PQQ - Pyrroloquinoline Quinone - MGCPQQ®

Van: Ergomax
 • Krachtig antioxidant
 • Met MGCPQQ®
 • Categorie: Mitochondriën & Hersenen
 • Categorie: Energie
 • 60 plantaardige capsules van 10 mg PQQ
Niet op voorraad
SKU
ERG-35
EUR  24,75
 • Voor 22:00 besteld, de volgende dag in huis!
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Pyrroloquinoline quinone (PQQ) van Ergomax

Pyrroloquinoline quinone (PQQ) is een co-enzym, een organisch nutriënt, dat van nature in het lichaam voorkomt. Het staat ook bekend onder de naam methoxatine. Het lichaam produceert zelf ongeveer 100-400 nanogram PQQ per dag. Ondanks dat PQQ niet de officiële status van ‘vitamine’ heeft, deelt het wel een aantal gemeenschappelijke eigenschappen. PQQ is verwant aan de B-vitamines. Het wordt onder meer aangetroffen in moedermelk, en in mindere mate in gefermenteerde producten, spinazie, peterselie en groene thee.

Voordelen:  

 • PQQ is een uiterst krachtige antioxidant
 • PQQ is een lichaamseigen stof
 • Synergetisch effect met Ubiquinol, R-alfaliponzuur en acetyl-L-carnitine
 • Bevat maar liefst 10 mg PQQ per capsule
 • Geschikt voor veganisten en vegetariërs
 • Van natuurlijke oorsprong
 • Bevat geen gluten, soja en kunstmatige toevoegingen

Met gepatenteerd MGCPQQ®

MGCPQQ® wordt veel gebruikt in de Verenigde Staten en Japan, waar het bekend staat onder de naam BIOPQQ®. MGCPQQ® is zuivere, volledig bioactieve PQQ en wordt natuurlijk geproduceerd door middel van fermentatie. Deze vorm en dosering zijn zeer goed gedocumenteerd. PQQ is een relatief nieuw, maar een veelbelovend supplement. In de komende jaren zal de kennis omtrent PQQ steeds meer toenemen, net zoals de diverse toepassingsgebieden.

Bioactief co-enzym

Het organische molecuul PQQ werd in 1979 ontdekt. Net zoals CoQ10 speelt het een rol in de mitochondriën, de plaats waar energie (ATP) wordt geproduceerd. PQQ bevindt zich echter in een ander deel van de cel dan CoQ10. Het potentieel van PQQ is zeer interessant en wijdverspreid. PQQ wordt gemaakt door vele soorten bacteriën, maar niet door dieren, of planten. Tenminste: dat dacht men. Daarom werd PQQ in eerste instantie geclassificeerd als een essentieel micronutriënt en vitamine. Pas in 2003 ontdekte de Japanse hersenonderzoeker Tadafumi Kato dat PQQ ook voorkomt bij zoogdieren, inclusief mensen.

Goede bacteriën als bron van herkomst

PQQ vindt zijn herkomst dus in diverse soorten bacteriën in de bodem. Vooral plantaardige voeding bevat een kleine hoeveelheid PQQ. Het kan goed worden opgenomen door het lichaam. Mogelijk produceert onze darmflora ook een hele kleine hoeveelheid PQQ. PQQ is net zoals CoQ10 en ubiquinol een bioactief co-enzym, en speelt een rol. In de dagelijkse voeding is PQQ onder andere in kleine hoeveelheden te vinden in gefermenteerde producten, spinazie, peterselie, en groene thee. Ook moedermelk bevat relatief gezien vrij hoge concentraties. Maar nog interessanter: PQQ is aangetroffen in sterrenstof!

Intergalactisch stofje

PQQ is een belangrijke groeifactor in planten en wordt via rhizobacteriën en de plantenwortels naar andere delen van de plant getransporteerd. Het is een zeer krachtige antioxidant. Het meest wonderbaarlijke is wellicht dat het 'Cometary and Interstellar Dust Analyser' (CIDA) aan boord van NASA-ruimteschip STARDUST het stofje tegenkwam tussen het 'ruimtestof' dat het analyseerde. Het lijkt erop dat PQQ aan het begin van de evolutie heeft gestaan.

Net als mensen - die fundamenteel gezien ook bestaan uit elementen die overal in het melkwegstelsel gevonden worden - kan het bestaan van PQQ niet los worden gezien van de voorafgaande miljarden jaren durende kosmische evolutie.

Over Ergomax

Ergomax is specialist op het gebied van nutraceuticals; ons assortiment bevat veel unieke nicheproducten. Wij bieden nieuwe en effectieve voedingssupplementen aan in combinatie met betrouwbaar advies. Veel zorg gaat uit naar onderzoek naar stoffen en producten met een bewezen effect. Kwaliteit staat hierbij voorop. Al onze producten zijn zorgvuldig geselecteerd, beoordeeld en getoetst. Dat geldt ook voor onze eigen productenlijn. Producten zijn natuurlijk en zo min mogelijk bewerkt. Moeder natuur weet het immers altijd beter. Iedereen moet een optimale vitaliteit kunnen nastreven.

Meer informatie
Product Naam
PQQ - Pyrroloquinoline Quinone - MGCPQQ®
Art.nr.
ERG-35
Merk
Ergomax
Inhoud
60 capsules
Gebruiksaanwijzing

Neem 2 capsules per dag bij een maaltijd of zoals geadviseerd door een arts of therapeut

Ingrediënten per dosering

20 mg Pyrroloquinioline quinon (MGCPQQ®) (10 mg PQQ per capsule).

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

Rijstconcentraat (vulmiddel), cellulose (capsule)

Dieet
Veganistisch, Vegetarisch
Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:PQQ - Pyrroloquinoline Quinone - MGCPQQ®
Uw waardering