Terraflora™ - Probiotica Advanced

Waardering:
100% of 100
 • Categorieën: Probiotica, Darmflora & Spijsvertering
 • Synbiotica: combinatie van pre- en probiotica
 • Op kamertemperatuur houdbaar
 • Bevat Soil Based Organisms (SBO’s)
 • Met Ribospore® & Bacillus megaterium EM144™
 • Rijk aan polysachariden & polyfenolen
 • Vrij van GMO’s, allergenen & vulstoffen
 • 60 vegetarische capsules
Niet op voorraad
SKU
TF-01
EUR  52,50
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Terraflora™ Probiotica – Advanced van Enviromedica®

Met haar Terraflora™-lijn presenteert Enviromedica een nieuw, breed spectrum aan synbiotische formules bestaande uit een combinatie van probiotica en prebiotica. De Terraflora™ Advanced formule integreert doelgerichte bacteriofagen voor een intensieve ondersteuning. Bacteriofagen zijn microscopisch kleine proteïnen die overal in de natuur voorkomen en die tegenwicht kunnen bieden aan ongewenste bacteriën. De probiotische stammen in deze geavanceerde Terraflora™ formule zijn onder meer de goed onderzochte Ribospore® (Bacillus pumilus) en Bacillus megaterium EM144™ en de formule is aangevuld met een prebiotisch complex bestaande uit gecertificeerd biologische extracten van onder meer reishi, wild geoogste chaga, wild geoogste Nova Scotia blaaswier (Fucus vesiculosus), wild geoogste Patagonische Wakame en humuszuren. Terraflora™ Advanced bevat hiermee een natuurlijk prebiotisch spectrum aan polysachariden en polyfenolen, die tezamen met de andere ingrediënten een ijzersterke combinatie vormen.

Wat zijn bodembacteriën?

De wonderlijke wereld onder onze voeten is voor veel onderzoekers nog altijd grotendeels onbekend. Wat we wél weten, is dat bodembacteriën, ofwel Soil Based Organisms (SBO’s), er net als schimmels een zeer belangrijke rol spelen. Zo zijn ze onmisbaar voor het fotosyntheseproces van planten en voor de afweer van planten en bomen tegen ziektekiemen. Hoewel ongeveer driekwart van onze medicijnen tot stand komt door middel van bodembacteriën, is het ontwikkelen van nieuwe geneesmiddelen lastig, omdat de organismen zich moeilijk laten onderzoeken in een lab. De manier waarop bacteriën groeien en reageren is namelijk afhankelijk van hun context. Zo maken deze organismen bijvoorbeeld gebruik van ‘quorum sensing’, een fenomeen waarbij de genexpressie afhankelijk is van de aanwezigheid van de hoeveelheid soortgenoten en van bepaalde signalen die in de omgeving worden opgepikt. Voor verreweg de meeste bodembacteriën is het nog niet mogelijk om de ideale groeiomstandigheden kunstmatig na te bootsen. Wel weten we inmiddels uit onderzoek dat een diversiteit aan bacteriën en een goede balans van de juiste soorten essentieel is voor het bevorderen van leven in zowel de aarde als in bijvoorbeeld onze darmen. ‘Voor het leven’ is ook de letterlijke betekenis van het woord ‘probiotica’. 

Waarom Soil Based Organisms?

Onze vroegste voorouders werden via hun dieet en levensstijl regelmatig blootgesteld aan sporenvormende bacteriën. In onze moderne, hyper-gesaneerde samenleving is deze primitieve, maar vitale connectie met de natuur grotendeels verloren gegaan. TerrafloraTM’s innovatieve formule bevat de bodembacteriën Ribospore® (Bacillus pumilus) en Bacillus megaterium EM144™, twee nieuwe, goed onderzochte probiotische stammen waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat ze antioxidanten en riboflavine (vitamine B2) produceren met een hoge biologische beschikbaarheid.

