Bottenbouillon - Weidekip - Naturel & Kruidenvrij

Waardering:
100% of 100
 • Categorieën: Gelatine & Oerdieet
 • 100% weidekippen
 • Hoogwaardige eiwitten
 • Essentiële aminozuren
 • Met glycine, glutamine en proline
 • Paleo & Keto
 • Zonder gluten, soja en suiker
 • 90 gram voor 30 dagen
Niet op voorraad
SKU
ERG-06-A
EUR  43,95
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Bottenbouillon - Weidekip - Naturel & Kruidenvrij

Hoewel veel mensen zich er niet altijd meer bewust van zijn, bevatten dierlijke botten en gewrichten een hoge concentratie aan essentiële voedingsstoffen. Door er bouillon van te maken, kunnen uit de harde structuren veel voedingsstoffen worden gedestilleerd. Het gebruik van bottenbouillon is dus al eeuwenoud en wordt wereldwijd gezien als een voedzame drank. Zo is het een efficiënte en natuurlijke manier om je lichaam te voorzien van gelatine. De hoogwaardige bottenbouillon van weidekip die door Broth of Life wordt gebrouwen, is gemaakt van het vlees en de botten van echte weidekippen. Deze variant is bovendien kruidenvrij en naturel van smaak en dus uitermate geschikt voor mensen die een specifiek dieet volgens of veel last hebben van allergieën.

Wat maakt bottenbouillon van Broth of Life zo speciaal?

De bottenbouillon van Broth of life is met veel zorg en aandacht gemaakt en is om meerdere redenen een bijzonder product te noemen. Zo wordt het water dat gebruikt wordt voor het maken van de bouillon via een speciaal systeem zorgvuldig driemaal gefilterd, om zeker te weten dat er geen chlorine of fluoride meer in het water zit. Vervolgens vindt een uiterst nauwgezet en handmatig productieproces plaats waar veel tijd en aandacht in zit. Zo blijft de soep steevast minimaal 24 uur sudderen, zodat het collageen en de andere bijzondere componenten die van nature in dierlijke botten en bindweefsels voorkomen, langzaam kunnen vrijkomen.

Broth of Life doet al jarenlang onderzoek naar bottenbouillon om een zo hoog mogelijke productkwaliteit te kunnen ontwikkelen; ze is niet voor niets marktleider in haar sector en haar product is ook de eerste 100% gecertificeerde bottenbouillon ter wereld! Broth of Life was ook wereldwijd de eerste die haar producten gedehydrateerd en in een handige poedervorm wist te verpakken, zodat de soep makkelijk te bewaren en te gebruiken is. Wanneer je producten van Broth of Life koopt, weet je dus zeker dat je een uiterst voedzaam en hoogwaardig kwaliteitsproduct in handen hebt, waarvan je precies weet wat erin zit. Broth of Life is immers trots op het feit dat ze transparant is over welke ingrediënten er worden gebruikt voor het maken van haar voedzame ‘gouden elixers’, zoals ze hun bouillons zelf met recht graag noemen.

Voordelen:

 • In een handomdraai staat er een hoogwaardige, voedzame soep op tafel, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
 • Geschikt voor zowel jong als oud
 • De botten bouillon van kip bevat niet alleen gelatine, maar ook essentiële glycosaminoglycanen zoals glucosamine, hyaluronzuur en chondroïtinesulfaat
 • Door de poedervorm gemakkelijk in gebruik
 • Gemaakt van 100% weidekippen
 • Hoogwaardige bouillon op basis van natuurlijke ingrediënten, zonder pesticiden, antibiotica of hormonen

Bottenbouillon als eeuwenoude traditie

Archeologische vondsten hebben uitgewezen dat jagers en verzamelaars uit de IJstijd al potten gebruikten om vis en karkassen uit te koken. Zo zijn er over heel de wereld ontdekkingen gedaan die aantonen dat onze voorouders al eeuwenlang bouillon maakten van vers gevangen dierlijke voedselbronnen. Instinctief kenden zij al de kracht en het lichaamsverzorgende vermogen van dierlijke botten en organen. Waar bottenbouillon voorheen nog iets oubolligs had, lijkt het de laatste jaren aan een echte comeback bezig te zijn. Het urenlang laten sudderen van botten op een laag vuur voert ons terug naar grootmoeders tijd en herinnert ons aan het belang van goede voeding die met liefde is bereid.

