Turmerosachariden - Turmacin®

Van: Ergomax
 • Zuiver turmeric poeder extract
 • Bevat bioactieve polysachariden
 • Wateroplosbaar
 • 500mg per capsule
 • Ondersteunt het immuunsysteem
 • Krachtige combinatie met Curcuma - BCM-95®
 • 60 capsules
Niet op voorraad
SKU
Erg-28
EUR  20,95
 • Voor 22:00 besteld, de volgende dag in huis!
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Wat is Turmacin®?

Turmacin® is een wateroplosbare en zuivere turmeric poeder extract. Turmacin bevat geen oplosmiddelen en is gestandaardiseerd op de hoeveelheid turmerosachariden om zo een consistente werking en kwaliteit te waarborgen. In tegenstelling tot andere curcuma producten bevat Turmacin® geen curcuminoïden maar bioactieve polysachariden, ook wel bekent als turmerosachariden. Turmacin® kan uitstekend met andere curcuma producten worden gecombineerd welke curcuminoïden bevatten, zoals de BCM-95. Dit geeft een natuurlijke synergie: de werking is beter dan de som der delen.

Curcuminoïden en turmerosachariden

Curcuma blijft een van de meest populaire ingrediënten in de supplementenindustrie. De stand der wetenschap en wijd-verkrijgbare producten van de curcumawortel draaien grotendeels om curcuminoïden, de in water onoplosbare gele pigmenten. Maar er zit meer in curcuma dan alleen curcuminoïden, namelijk de wel in water oplosbare componenten genaamd turmerosachariden. Deze bioactieve polysachariden zijn ook fysiologisch werkzaam maar worden vooralsnog nauwelijks gebruikt in voedingssupplementen.

Curcuma is meer dan curcuma longa

Het is dan ook belangrijk om te beseffen dat curcuma een breed scala aan zeer nuttige fytochemicaliën bevat en dat het traditionele gebruik van curcuma de hele essentie van de curcumawortel omvat. De speciale klasse van polysachariden, waaronder turmerosachariden vallen, wordt nu dan ook volop onderzocht. Het is bekend dat deze groep een complexe mix van (onder andere) de monosachariden L-arabinose, D-xylose, D-galactose, D-glucose, L-rhamnose en D-galacturonic zuur bevat.

Wateroplosbaarheid van Turmacin®

Omdat de turmerosachariden wateroplosbaar zijn wordt het in tegenstelling tot de curcuminoïden sneller en beter opgenomen. Turmacin® turmerosacharide capsules ondersteunen onder andere het immuunsysteem, kunnen ingezet worden voor het behoud van soepele gewrichten, en verhogen de vitaliteit.

Turmacin® combineren met BCM 95

Gebruik je een curcuma supplement met curcuminoïden? Probeer dan eens de combinatie met Turmacin®. Hiermee beschik je over een krachtige combinatie van drie curcuma componenten: turmerosachariden, essentiële curcuma-oliën en curcuminoïden.

Voordelen van Turmacin® capsules

 • Turmacin® is wateroplosbare en bevat zuivere turmeric poeder extract.
 • Werkt synergetisch met een curcuminoïden extract zoals BCM-95
 • Turmerosachariden zijn een nieuwe ontwikkeling op het gebied van curcuma producten

Geschiedenis van curcuma

Curcuma is een van de meest krachtige kruiden in de natuur. Curcuma wordt al meer dan 2500 jaar gebruikt in India, waar het hoogstwaarschijnlijk voor het eerst als verfstof werd gebruikt. De verbazingwekkende eigenschappen van deze specerij hebben zich door de eeuwen heen onthuld. Recent onderzoek laat zien dat curcuma een natuurlijke krachtpatser is met brede gezondheidstoepassingen.

Curcuma (Curcuma longa) en verschillende andere soorten van de Curcumafamilie worden in het wild aangetroffen in de bossen van Zuid-Azië, waaronder India, Indonesië, het Indochinese schiereiland (Vietnam, Cambodja en Laos), nabijgelegen Aziatische landen, en enkele eilanden in de Stille Oceaan, waaronder Hawaï. Al deze gebieden hebben traditionele culinaire en medicinale toepassingen die teruggaan tot de prehistorie.

Veelzijdigheid van curcuma

De curcuma die we in supermarkten en toko’s zien, is gemaakt van de gedroogde en gemalen turmeric wortel (niet tumeric wortel). Turmeric poeder is ook een belangrijk ingrediënt in kerriepoeder. Capsules, theeën, poeders en extracten zijn enkele van de turmeric producten die commercieel verkrijgbaar zijn. De actieve ingrediënten in curcuma hebben krachtige biologische eigenschappen. De Ayurvedische geneeskunde, het traditioneel Indiaans behandelingssysteem, gebruikt curcuma voor verschillende indicaties.

Ayurveda en het gebruik van curcuma

In de Ayurveda kruidengeneeskunde staat curcuma bekend als middel ter versterking en opwarming van het hele lichaam. Curcuma wordt als voedsel gegeten in heel Azië, zowel rauw als gekookt. Hoewel curcumawortel veel lijkt op gemberwortel is het minder vezelig en beter kauwbaar, knapperig en sappig. De verse wortel (niet het poeder) heeft een enigszins zoete en nootachtige smaak voorkeur, vermengd met een licht bittertje.

Meer informatie
Product Naam
Turmerosachariden - Turmacin®
Merk
Ergomax
Inhoud
60 capsules
Gebruiksaanwijzing
Neem 2 capsules per dag bij een maaltijd, of zoals geadviseerd door een arts of therapeut.
Ingrediënten per dosering
500 mg Turmerosachariden (Curcuma Longa)†. † Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid niet vastgesteld.
Overige Ingrediënten
Biologisch rijstconcentraat (smeermiddel), cellulose (capsule).
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Dit product is te vinden in de volgende categorieën:
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Turmerosachariden - Turmacin®
Uw waardering