Voordelen

 • Unieke synbiotica: een krachtige combinatie van prebiotica en probiotica
 • Hoeft niet gekoeld bewaard te worden
 • Gebaseerd op goed onderzochte Soil Based Organisms (SBO’s), waaronder de strengen Ribospore® (Bacillus pumilus) en Bacillus megaterium EM144™
 • Bevat gecertificeerd biologische, op voeding gebaseerde prebiotische extracten van reishi, wild geoogste chaga, wild geoogste Nova Scotia blaaswier (Fucus vesiculosus), wild geoogste Patagonische Wakame en humuszuren
 • Terraflora™ Advanced bevat een gevarieerd spectrum van natuurlijk voorkomende polysacchariden en polyfenolen
 • De bodembacteriën in deze formulering zijn van nature resistent tegen maagzuur door hun zaadachtige, beschermende structuur en hierdoor bereikt het gros de darmen levend
 • Vrij van gluten, soja, zuivel, GMO’s, tarwe, suiker en additieven, hypoallergeen en geschikt voor vegetariërs en veganisten

Verschillende soorten probiotica

De balans in je darmen valt of staat met de juiste verhouding tussen de verschillende bacteriën die er leven. Probiotica zijn er in allerlei soorten en maten en bestaan over het algemeen uit een aantal bacteriestammen, variërend van lactobacillen en bifidobacteriën tot bodembacteriën. Het voordeel van bodembacteriën is dat ze over het algemeen langdurig en ongekoeld houdbaar zijn en dat ze natuurlijke mechanismen en sporenstructuren hebben die de bacteriestrengen beschermen tegen de barre omstandigheden in de maag. Hierdoor zijn conserveringsmiddelen en synthetische coatings bij bodembacteriën niet nodig en bereikt het grootste gedeelte ervan de darmen levend. In tegenstelling tot probiotica op basis van bifidobacteriën en lactobacillen, kunnen sommige soorten bodembacteriën je darmen koloniseren. Het is bij probiotica op basis van bodembacteriën dan ook belangrijk om erop te letten dat het om bacteriestrengen gaat die niet permanent in je darmflora zullen resideren, zoals ook het geval is bij de probiotica van Terraflora™. Hoewel bodembacteriën geen oorspronkelijke bewoners zijn van onze darmflora, vormen ze wel al sinds jaar en dag een onmisbaar onderdeel van de micriobiotische puzzel van de menselijke darmflora.

Het ontstaan van probiotica

Hoewel de term ‘probiotica’ uit 1953 stamt, is het principe al veel ouder. De eerste sporen van het gebruik van probiotica stammen al uit de neolithische periode, tussen 10.000 en 5.000 voor Christus. Veehoeders in het Midden-Oosten bewaarden in die tijd de melk in zakken gemaakt van geitenvellen. Doordat de zon erop scheen, begon de melk door een combinatie van melkzuurbacteriën en gisten te fermenteren. Ook het ontstaan van andere gefermenteerde voedingsmiddelen, zoals kefir, bier en wijn, gaat terug tot ongeveer 7.000 voor Christus. Het belang van deze, soms toevallige ontdekkingen kwam echter pas veel later, in de 19e eeuw aan het licht. In deze eeuw ontwikkelde de Franse scheikundige en bioloog Louis Pasteur namelijk zijn theorie dat de oorzaak van veel ziekten een minuscuul levend wezen was, dat hij een ‘micro-organisme’ noemde. Deze microbe-theorie is één van de belangrijkste ontdekkingen in de medische geschiedenis die tot veel nieuwe inzichten heeft geleid op het gebied van de microbiologie. De echte probiotica-wetenschap komt in Europa echter pas in de jaren negentig van de vorige eeuw op gang en sindsdien zijn probiotica het onderwerp van talloze klinische studies.

De belofte van Enviromedica

Enviromedica heeft een goede vertrouwensrelatie weten op te bouwen met haar klanten en ziet er als producent op toe dat er uiterst zorgvuldig en volgens strikte richtlijnen wordt gewerkt in elke fase van het productieproces. Het bedrijf heeft een passie voor het verrijken van het leven en de gezondheid van anderen via inspirerende ingrediëntcombinaties en revolutionaire formules. Het team streeft naar het creëren van producten van een ongeëvenaarde kwaliteit en waarde en controleert dan ook ieder aspect van het proces. Ze formuleren, testen, produceren en distribueren eigenhandig volwaardige voedingssupplementen met superieure ingrediënten van de zuiverste bronnen. Specifieke natuurlijke ingrediënten van over heel de wereld worden gebruikt en enkel leveranciers die voldoen aan de strenge kwaliteitseisen van Enviromedica worden geaccepteerd. Enviromedica is dan ook er trots op te kunnen zeggen dat ze geen compromissen sluit aangaande haar kwaliteitsnormen en voor de volle 100% de verantwoordelijkheid voor haar producten draagt!

