen die aan deze rijke olie worden toeschreven. Zo’n 60 tot 70% van de olie bestaat uit onverzadigde vetzuren, waarvan 20% essentiële vetzuren als omega 3- en 6-vetzuren, maar ook Omega 7- en 9-vetzuren komen erin voor. De olie is bovendien rijk aan antioxidanten en aan vitamine A, D, E en K2 (MK4).  Emoe Olie van Walkabout wordt gekenmerkt door een pure, geconcentreerde samenstelling die vrij is van andere ingrediënten en toevoegingen.

De unieke eigenschappen van emoe olie

Emoe olie staat bekend om zijn bijzondere en rijke samenstelling van verschillende gezonde vetten, vitaminen en antioxidanten. Niet voor niets gebruikten de Aboriginals de olie van emoes al om onder andere huidaandoeningen mee te behandelen. Hoewel emoe olie de laatste decennia al veel als beautyproduct wordt gebruikt voor de huid, is de olie inmiddels ook steeds bekender vanwege haar andere eigenschappen. De combinatie van omega 3-, 6-, 7- en 9-vetzuren geeft de olie een unieke werking. Zo is van de vetzuren oliezuur, alfalinoleenzuur en linolzuur bewezen geacht dat ze goed zijn voor de cholesterolspiegel. Emoe olie is ook rijk aan de vitaminen A, D, E en K2. Vitamine A voedt de huid, is goed voor het gezichtsvermogen en ondersteunt het immuunsysteem en vitamine E helpt bij de bescherming van gezonde lichaamscellen. Vitamine K ondersteunt de bloedstolling en de botten en vitamine D is van belang voor het calciumgehalte in het bloed, is goed voor het skelet, de spieren en het celdelingsproces en ondersteunt ook het immuunsysteem.

Krachtige combinatie

De Extra Virgin Kabeljauw Levertraan van Rosita vormt samen met Walkabout’s Emoe Olie een uitstekende combinatie. De vitamine- en vetzuurprofielen zijn perfect op elkaar afgestemd, waardoor er een breed en complex geheel aan voedingsstoffen ontstaat wanneer deze twee producten gecombineerd worden. Beide natuurlijke oliën zijn puur van samenstelling en zijn onder andere rijk aan natuurlijke vitamine A en D3 en aan uiteenlopende omegavetzuren.

Voordelen

 • Pure, traditionele olie die rechtstreeks wordt gewonnen uit het vet van met zorg gehouden emoes
 • Emoe olie is rijk aan vitamine A, D, E en K2 en aan omega 3-, 6-, 7- & 9-vetzuren
 • Oliezuur, alfalinoleenzuur en linolzuur zijn goed voor de cholesterolspiegel
 • Vitamine A voedt de huid, is goed voor het gezichtsvermogen en ondersteunt het immuunsysteem
 • Vitamine E helpt bij de bescherming van gezonde lichaamscellen
 • Vitamine K ondersteunt de bloedstolling en de botten
 • Vitamine D is van belang voor het calciumgehalte in het bloed, is goed voor het skelet en de spieren en ondersteunt het immuunsysteem
 • De olie is vrij van allergenen, hormonen, antibiotica, pesticiden en andere chemicaliën

Het gezonde voorouderlijke dieet

Emoe olie is een bron van vitamine K2 (MK4), een belangrijke nutriënt die rijkelijk aanwezig was in het dieet van onze voorouders. In 1930 reisde voedingspioneer Dr. Weston A. Price de wereld over om de voedingsgewoonten van traditionele volken te bestuderen. Hij stond versteld van de goede fysieke, morele en spirituele gezondheid van de inheemse bevolking van Australië. Dit volk, de Aboriginals, was vrij van chronische ziekten, sterk van lichaam en geest en produceerde een gezond nageslacht. Zo ontdekte Dr. Price dat primitieve diëten als dat van de Aboriginals rijk waren aan micronutriënten en minstens tien keer zoveel vetoplosbare vitaminen bevatten in vergelijking met een typisch Amerikaans dieet uit zijn tijd. Aboriginals aten met name graag het vet van buideldieren en emoes.

Aandacht voor de emoe

De emoe is de grootste inheemse vogel van Australië. De soort behoort net als de struisvogel tot de orde van de loopvogels. Emoes zijn iets kleiner en lichter van formaat dan struisvogels en kunnen maximaal 50 kilometer per uur rennen. Ze hebben op hun rug een dikke laag vetreserves die boordevol voedingsstoffen zit en waarmee ze het in het wild lang kunnen uithouden zonder water of voedsel. Walkabout werkt enkel met emoeboerderijen in Australië die veel onderzoek hebben gedaan naar emoes in hun natuurlijke omgeving en daardoor goed kunnen zorgdragen voor de dieren en weten welke voeding en welk leefgebied de dieren nodig hebben. De dieren kunnen er vrij rondlopen in grote weilanden en ze worden op natuurlijke wijze gehouden, zonder vaccinaties, antibiotica, groeihormonen, pesticiden of andere chemicaliën. De eeuwenoude traditie van het verfijnen van de emoe olie werd rechtstreeks door een Aboriginal-oudere met de boeren gedeeld, waardoor de natuurlijke synergie, puurheid en samenstelling van de olie kan worden gewaardborgd.

Puur natuur

De Emoe Olie van Walkabout is van superieure kwaliteit. De olie komt rechtstreeks van emoes die een pure genetische stamboom hebben en met veel zorg en aandacht worden gehouden en er wordt niets aan de olie toegevoegd of verwijderd. Hierdoor is het eindproduct een natuurproduct dat zo min mogelijk is bewerkt en dat vrij is van hormonen, allergenen, antibiotica en andere chemicaliën. De olie wordt door de aandacht voor kwaliteit ook gekenmerkt door een hoge biologische activiteit en heeft eenzelfde pure samenstelling als de traditioneel door de Aboriginals gebruikte Australische olie van wilde emoe’s.

Over Walkabout

Het is de missie van het Australische merk Walkabout om mensen te informeren over de bijzondere eigenschappen en voordelen van natuurlijke emoe olie en om ze te helpen via voeding een betere kwaliteit van leven te bereiken. De emoe olie van Walkabout is een bijzonder rijke bron van vitamine K2 (MK4), net als van andere vitaminen en van omegavetzuren. Walkabout blijft zo dicht mogelijk bij de oorsprong door het product minimaal te bewerken. Daarnaast werkt Walkabout samen met speciaal geselecteerde diervriendelijke Australische emoeboerderijen.

*1 Vitamine A en D ondersteunen het immuunsysteem

*2 Vitamine D en K zijn goed voor het skelet

*3 Oliezuur, alfalinoleenzuur en linolzuur zijn goed voor de cholesterolspiegel

Meer informatie
Product Naam
Emoe Olie - 118 ml
Art.nr.
OG-03
Merk
Walkabout
Inhoud
118 ml
Gebruiksaanwijzing

Neem 0,5 theelepel (2 gram) per dag

Ingrediënten per dosering

100 % Australische Emoe olie

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Emoe Olie - 118 ml
Uw waardering
Klantenreviews
 1. Duur potje, wel gezond
  Algehele beoordeling
  80%
  Sinds een paar dagen neem ik een hapje na het eten. Het is een duur potje, maar aangezien je maar een 1/2 theelepel per dag hoeft, gaat het relatief lang mee. En als het inderdaad essentiële vitaminen zoals K2 bevat, heb ik dat graag voor m'n gezondheid op lange termijn over.

  Gereviewd door

  Gepost op

Andere klanten bekeken ook: