Bottenbouillon - Weidekip - FODMAP Friendly
EUR  43,95

Bottenbouillon - Weidekip - FODMAP Friendly

 • Categorieën: Gelatine & Oerdieet
 • 100% weidekippen
 • Hoogwaardige eiwitten
 • Essentiële aminozuren
 • Met glycine, arginine en glutamine
 • FODMAP friendly
 • Geen kunstmatige additieven
 • 90 gram voor 30 dagen
Op voorraad
SKU
ERG-06-AA
EUR  43,95
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Bottenbouillon – FODMAP Friendly van Broth of Life

Hoewel veel mensen zich er niet altijd meer bewust van zijn, bevatten dierlijke botten en gewrichten een hoge concentratie aan essentiële voedingsstoffen. Door er bottenbouillon van te maken, kunnen we deze voedingsstoffen eruit destilleren en het lichaam onder meer voorzien van gelatine. Het gebruik van bottenbouillon is al eeuwenoud en wordt wereldwijd gezien als een voedzame drank. De natuurlijke bottenbouillon van weidekip die door Broth of Life wordt gebrouwen, is gemaakt van het vlees en de botten van goed verzorgde weidekippen. Naast de ‘normale’ en de kruidenvrije bottenbouillon, heeft Broth of Life ook een FODMAP friendly bottenbouillon in haar assortiment. FODMAP is de afkorting voor een koolhydraatbeperkt dieet en is in het bijzonder geschikt voor mensen die overgevoelig zijn voor of sensitief reageren op bepaalde kruiden.

Wat maakt bottenbouillon van Broth of Life zo speciaal?

De bottenbouillon van Broth of life is met veel zorg en aandacht gemaakt en is om meerdere redenen een bijzonder product te noemen. Zo wordt het water dat gebruikt wordt voor het maken van de bouillon via een speciaal systeem zorgvuldig driemaal gefilterd, om zeker te weten dat er geen chlorine of fluoride meer in het water zit. Vervolgens vindt een uiterst nauwgezet en handmatig productieproces plaats waar veel tijd en aandacht in zit. Zo blijft de soep steevast minimaal 24 uur sudderen, zodat het collageen en de andere bijzondere componenten die van nature in dierlijke botten en bindweefsels voorkomen, langzaam kunnen vrijkomen.

Broth of Life doet al jarenlang onderzoek naar bottenbouillon om een zo hoog mogelijke productkwaliteit te kunnen ontwikkelen; ze is niet voor niets marktleider in haar sector en haar product is ook de eerste 100% gecertificeerde bottenbouillon ter wereld! Broth of Life was ook wereldwijd de eerste die haar producten gedehydrateerd en in een handige poedervorm wist te verpakken, zodat de soep makkelijk te bewaren en te gebruiken is. Wanneer je producten van Broth of Life koopt, weet je dus zeker dat je een uiterst voedzaam en hoogwaardig kwaliteitsproduct in handen hebt, waarvan je precies weet wat erin zit. Broth of Life is immers trots op het feit dat ze transparant is over welke ingrediënten er worden gebruikt voor het maken van haar voedzame ‘gouden elixers’, zoals ze hun bouillons zelf met recht graag noemen.  

Voordelen:

 • In een handomdraai staat er een hoogwaardige, voedzame soep op tafel
 • Gemakkelijk in gebruik
 • Geschikt voor alle leeftijden
 • De botten bouillon van weidekip bevat niet alleen gelatine, maar ook essentiële glycosaminoglycanen zoals glucosamine, hyaluronzuur en chondroïtinesulfaat
 • Gemaakt van 100% weidekippen
 • Op basis van natuurlijke ingrediënten samengesteld, zonder pesticiden, antibiotica of hormonen

Bottenbouillon als eeuwenoude traditie

Instinctief weten traditionele culturen en wilde dieren al sinds het begin der tijden dat botten en kraakbeen erg voedzaam zijn. Het gebruik ervan stamt al uit het stenen tijdperk en over heel de wereld hebben archeologische vondsten aangetoond dat onze voorouders bouillon maakten van vers gevangen dierlijke voedingsbronnen. Nog altijd is een authentieke, pure botten bouillon één van de beste en lekkerste manieren om de voedingsstoffen uit dierlijke botten en beenmerg tot ons te nemen. Een brouwsel dat ook tegenwoordig nog op traditionele wijze gemaakt wordt door dierlijke botten en kraakbeen lange tijd op lage temperatuur te laten sudderen in water. De vloeistof bevat opgeloste voedingsstoffen en is een bron van biologisch beschikbaar collageen (gelatine). Deze oersoep is één van de meest nutriëntrijke, natuurlijke voedselbronnen ter wereld en wordt dan ook al tradities lang gebruikt als krachtig en weldadig voedingsmiddel. Bottenbouillon herinnert ons aan de warme, veilige keukens van onze grootouders, waarin voedsel met liefde werd bereid en ons met elkaar verbond.

Het geheim van bottenbouillon

Bottenbouillon (‘bone broth’ in het Engels) bevat veel mineralen zoals calcium, magnesium, fosfor en zwavel in een vorm die het lichaam goed kan opnemen (electrolyten). Bottenbouillon bevat bovendien de belangrijke aminozuren glycine en proline. Ten slotte is biologisch beschikbaar collageen één van de belangrijkste bestanddelen van een goede botten bouillon. Door het lange sudderen wordt collageen omgezet in het goed opneembare gelatine, een gelachtige substantie die bijzonder weldadig is voor het lichaam. Naast gelatine bevat botten bouillon ook specifieke koolhydraten, die van nature in de getrokken weefsels voorkomen.

Het belang van collageen voor ons lichaam

Collageenvezels zijn belangrijke extracellulaire eiwitten van het lichaam. Ze vormen zo’n 25% tot 35% van het totale eiwitgehalte in het lichaam en worden door het lichaam gebruikt om de bijzondere collageen triple helix structuur te bouwen. Deze structuur zorgt ervoor dat weefsels en vezels in ons lichaam hun kracht, cohesie en flexibiliteit behouden. Tot het 25e levensjaar maakt het lichaam zelf voldoende collageen aan, daarna neemt de productie ervan af en kan het nuttig zijn om deze stof aan te vullen via bijvoorbeeld voeding. Meer dan 90% van het collageen in ons lichaam bestaat uit type I. Collageen type II is terug te vinden in gewrichten, ribben, neus, strottenhoofd en tussenwervelschijven en type III komt veel voor in de huid en bloedvaten. Rundercollageen wordt het meest gebruikt in collageensupplementen en het bestaat voornamelijk uit collageen type I en III.

Gelatine versus collageen hydrolysaat

In bottenbouillon gemaakt van hoogwaardige dierlijke voedingsbronnen wordt collageen door de langzame verhitting omgezet in gelatine, dat gemakkelijk is op te nemen door het lichaam. De gelatine in bottenbouillon bestaat uit meerdere types collageen en bevat essentiële voedingsstoffen, zoals nuttige mineralen, vetten en speciale koolhydraten (glycosaminoglycanen, vaak afgekort tot GAG’s). Collageen hydrolysaat is een verder verwerkte vorm van gelatine, waarbij de eiwitten in kleinere stukjes zijn opgebroken door middel van enzymen. Collageen hydrolysaat bevat niet de extra voedingsstoffen zoals die wel in botten bouillon voorkomen. Beide vormen bevatten echter de belangrijkste essentiële aminozuren, zijn gemakkelijk opneembaar en hebben dezelfde lichaamsverzorgende eigenschappen.

Rijk aan bijzondere aminozuren

Gezond zijn en blijven is geen straf met smakelijke voedingsmiddelen zoals botten bouillon gemaakt van weidekippen. Gaf jouw moeder je vroeger ook altijd kippensoep als je ziek was? Dan heb je de krachtige, verzorgende werking ervan waarschijnlijk aan den lijve ervaren. Botten bouillon is een bijzonder en complex product dat een compleet spectrum aan voedingsstoffen bevat. Het aminozuurprofiel in bottenbouillon is erg bijzonder omdat het hoge concentraties aan glycine, glutamine, arginine en proline bevat. Het zijn allemaal essentiële aminozuren.

Eten van kop tot staart

Het kop-tot-staart-principe is een ethische en duurzame manier van vleesverwerking waarbij alle onderdelen van een dier worden gebruikt ter consumptie. Van oudsher is het heel gewoon om een dier volledig te gebruiken wanneer het is geslacht, maar tegenwoordig beperken we ons in onze moderne samenleving meestal tot de gemakkelijk en snel te verwerken delen van een dier. Zonde, want het eten van organen en klieren is juist heel erg waardevol! Wijsheid die traditionele genezers uit oude culturen reeds wisten in te zetten. Het klinkt best logisch: ieder dierlijk orgaan is immers een specifieke bron van voedingsstoffen, enzymen en bioactieve stoffen die niet alleen goed zijn voor het hele lichaam, maar ook goed lijken te passen bij de voedingsbehoefte van het ermee corresponderende orgaan in het menselijk lichaam. Voor een gerichte ondersteuning kun je ervoor kiezen om via suppletie met klieren en organen deze specifieke voedingsstoffen toe te voegen aan je dieet. Mensen die eten volgens de principes van het evolutionair eten, geloven erin dat ons lichaam de voedingsstoffen van gezonde, dierlijke organen goed en specifiek weet in te zetten. Een knap staaltje werk van Moeder Natuur!

Over Broth of Life

Zelf bottenbouillon maken is voor velen vaak net een stap te ver. Het is immers een langdurig proces en het vinden van de juiste ingrediënten is niet gemakkelijk. De pure bottenbouillon van het Australische familiebedrijf Broth of Life is een uitkomst voor eenieder die toch wil kunnen genieten van de smaak van een authentieke, hoogwaardige botten bouillon. De bouillon in poedervorm wordt gemaakt van weidekippen en grasgevoerde runderen die op natuurlijke wijze worden gehouden. De botten worden langzaam getrokken met zuiver water, groenten en appelazijn, waardoor de smaak en voedingswaarde ervan optimaal behouden blijft. Niet voor niets is dit brouwsel van Broth of Life de enige gecertificeerde bottenbouillon in poedervorm ter wereld! Het poeder kan worden opgelost in kokend water, maar kan ook over sauzen, stoofpotten en maaltijden worden gestrooid, precies zoals je ook kruiden gebruikt in je voeding.

Meer informatie
Product Naam
Bottenbouillon - Weidekip - FODMAP Friendly
Art.nr.
ERG-06-AA
Merk
Broth of Life
Inhoud
90 gram
Gebruiksaanwijzing

Voeg 1 theelepel toe aan 100 ml kokend water of consumeer als poedervorm door op de maaltijden te strooien zoals je zou doen met kruiden.

Het poeder lost moeilijk op, dus we raden aan om het als specerij te gebruiken of in een shake te verwerken.

Ingrediënten per dosering
Ingrediënten% DV 
gefilterd water **  
Biologische grasgevoerde scharrelkip beenderen **  
Wortels **  
Himalayazout **  
Appelazijn **  
Voedingswaardeper 3gper 100g
Energie 47.76 kJ 1994 kJ
Eiwit 1.79 g 58.35 g
Vet, totaal 0.80 g 26.7 g
-verzadigd 0.21 g 7.1 g
-enkelvoudig onverzadigd 0.48 g 16.1 g
Koolhydraten 0.12 g 1.86 g
-Suikers 0.00 g 0.0 g
Natrium 0.03 g 0.9 g
Minerale inhoud per 100g
Calcium   384 mg
Ijzer   3 mg
Kalium   749 mg
Magnesium   48 mg
Fosfor   383 mg
Zink   2 mg

** % Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet vastgesteld.

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Bottenbouillon - Weidekip - FODMAP Friendly
Uw waardering