Over Enviromedica

Enviromedica hanteert een evolutionaire visie op welzijn in de moderne tijd. De intelligentie die overal om ons heen op aarde en in ons eigen lichaam te vinden is, is met onze huidige kennis onmogelijk te doorgronden en gaat veel verder dan wat we er nu of in de nabije toekomst van kunnen bevatten, zo stelt Enviromedica. Het bedrijf belichaamt dan ook een respect voor deze natuurlijke intelligentie terwijl het innoveert op het gebied van welzijn en gezondheid. Enviromedica zet op wetenschap gebaseerde evolutionaire theorieën in, om te begrijpen wat het menselijk lichaam helpt of juist weerhoudt een optimale gezondheid te bereiken en te behouden. Deze voorouderlijke gezondheidsfilosofie stelt dat hoe verder we verwijderd zijn van onze verbinding met de aarde en de culturele tradities die ons verbinden, hoe meer we uit balans raken. Deze filosofie uit zich in een volledig spectrum van symbiotische producten die het lichaam op fundamentele wijze kunnen ondersteunen. Het is de missie van Enviromedica om de evolutionaire kennis over gezondheid verder te ontwikkelen en de negatieve impact van de moderne wereld op ons welzijn te bestrijden. De gebruikte ingrediënten zijn van natuurlijke oorsprong en zijn samengevoegd in symbiotische combinaties zoals die ook in de natuur voorkomen. Met haar superieure formuleringen van de hoogste kwaliteit wil Enviromedica ons helpen opnieuw in verbinding te zijn met onze natuurlijke omgeving en in lijn te zijn met ons genetisch erfgoed.

Meer informatie
Product Naam
Terraflora™ - Probiotica Advanced
Art.nr.
TF-01
Merk
Enviromedica
Inhoud
60 capsules
Gebruiksaanwijzing

neem 1-2 capsules per dag met of zonder voedsel of zoals geadviseerd door je arts of therapeut

Ingrediënten per dosering
 hoeveelheid per portie% DV**
Probiotisch Bio-complex 1 miljard levensvatbare cellen
RibosporeTM (Bacillus pumilus)   **
Bacillus megaterium EM144   **
Bacillus subtilis   **
Bacillus clausii   **
Bacillus coagulans   **
Prebiotisch Bio-complex 850 mg **
Larix arabinogalactaan (Larix spp.)   **
Reishi extract (Ganoderma lucidum) ♦   **
Wild-geoogste Chaga extract (Inonotus Obliquus) ♦   **
Wild-geoogste Nova Scotia blaaswier extract (Fucus vesiculosus) ♦   **
Wild-geoogste Patagonisch Wakame extract (Undaria pinnatifida) ♦   **
Humuszuren   **

** % Dagelijkse waarde (DV) niet vastgesteld.

♦ van gecontroleerde biologische landbouw

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

plantaardige cellulose (capsule).

Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Terraflora™ - Probiotica Advanced
Uw waardering
Klantenreviews
 1. Ergonax
  Algehele beoordeling
  100%
  Ergomax, bedankt voor jullie expertise omtrent probiotica!! Gelijk terraflora besteld. Wachtend op de resultaten

  Gereviewd door

  Gepost op

 2. Top Produkt
  Algehele beoordeling
  100%
  Dit produkt is top,ben al een tijd op zoek naar een goede probiotic.
  Mijn keuze viel op de sbo (soil based Organisms) probiotica,
  Het voordeel is dat je ze niet in de koelkast hoeft te bewaren,en ze kunnen het maagzuur in de maag weerstand,waar de meeste probioticas het niet overleven.

  Deze heeft ook prebiotica,wat de goed bacterien in de darmen voedt

  Ik gebruik het samen met yeastbiotic.
  Aanrader

  Gereviewd door

  Gepost op