Turmerosachariden - Turmacin®

Van: Ergomax
Niet op voorraad
SKU
Erg-28
EUR  20,95
  • Voor 22:00 besteld, de volgende dag in huis!
  • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Turmacin® van Ergomax

Turmacin® is een wateroplosbaar en zuiver turmeric poeder extract. Turmacin bevat geen oplosmiddelen en is gestandaardiseerd op de hoeveelheid turmerosachariden om zo een consistent effect en kwaliteit te waarborgen. In tegenstelling tot andere curcumaproducten bevat Turmacin® geen curcuminoïden maar bioactieve polysachariden, ook wel bekend als turmerosachariden. Turmacin® kan uitstekend met andere curcumaproducten worden gecombineerd die curcuminoïden bevatten, zoals de BCM-95. Dit geeft een natuurlijke synergie.

Voordelen:

  • Met gepatenteerd Turmacin®
  • Wateroplosbaar zuiver turmeric poeder extract
  • Werkt synergetisch met een curcuminoïden extract zoals BCM-95
  • Nieuw product op het gebied van curcuma producten

Curcuminoïden en turmerosachariden

Curcuma blijft een van de meest populaire ingrediënten in de supplementenindustrie. In producten van de curcumawortel gaat het om curcuminoïden, de in water onoplosbare gele pigmenten. Er zit echter meer in curcuma dan alleen curcuminoïden, namelijk de wel in water oplosbare componenten genaamd turmerosachariden. Deze bioactieve polysachariden zijn ook fysiologisch werkzaam maar worden vooralsnog nauwelijks gebruikt in voedingssupplementen.

Curcuma is meer dan curcuma longa

Het is dan ook belangrijk om te beseffen dat curcuma een breed scala aan zeer nuttige fytochemicaliën bevat en dat het traditionele gebruik van curcuma de hele curcumawortel omvat. De speciale klasse van polysachariden, waaronder turmerosachariden vallen, wordt dan ook steeds vaker gedocumenteerd. Het is bekend dat deze groep een complexe mix van (onder andere) de monosachariden L-arabinose, D-xylose, D-galactose, D-glucose, L-rhamnose en D-galacturonic zuur bevat.

Turmacin® is wateroplosbaar

Omdat turmerosachariden wateroplosbaar zijn, wordt het in vergelijking met curcuminoïden sneller en beter opgenomen. Turmacin® turmerosacharide capsules ondersteunen onder andere het immuunsysteem, zijn goed voor het zenuwstelsel, het hart en de bloedsomloop*.

* = Gezondheidsclaims in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie

Turmacin® combineren met BCM 95

Gebruik je een curcuma supplement met curcuminoïden? Probeer dan eens de combinatie met Turmacin®. Hiermee beschik je over een krachtige combinatie van drie curcuma componenten: turmerosachariden, essentiële curcuma-oliën en curcuminoïden.

De geschiedenis van curcuma

Curcuma is een van de meest krachtige kruiden in de natuur. Curcuma wordt al meer dan 2500 jaar gebruikt in India, waar het hoogstwaarschijnlijk voor het eerst als verfstof werd gebruikt. De verbazingwekkende eigenschappen van deze specerij hebben zich door de eeuwen heen onthuld. Curcuma is dan ook een natuurlijke krachtpatser met brede toepassingen.

Curcuma (Curcuma longa) en verschillende andere soorten van de Curcumafamilie worden in het wild aangetroffen in de bossen van Zuid-Azië, waaronder India, Indonesië, het Indochinese schiereiland (Vietnam, Cambodja en Laos), nabijgelegen Aziatische landen, en enkele eilanden in de Stille Oceaan, waaronder Hawaï. Al deze gebieden kennen traditionele culinaire en fysieke toepassingen van curcuma die teruggaan tot de prehistorie.

De veelzijdigheid van curcuma

De curcuma die we in supermarkten en toko’s zien, is gemaakt van de gedroogde en gemalen turmeric wortel. Turmeric poeder is ook een belangrijk ingrediënt in kerriepoeder. Turmeric producten omvatten capsules, theeën, poeders en extracten. De actieve ingrediënten in curcuma hebben krachtige biologische eigenschappen. Ook in de Ayurveda wordt curcuma veelvuldig gebruikt.

Ayurveda en het gebruik van curcuma

In de Ayurveda staat curcuma bekend als middel ter versterking en opwarming van het hele lichaam. Curcuma wordt als voedsel gegeten in heel Azië, zowel rauw als gekookt. Hoewel de curcumawortel veel op gemberwortel lijkt, is het minder vezelig en beter kauwbaar, knapperig en sappig. De verse wortel (niet het poeder) heeft een enigszins zoete en nootachtige smaak, vermengd met een licht bittertje.

Meer informatie
Product Naam
Turmerosachariden - Turmacin®
Merk
Ergomax
Inhoud
60 capsules
Gebruiksaanwijzing

Neem 2 capsules per dag bij een maaltijd, of zoals geadviseerd door een arts of therapeut.

Ingrediënten per dosering

500 mg Turmerosachariden (Curcuma Longa)†. † Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid niet vastgesteld.

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

Biologisch rijstconcentraat (smeermiddel), cellulose (capsule).

Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Dit product is te vinden in de volgende categorieën:
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Turmerosachariden - Turmacin®
Uw waardering