Bottenbouillon - Grasgevoerd Rund - FODMAP Friendly

 • Categorieën: Gelatine & Oerdieet
 • 100% weiderunderen
 • Hoogwaardige eiwitten
 • Essentiële aminozuren
 • Met arginine, glutamine en proline
 • FODMAP friendly
 • Geen kunstmatige additieven
 • 90 gram voor 30 dagen
Niet op voorraad
SKU
Erg-07-AA
EUR  43,95
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Bottenbouillon - Grasgevoerd Rund - FODMAP Friendly

Traditionele culturen en dieren die in het wild leven weten al duizenden jaren instinctief dat botten en kraakbeen erg voedzaam zijn. De harde, stugge structuren bevatten een breed scala aan essentiële nutriënten. Door er bottenbouillon van te maken, kunnen we er voedingsstoffen als gelatine uit destilleren. De natuurlijke bottenbouillon van Broth of Life is gemaakt van het vlees en de botten van 100% weiderunderen. Naast de ‘normale’ en de kruidenvrije bottenbouillon heeft Broth of Life ook een FODMAP friendly bottenbouillon in haar assortiment. FODMAP is de afkorting voor een koolhydraatbeperkt dieet en is in het bijzonder geschikt voor mensen die overgevoelig zijn voor of sensitief reageren op bepaalde kruiden.

Wat maakt bottenbouillon van Broth of Life zo speciaal?

De ene bottenbouillon is de andere niet, zo wordt duidelijk wanneer je begrijpt wat er nodig is om een goede bottenbouillon te maken. Broth of Life heeft een aantal mooie bottenbouillons samengesteld die om meerdere redenen heel bijzonder te noemen zijn. Ten eerste wordt het water dat voor de bottenbouillon gebruikt wordt driemaal gefilterd via een speciaal systeem, om er zeker van te zijn dat er geen chlorine of fluoride meer in het water aanwezig is. Via een handmatig en uiterst zorgvuldig productieproces wordt de soep vervolgens met veel tijd en aandacht gemaakt. Onderdeel van dit proces is het minimaal 24 uur laten sudderen ervan, zodat collageen en andere voedzame componenten waar dierlijke botten en bindweefsels van nature rijk aan zijn, de tijd hebben om vrij te komen.

Door haar jarenlange onderzoek en productontwikkeling heeft Broth of Life een voorsprong op anderen in deze sector. Zo was Broth of Life wereldwijd de eerste die haar producten dehydrateerde, om ze te kunnen verpakken in een handige poedervorm die lang houdbaar en eenvoudig in gebruik is. Bovendien is de bouillon van Broth of Life de eerste 100% gecertificeerde bottenbouillon ter wereld! Broth of Life vindt het erg belangrijk om transparant te zijn over de ingrediënten die gebruikt worden. Zo weet je dan ook zeker dat je een hoogwaardig kwaliteitsproduct in huis haalt wanneer je kiest voor Broth of Life’s voedzame ‘gouden elixers’, zoals ze hun bouillons zelf met recht graag noemen.

Voordelen:

 • Wel de lusten, niet de lasten van hoogwaardige bottenbouillon
 • Speciaal ontwikkelde handige poedervorm
 • Voor alle leeftijden geschikt
 • Bron van gelatine en glycosaminoglycanen
 • Rijk aan glycine, arginine, glutamine en proline
 • Gemaakt van 100% weiderunderen
 • Bevat geen pesticiden, antibiotica of hormonen en is GMO-vrij

Bottenbouillon als eeuwenoude traditie

Al duizenden jaren wordt bottenbouillon over de hele wereld gebruikt als voedingsmiddel. Botten bouillon wordt gemaakt door dierlijke botten in water op een lage temperatuur minimaal een dag te laten sudderen. Men is al eeuwenlang over heel de wereld overtuigd van de lichaamsverzorgende kracht van bouillon. De soep ligt zelfs aan de basis van het woord ‘restaurant’, dat afkomt van het Franse woord restaurer, wat ‘herstellen’ betekent. Naar verluidt opende namelijk een Franse soepmaker in de 18e eeuw het eerste restaurant ter wereld, waar hij fabrieksarbeiders soep aanbood, zodat ze konden ‘herstellen’ van hun zware arbeid. Deze ondernemende soepmaker kende, net als zijn voorouders, instinctief de verzorgende werking van dierlijke botten en weefsels. De smaak van een authentieke, krachtige bouillon voert ons terug naar die volledige, zintuiglijke ervaring die veel oude culturen nog kenden. Zelden vind je een natuurlijk voedselproduct dat zo voedzaam is als bottenbouillon!

Het geheim van bottenbouillon

Een goede bottenbouillon (‘bone broth’ in het Engels) bevat een scala aan essentiële voedingsstoffen die een krachtige, weldadige uitwerking hebben op je hele lichaam. Door het lange sudderen komen goed opneembare vitaminen, mineralen en aminozuren vrij en wordt collageen omgezet in gelatine, waardoor je lichaam deze stof kan opnemen. Daarnaast bevat bouillon specifieke koolhydraten die glycosaminoglycanen worden genoemd. Collageen is een lijmvormend eiwit dat in de botten van gewervelde dieren voorkomt en dat in botten bouillon vrijkomt als het goed opneembare gelatine. Vanwege haar krachtige verzorgende eigenschappen is bottenbouillon dus echt een superfood te noemen!

Het belang van collageen voor ons lichaam

Collageen vormt 25% tot 35% van het totale eiwitgehalte in ons lichaam. Het belangrijke eiwit bestaat uit aminozuren en peptiden, die onze cellen gebruiken als bouwstenen voor het produceren van de grote collageen triple helix structuur. Deze structuur zorgt ervoor dat weefsels en vezels in ons lichaam hun kracht, cohesie en flexibiliteit behouden. Vanaf het 25e levensjaar neemt de lichaamseigen productie van collageen af en is het van belang om ons lichaam via bijvoorbeeld voeding van voldoende collageen te voorzien. Er zijn verschillende soorten collageen: type I, II en III zijn daarvan de belangrijkste. Meer dan 90% van het collageen in ons lichaam bestaat uit collageen type I. Collageen type II is terug te vinden in gewrichten, ribben, neus, strottenhoofd en tussenwervelschijven en type III komt veel voor in de huid en bloedvaten. Rundercollageen is de meest gebruikte bron voor collageensupplementen en bestaat met name uit collageen type I en type III.

Gelatine versus collageen hydrolysaat

In bottenbouillon gemaakt van hoogwaardige dierlijke voedingsbronnen wordt collageen door de langzame verhitting omgezet in gelatine, dat gemakkelijk is op te nemen door het lichaam. De gelatine in bottenbouillon bestaat uit meerdere types collageen en bevat essentiële voedingsstoffen, zoals nuttige mineralen, vetten en speciale koolhydraten (glycosaminoglycanen, vaak afgekort tot GAG’s). Collageen hydrolysaat is een verder verwerkte vorm van gelatine, waarbij de eiwitten in kleinere stukjes zijn opgebroken door middel van enzymen. Collageen hydrolysaat bevat niet de extra voedingsstoffen zoals die wel in botten bouillon voorkomen. Beide vormen bevatten echter de belangrijkste essentiële aminozuren, zijn gemakkelijk opneembaar en hebben dezelfde lichaamsverzorgende eigenschappen.

Bron van schaarse aminozuren

Eiwitten bestaan uit bouwstenen die aminozuren worden genoemd. Deze aminozuren, in totaal 22, worden verdeeld in essentiële en niet-essentiële aminozuren. Het lichaam kan zelf niet-essentiële aminozuren aanmaken. Dit is niet het geval voor de essentiële aminozuren en dat maakt het essentieel dat je deze aminozuren via je voeding of via supplementen binnenkrijgt. Het aminozuurprofiel in bottenbouillon is erg bijzonder omdat het hoge concentraties aan glycine, glutamine, arginine en proline bevat. Het zijn allemaal essentiële aminozuren.

Eten van kop tot staart

Het kop-tot-staart-principe is een ethische en duurzame manier van vleesverwerking waarbij alle onderdelen van een dier worden gebruikt ter consumptie. Van oudsher is het heel gewoon om een dier volledig te gebruiken wanneer het is geslacht, maar tegenwoordig beperken we ons in onze moderne samenleving meestal tot de gemakkelijk en snel te verwerken delen van een dier. Zonde, want het eten van organen en klieren is juist heel erg waardevol! Wijsheid die traditionele genezers uit oude culturen reeds wisten in te zetten. Het klinkt best logisch: ieder dierlijk orgaan is immers een specifieke bron van voedingsstoffen, enzymen en bioactieve stoffen die niet alleen goed zijn voor het hele lichaam, maar ook goed lijken te passen bij de voedingsbehoefte van het ermee corresponderende orgaan in het menselijk lichaam. Voor een gerichte ondersteuning kun je ervoor kiezen om via suppletie met klieren en organen deze specifieke voedingsstoffen toe te voegen aan je dieet. Mensen die eten volgens de principes van het evolutionair eten, geloven erin dat ons lichaam de voedingsstoffen van gezonde, dierlijke organen goed en specifiek weet in te zetten. Een knap staaltje werk van Moeder Natuur!

Over Broth of Life

De bottenbouillon van Broth of Life is gemaakt van hoogwaardige, natuurlijke ingrediënten die met de hand worden geselecteerd. Het familiebedrijf, dat gevestigd is in Australië, maakt als enige in de wereld gecertificeerde bottenbouillon in poedervorm. Het bedrijf hecht veel waarde aan kwaliteit en gebruikt dan ook enkel weidekippen en grasgevoerde runderen die op natuurlijke wijze worden gehouden, waardoor de dieren vrij blijven van hormonen, antibiotica en toxines, die veelal worden opgeslagen in het beenmerg van de dieren. Elk zakje botten bouillon van Broth of Life is met veel liefde bereid en bevat bottenbouillon in poedervorm, waardoor de bouillon gemakkelijk te bewaren en te gebruiken is. Niet alleen kun je het poeder met kokend water aanlengen tot een warme drank, het poeder is ook een prachtige basis voor sauzen en stoofpotten en het geeft je maaltijden net dat beetje extra pit. Zo kun je heel eenvoudig, zonder zelf urenlang in de keuken te hoeven staan, toch genieten van alle voordelen die een goede bottenbouillon te bieden heeft!

Meer informatie
Product Naam
Bottenbouillon - Grasgevoerd Rund - FODMAP Friendly
Art.nr.
Erg-07-AA
Merk
Broth of Life
Inhoud
90 gram
Gebruiksaanwijzing

Voeg 1 theelepel toe aan 100 ml water of voeg het toe aan uw maaltijd als kruiden.

Ingrediënten per dosering

Grasgevoerde runderbeenderen, wortels, Himalaya steenzout, appelazijn, gefilterd water. † Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid niet vastgesteld.

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Bottenbouillon - Grasgevoerd Rund - FODMAP Friendly
Uw waardering

Andere klanten bekeken ook: