MCT-poeder C8-C10

Van: Ergomax
 • Geëncapsuleerd
 • Geur-, kleur-, en smaakloos
 • C8 Caprylzuur - C10 Caprinezuur
 • 70% C8 & 30% C10
 • Netto 0 gram koolhydraten
 • 400 gram per bus
Niet op voorraad
SKU
Erg-24
EUR  24,95
 • Voor 22:00 besteld, de volgende dag in huis!
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

MCT-poeder C8-C10 van Ergomax

MCT-poeder C8-C10 is een geur-, kleur-, en smaakloze poeder dat bijzonder goed oplost in warme en koude dranken. Het is geschikt voor drankjes, soepen en gerechten. In tegenstelling tot MCT-olie is het poeder erg praktisch in gebruik. Een belangrijk voordeel van de poeder in vergelijking met MCT-olie is dat de poeder geen maag- en darmklachten zoals diarree veroorzaakt. Hierdoor kan je lichaam sneller en meer ketonen produceren en kan een hogere dosering worden aangehouden.

Clean label

Ergomax MCT-poeder C8-C10 is een unieke mix van de vetzuren capryl- en caprinezuur in de verhouding: 70 procent C8 en 30 procent C10. Per dosering bevat Ergomax MCT-poeder C8-C10 nul gram koolhydraten. Het bestaat uitsluitend uit  C8, C10 en eiwitten afkomstig uit erwten. Het is niet vermengd met -zoals in andere producten vaak voorkomt- maisvezel, maltodextrine, calciumcaseïnaat, glucosesiroop, stabilisatoren en andere E-nummervarianten. Puur natuur, 100% zuiver!

Dr. Dominic D’Agostino, een vooraanstaande onderzoeker op het gebied van ketonen, geeft zelfs aan dat wanneer het aankomt op de productie van ketonen, MCT-poeder tot tweemaal effectiever kan zijn dan MCT-olie. De acht koolstofmoleculen van octaanzuur en de tien koolstofmoleculen van caprinezuur worden binnen enkele minuten omgezet in ketonen, waardoor het erg krachtig is en beter 'het snelle effect' sorteert. Ergomax MCT-poeder C8-C10 is micro-geëncapsuleerd waardoor de kenmerkende geur en smaak van het capryl- en caprinezuur achterwege blijft.

Caprylzuur (C8) en caprinezuur (C10) zijn beide lid van de reeks vetzuren die worden aangetroffen in oliën en dierlijke vetten. De namen capronzuur, caprylzuur en caprinezuur zijn allemaal afgeleid van het woord 'Capra' (Latijn voor geit). Van nature hebben ze voor sommigen een ietwat onaangename -geitachtige- geur.

Wat is micro-encapsulatie?

Micro-encapsulatie is een proces waarbij actieve stoffen worden omhuld door extreem kleine capsules op nano-niveau. Het is een vrij nieuwe technologie die ook wordt gebruikt in de farmaceutische industrie om de fysieke eigenschappen, stabiliteit of biologische beschikbaarheid te verbeteren. Voorbeelden van micro-encapsulatie zijn liposomen, micellen maar ook eiwitten en zetmelen kunnen vandaag de dag gebruikt worden.

 • Voeding voor de mitochondriën
 • Ondersteunt het proces van ketose
 • Meer en langdurig energie
 • 70% - C8:0 - Caprylzuur
 • 30% - C10:0 - Caprinezuur

Voordelen Ergomax MCT-poeder C8-C10

 • Gemakkelijk te gebruiken in bakgerechten (tot 150 graden C).
 • Praktischer in gebruik dan MCT-olie.
 • Wordt beter verdagen dan MCT-olie en vermindert de kans op diarree of andere maag of darmklachten.
 • Gemakkelijk te combineren met andere ingrediënten zoals exogene ketonen, collageen hydrolysaat of wei-eiwitten.
 • Geschikt voor vegetariërs en veganisten
 • Breed spectrumwerking (niet alleen voor ketogeen dieet)
 • Uitermate geschikt voor Bullet Proof Coffee.
 • Geen vervelende smaak en/of geur
 • Natuurlijk zuiver: Clean label geproduceerd
 • Micro-geëncapsuleerd
 • De perfecte combinatie met Krill-, of Planktonolie (essentiële vetzuren)


De vetzuurgroepen van MCT's omvatten capronzuur, caprylzuur, caprinezuur en laurinezuur. In vergelijking met de lange ketenvetzuren (LCT's) zijn MCT's kleiner in molecuulgewicht, oplosbaar in water, verbranden snel voor benodigde energie, hebben ze een lager 'rookpunt' en zijn vloeibaar bij kamertemperatuur. MCT's bevatten alleen verzadigde vetzuren en bevatten daarom niet de  essentiële vetzuren, linol- en linoleenzuur. Omdat de MCT's geen essentiële vetzuren bevatten, dienen ze ook niet als precursor voor eicosanoïden. Suppletie met krillolie en/of planktonolie is daarom een uitermate goede combinatie!

Wat zijn Middellange ketenvetzuren

Middellange ketenvetzuren ofwel MCT’s (Medium Chain Triglycerides) hebben hun naam te danken aan hun chemische structuur. Ze zijn korter dan andere vetzuren en hierdoor hebben ze unieke eigenschappen. Ze hoeven namelijk niet verteerd te worden. In plaats van het doorlopen van de gewoonlijke spijsverteringsprocessen gaan deze vetten rechtsreeks naar de lever.

Middellange ketenvetzuren worden dan ook niet opgeslagen in je vetcellen maar omgezet in ketonen. Ketonen zijn stoffen die worden gemaakt wanneer het lichaam vetten afbreekt voor energie. Ketonen lijken de meest ideale vorm van energie te zijn voor de mitochondriën. Tijdens het verbranden produceren ze minder vrije radicalen dan suikers.

Nadat de lever de middellange ketenvetzuren heeft omgezet in ketonen worden ze door het lichaam verspreid. Dit is niet alleen interessant als je een ketogeen dieet volgt, maar ook als je een snelle en uitstekende bron van energie zoekt voor lichaam en geest.

Er zijn 4 verschillende soorten middellange ketenvetzuren:

C6:0 - Capronzuur
C8:0 - Caprylzuur
C10:0 - Caprinezuur
C12: 0 - Laurinezuur

Meer informatie
Product Naam
MCT-poeder C8-C10
Merk
Ergomax
Inhoud
400 gram
Gebruiksaanwijzing

Meng een 1/2 eetlepel (+-10 gram) met een vloeistof naar keuze, op een lege maag, bij een maaltijd of zoals aanbevolen door een arts of therapeut

Ingrediënten per dosering

Middellange Keten Vetzuren 10 gram †.

† Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid niet vastgesteld.

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

Erwteneiwit

Dieet
Veganistisch, Vegetarisch
Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Dit product is te vinden in de volgende categorieën:
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:MCT-poeder C8-C10
Uw waardering

Andere klanten bekeken ook: