check Gratis bezorging vanaf 60,-   check Vertrouwd sinds 2007   check Voor 22:00 besteld, morgen in huis

Vragen? Bel ons 024-6635366

PQQ - Pyrroloquinoline Quinone - MGCPQQ®

Krachtig antioxidant
Synergie met ubiquinol, R-Alfa Liponzuur en Acetyl-L-Carnitine
Mitochondriën specifiek
60 capsules

Beschikbaarheid: Op voorraad

EUR  22,95
- +
Ergomax
Verzending

Bezorging met PostNL
Ook op zaterdag, binnen 24u

Bel ons

Vragen over dit product?
Bel ons op 024-6635366

Voordeel

Verzending tot 22:00!
Gratis verzending vanaf €60,00

Veilig shoppen

Veilig shoppen
Beveiligd met SSL-versleuteling

Veilig afrekenen

Veilig & gemakkelijk afrekenen
Met o.a. iDeal en PayPal

Productbeschrijving

Pyrroloquinoline quinone (PQQ)

Pyrroloquinoline quinone (PQQ) is een organisch molecuul dat in 1979 werd ontdekt. Het staat ook bekend onder de naam methoxatine. PQQ wordt gemaakt door vele soorten bacteriën, maar niet door dieren, of planten. Tenminste: dat dacht men. Daarom werd PQQ in eerste instantie geclassificeerd als een essentieel micronutriënt en vitamine. Pas in 2003 ontdekte de Japanse hersenonderzoeker Tadafumi Kato dat PQQ ook voorkomt bij zoogdieren, inclusief mensen. Het lichaam blijkt ongeveer 100-400 nanogram PQQ per dag te produceren. Maar ondanks dat PQQ niet de officiële de status van “vitamine” heeft, deelt het wel een aantal gemeenschappelijke eigenschappen.

Bio-actief co-enzym

PQQ is net zoals CoQ10 een bio-actief co-enzym dat een rol speelt bij oxidatie en redoxreacties (elektronentransport). Maar in tegenstelling tot CoQ10 bevindt PQQ zich voornamelijk in een ander deel van de cel. De hoogste concentraties in het lichaam zijn te vinden in de organen die de meeste energie nodig hebben zoals de hersenen, de lever en het hart.

Mitochondriën

Het werkgebied van PQQ bevindt zich in de mitochondriën, de energiecentrales van iedere cel en de plaats waar onder andere energie (ATP) wordt geproduceerd in het lichaam. De specifieke werking van PQQ via verschillende mechanismen heeft een effect op het functioneren van het zenuwstel, het hart, de hersenen en vele andere systemen, structuren en functies. Het potentieel van PQQ is daarmee zeer interessant en wijdverspreid.

Voordelen van PQQ

  • PQQ is een krachtige antioxidant met een werking die tot wel 5000 keer krachtiger is dan vitamine C (ascorbinezuur).
  • PQQ is een krachtig signaalmolekuul: ‘olie op het vuur’ voor mitochondriën.
  • Bekend met het recent ontdekte hormoon “Irisine”.
  • Werkt synergetisch met ubiquinol, R-Alfa Liponzuur, Acetyl-L-Carnitine, Shilajit


In de dagelijkse voeding is PQQ onder andere in kleine hoeveelheden te vinden in gefermenteerde producten, spinazie, peterselie, en groene thee. Ook moedermelk bevat relatief gezien vrij hoge concentraties. Maar nog interessanter: PQQ is aangetroffen in sterrenstof!

Intergalactisch goedje

PQQ is een belangrijke groeifactor in planten en wordt via rhizobacteriën en de plantenwortels naar andere delen van de plant getransporteerd. Het is een zeer krachtige antioxidant. Het meest wonderbaarlijke is wellicht dat het 'Cometary and Interstellar Dust Analyser' (CIDA) aan boord van NASA-ruimteschip STARDUST het stofje tegenkwam tussen het 'ruimtestof' dat het analyseerde. Het lijkt erop dat PQQ aan het begin van de evolutie heeft gestaan.

Net als mensen (– die fundamenteel gezien ook bestaan uit elementen die overal in het melkwegstelsel gevonden worden-) kan het bestaan van PQQ niet los worden gezien van de voorafgaande miljarden jaren durende kosmische evolutie. We maken beiden integraal deel uit van een heelal dat zich continu ontwikkelt.

Productinformatie

Naam PQQ - Pyrroloquinoline Quinone - MGCPQQ®
Merk Ergomax
Inhoud 60 capsules
Gebruiksaanwijzing neem 2 capsules per dag bij een maaltijd of zoals geadviseerd door een arts of therapeut
Dosering 2 capsules
Ingrediënten per dosering 20 mg Pyrroloquinioline quinon (MGCPQQ®)*, *RI niet vastgesteld
Overige Ingrediënten Rijstconcentraat (vulmiddel), cellulose (capsule)
Allergenen Nee
Geschikt voor veganisten Nee
Geschikt voor vegetariërs Nee
Glutenvrij Nee
Gecertificeerd Biologisch Nee

Beoordelingen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Als u een account heeft bij Ergomax en bent ingelogd ontvangt u 10 punten (= 1 EURO) voor het schrijven van een goedgekeurde beoordeling. Log in of registreer