Rundergelatine (Grasgevoerde Europese runderen)
EUR  20,50

Rundergelatine (Grasgevoerde Europese runderen)

Van: Ergomax
 • 100% afkomstig van Europese Runderen
 • Ondersteunt in het bijzonder het spijsverteringsstelsel
 • Bevat hoge concentraties glycine en proline
 • Ondersteunt zachte weefsels, zoals huid en kraakbeen
 • Het gebruik van een blender of mixer wordt aangeraden
 • 400 gram
Op voorraad
SKU
Erg-34
EUR  20,50
 • Voor 22:00 besteld, de volgende dag in huis!
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Rundergelatine van Ergomax: hoogwaardig en effectief

De hoogwaardige rundergelatine van Ergomax is 100% afkomstig van grasgevoerde runderen uit Europa. Rundergelatine is een hoogwaardig eiwit product en is rijk aan essentiële en niet-essentiële aminozuren. Gelatine is een dierlijk product dat wordt verkregen van runderhuid. De pure eiwitten uit rundergelatine ondersteunen het lichaamseigen collageennetwerk. Hierdoor levert het een positieve bijdrage aan zachte weefsels in het lichaam waaronder de huid en het kraakbeen. Daarnaast is gelatine specifiek geschikt voor het spijsverteringstelsel.

Verschil collageen hydrolysaat & gelatine

Omdat collageen hydrolysaat een extra bewerkingsstap heeft ondergaan vormt het geen gel zoals gewone gelatine, maar blijft het vloeibaar. Collageen hydrolysaat mengt zich daarom makkelijker met vloeistoffen. Resultaat: snelle opname!

Gehydrolyseerd collageen betekent dat het eiwit wordt opgebroken in kortere aminozuurverbindingen, waardoor ze gemakkelijker en sneller worden opgenomen. Gebruik collageen hydrolysaat om de gezondheid van de huid, haren, nagels en gewrichten te verbeteren of om beter te slapen. Gehydrolyseerde collageen kan worden toegevoegd aan koude of warme vloeistoffen, en aan smoothies of sappen.

Gelatine bestaat uit langere aminozuurketens en deze vormen een gelei. De aminozuursamenstelling van gelatine lijkt op die van collageen hydrolysaat.

Gelatine is beter voor het verbeteren van de darmgezondheid. Het helpt om vloeistof door de darmen te voeren en kan zelfs de bekleding van het spijsverteringskanaal bedekken als een verzachtende en beschermende laag. Gelatine kan gebruikt worden voor het maken van gummies pudding en desserts en moet worden gemengd in warme vloeistoffen.

Voordelen van Rundergelatine

 • 100% afkomstig van Europese Runderen
 • Afkomstig van Zweedse grasgevoerde weiderunderen
 • Ondersteunt in het bijzonder het spijsverteringsstelsel
 • Bevat hoge concentraties glycine en proline
 • Ondersteunt zachte weefsels, zoals huid en kraakbeen

Bekijk de productvideo

 

Pure eiwitten

Gelatinepoeder bestaat voor 98%-99% uit pure eiwitten. Alle eiwitten zijn opgebouwd uit aminozuren. Gelatine onderscheid zich van andere proteine bronnen door de grote concentraties semi-essentiële aminozuren die het bevat. Deze aminozuren kan het lichaam onder de juiste omstandigheden zelf aanmaken of door middel van de juiste voeding binnenkrijgen. Dit is met de hedendaagse voeding vaak helaas niet het geval, waardoor het supplementeren met collageen hydrolysaat raadzaam kan zijn.

Gelatine is rijk aan essentiële aminozuren

De gelatinepoeder van Ergomax bevat 19 aminozuren, waaronder alle 8 essentiële aminozuren. De essentiële aminozuren kan het lichaam niet zelf aanmaken, waardoor het op de toevoer van buitenaf aangewezen is. Daarnaast bevat de rundergelatine hoge concentraties van de belangrijke aminozuren proline, glycine en hydroxyproline: de bouwstenen voor collageen!.

Specifieke effecten

De aminozuren in gelatine vervullen veel functies in ons lichaam. Naast de bijdragen die zij onder andere leveren aan de instandhouding van zachte weefsel, zoals kraakbeen en huid. Door de unieke aminozuurverhoudingen is gelatine ook specifiek geschrikt voor het spijsverteringsstelsel, in het bijzonder de darmen.

Natuurlijk en duurzaam productieproces

De grasgevoerde runderen die worden gebruikt voor de gelatine, zijn afkomstig uit Zweden en worden diervriendelijk gehouden. Het productieproces voldoet aan de strikte Europese richtlijnen en is duurzaam en puur van aard.

Onderdeel van het Ancestral Diet

Onze voorouders van jager-verzamelaars aten veel meer gelatine dan we vandaag de dag doen. Dat komt omdat ze op grote schaal “neus-tot-staart” aten, wat betekent dat ze het hele dier consumeerden, inclusief de huid, pezen en andere gelatine-achtige structuren. Vandaag de dag zijn het eten van hele dieren kwijtgeraakt en gelatine-rijke delen worden nu meestal niet meer geconsumeerd, terwijl ze wel het rijkst zijn aan voedingswaarde.

Meer informatie
Product Naam
Rundergelatine (Grasgevoerde Europese runderen)
Merk
Ergomax
Inhoud
400 gram
Gebruiksaanwijzing

Meng dagelijks 2 eetlepels (24 g) met een vloeistof naar keuze, bij een maaltijd of op een lege maag.

Gebruik een blender om klonteren tegen te gaan.

Ingrediënten per dosering

100% Rundergelatine †.

Voedingswaarde

Energie 396 kJ / 94 kcal
Eiwit 23,6 g
Koolhydraten 0g
Suikers 0 g
Vet 0 g
Verzadigd 0 g
Cholesterol 0 g
Zout 0,04 g

† Aanbevolen daagelijkse hoeveelheid niet vastgesteld.

Overige Ingrediënten

N.v.t.

Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Dit product is te vinden in de volgende categorieën:
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rundergelatine (Grasgevoerde Europese runderen)
Uw waardering