Rundergelatine (Grasgevoerde Europese runderen)

Van: Ergomax
Waardering:
53% of 100
 • 100% afkomstig van Europese Runderen
 • Categorie: Spijsverteringsstelsel
 • Categorie: Huid, Haar, Nagels & Bindweefsel
 • Met hoge concentraties glycine en proline
 • Dit product moet met een blender of staafmixer verwerkt worden
 • Dit product is niet geschikt om gelei van te maken
 • 400 gram
Niet op voorraad
SKU
ERG-34
EUR  22,05
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Rundergelatine van Ergomax

De hoogwaardige rundergelatine van Ergomax is 100% afkomstig van grasgevoerde runderen uit Europa. Rundergelatine is een hoogwaardig eiwitproduct en is rijk aan essentiële en niet-essentiële aminozuren. Gelatine is een dierlijk product dat wordt verkregen van de huid van runderen. De pure eiwitten uit rundergelatine ondersteunen het lichaamseigen collageennetwerk. Collageen komt voor in het lichaam in allerlei soorten bindweefsel, zoals de huid, gewrichten en het kraakbeen.
Dit product dient verwerkt te worden met een blender of staafmixer.

Voordelen:

 • 100% afkomstig van Europese Runderen
 • Afkomstig van Zweedse grasgevoerde weiderunderen
 • Duurzaam productieproces
 • Bevat hoge concentraties glycine en proline
 • Bevat geen gluten, soja en kunstmatige toevoegingen

Verschil collageen hydrolysaat & gelatine

Gehydrolyseerd collageen is een vorm van gelatine. Gehydrolyseerd collageen betekent dat het eiwit wordt opgebroken in kortere aminozuurverbindingen, waardoor deze gemakkelijker en sneller worden opgenomen. Het heeft een extra bewerkingsstap ondergaan. Het product mengt zich uitsluitend met warme vloeistoffen en moet verwerkt worden met behulp van een blender of staafmixer! 

Gelatine bestaat uit langere aminozuurketens. De aminozuursamenstelling van gelatine lijkt op die van collageen hydrolysaat. In het lichaam speelt het een rol in de spijsvertering en darmen.

Bekijk de productvideo

Pure eiwitten

Gelatinepoeder bestaat voor 98%-99% uit pure eiwitten. Alle eiwitten zijn opgebouwd uit aminozuren. Gelatine onderscheidt zich van andere proteïnebronnen door de grote concentraties semi-essentiële aminozuren die het bevat. Deze aminozuren kan het lichaam onder de juiste omstandigheden zelf aanmaken of door middel van de juiste voeding binnenkrijgen. In verschillende situaties of vanaf een bepaalde leeftijd kan aanvullende inname met collageen hydrolysaat raadzaam zijn.

Gelatine is rijk aan essentiële aminozuren

De gelatinepoeder van Ergomax bevat 19 aminozuren, waaronder alle 8 essentiële aminozuren. De essentiële aminozuren kan het lichaam niet zelf aanmaken, waardoor het op de toevoer van buitenaf aangewezen is. Daarnaast bevat de rundergelatine hoge concentraties van de belangrijke aminozuren proline, glycine en hydroxyproline: de bouwstenen voor collageen.

Natuurlijk en duurzaam productieproces

De grasgevoerde runderen die worden gebruikt voor de gelatine, zijn afkomstig uit Zweden en worden diervriendelijk gehouden. Het productieproces voldoet aan de strikte Europese richtlijnen en is duurzaam en puur van aard.

Onderdeel van het ‘Ancestral Diet’

Onze voorouders, de jager-verzamelaars, aten veel meer gelatine dan we vandaag de dag doen. Ze aten op grote schaal van ‘neus-tot-staart’ ofwel ze consumeerden het hele dier, inclusief de huid, pezen en andere gelatineachtige structuren. Tegenwoordig eten we slechts delen van dieren en vrijwel geen gelatinerijke delen meer. Deze zijn echter wel het rijkst aan voedingswaarde.

Over Ergomax

Kies je voor Ergomax, dan kies je voor kwaliteit, voor vakkundig advies en voor bewezen effect. Ergomax biedt natuurlijke voedingssupplementen aan. In onze visie moet iedereen een optimale gezondheid kunnen nastreven. We zijn dan ook altijd op zoek naar nieuwe en unieke stoffen en producten met een bewezen effect. Ons assortiment bevat ook veel unieke nicheproducten. Al onze producten zijn zorgvuldig geselecteerd, beoordeeld en getoetst. Dat geldt ook voor de eigen productenlijn van Ergomax. Producten zijn zo min mogelijk bewerkt en zo natuurlijk mogelijk. Moeder natuur weet het immers altijd beter.

Meer informatie
Product Naam
Rundergelatine (Grasgevoerde Europese runderen)
Art.nr.
ERG-34
Merk
Ergomax
Inhoud
400 gram
Gebruiksaanwijzing

Meng dagelijks 2 eetlepels (24 g) met een vloeistof naar keuze, bij een maaltijd of op een lege maag.

Ingrediënten per dosering

100% Rundergelatine †.

Voedingswaarde

Energie 396 kJ / 94 kcal

Eiwit 23.6 g

Koolhydraten 0 g

Suikers 0 g

Vet 0 g

Verzadigd 0 g

Cholesterol 0 g

Zout 0.04 g

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

N.v.t.

Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rundergelatine (Grasgevoerde Europese runderen)
Uw waardering
Klantenreviews
 1. Lost niet op
  Algehele beoordeling
  40%
  Ik heb alles geprobeerd, maar de gelatine lost niet op. Het geeft wel een gelatine-werking, maar er blijft een troebel effect en korrelige textuur in de substantie door de gelatinevlokken. Dus voor culinaire verwerking niet geschikt.

  Gereviewd door

  Gepost op

 2. Product voldoet totaal niet aan de verwachting
  Algehele beoordeling
  20%
  Na jaren met veel tevredenheid rundergelatine van great lakes te hebben gebruikt, koos ik voor de variant van Ergomax. Omdat de eerste niet leverbaar was.
  De gelatine stijft niet op, is van een vreemde consistentie en smaakt echt afschuwelijk. Wat jammer is dat . Vooral omdat de oorsprong van het produkt, Europa, mij blij maakte. Ik hoop dat ik een verkeerde batch te pakken heb. Want dit i s echt niet ok.

  Gereviewd door

  Gepost op

 3. Prima product lost goed op zonder mixer.
  Algehele beoordeling
  100%
  Wij voelen ons fitter en gezonder door dit product te gebruiken.

  Gereviewd door

  Gepost op