Een goede botten bouillon lijkt geenszins op de kant-en-klare bouillons die in veel winkels verkrijgbaar zijn. Voedingsstoffen in een getrokken bouillon komen namelijk pas vrij wanneer je botten en beenmerg van goede kwaliteit minimaal 24 uur lang laat sudderen op een lage temperatuur. Zo kunnen de goed opneembare gelatine, vitaminen, mineralen en aminozuren door het lichaam worden opgenomen. Het tijdloze en wereldbrede gebruik ervan is het bewijs dat er geen natuurlijke voedselbron is die zo voedzaam is als bottenbouillon!

Het geheim van bottenbouillon

Écht voedsel is niet alleen een middel om onze honger te stillen, het is ook verzorgend en weldadig voor het lichaam. Zo is bottenbouillon (‘bone broth’ in het Engels) rijk aan biologisch beschikbaar collageen en het bevat gemakkelijk te verteren aminozuren, vitaminen, mineralen en essentiële vetzuren. Collageen is het meest voorkomende eiwit in ons lichaam en het vormt onder meer botten, tanden, pezen, banden, gewrichten en kraakbeen. Daarnaast verzorgt het je haar, huid en nagels en de holle organen van ons spijsverteringsstelsel (de slokdarm, maag en dunne darm). Collageen wordt in bottenbouillon afgebroken (gedenatureerd) tot gelatine, waardoor het gemakkelijk kan worden opgenomen door het lichaam. Naast gelatine bevat botten bouillon ook speciale koolhydraten, die van nature in de getrokken weefsels voorkomen. Het gaat om glycosaminoglycanen (GAG’s), waarvan hyaluronzuur, glucosamine, chondoïtine en n-acetylglucosamine de bekendste zijn.

Het belang van collageen voor ons lichaam 

Collageenvezels zijn belangrijke extracellulaire eiwitten van het lichaam. Ze vormen zo’n 25% tot 35% van het totale eiwitgehalte in het lichaam en worden door het lichaam gebruikt om de bijzondere collageen triple helix structuur te bouwen. Deze structuur zorgt ervoor dat weefsels en vezels in ons lichaam hun kracht, cohesie en flexibiliteit behouden. Tot het 25e levensjaar maakt het lichaam zelf voldoende collageen aan, daarna neemt de productie ervan af en kan het nuttig zijn om deze stof aan te vullen via bijvoorbeeld voeding. Meer dan 90% van het collageen in ons lichaam bestaat uit type I. Collageen type II is terug te vinden in gewrichten, ribben, neus, strottenhoofd en tussenwervelschijven en type III komt veel voor in de huid en bloedvaten. Rundercollageen wordt het meest gebruikt in collageensupplementen en het bestaat voornamelijk uit collageen type I en III.

Gelatine versus collageen hydrolysaat

In bottenbouillon gemaakt van hoogwaardige dierlijke voedingsbronnen wordt collageen door de langzame verhitting omgezet in gelatine, dat gemakkelijk is op te nemen door het lichaam. De gelatine in bottenbouillon bestaat uit meerdere types collageen en bevat essentiële voedingsstoffen, zoals nuttige mineralen, vetten en speciale koolhydraten (glycosaminoglycanen, vaak afgekort tot GAG’s). Collageen hydrolysaat is een verder verwerkte vorm van gelatine, waarbij de eiwitten in kleinere stukjes zijn opgebroken door middel van enzymen. Collageen hydrolysaat bevat niet de extra voedingsstoffen zoals die wel in botten bouillon voorkomen. Beide vormen bevatten echter de belangrijkste essentiële aminozuren, zijn gemakkelijk opneembaar en hebben dezelfde lichaamsverzorgende eigenschappen.

Een bijzonder aminozuurprofiel

Gezond zijn en blijven is geen straf met smakelijke voedingsmiddelen zoals botten bouillon gemaakt van weidekippen. Gaf jouw moeder je vroeger ook altijd kippensoep als je ziek was? Dan heb je de krachtige, verzorgende werking ervan waarschijnlijk aan den lijve ervaren. Botten bouillon is een bijzonder en complex product dat een compleet spectrum aan voedingsstoffen bevat. Het aminozuurprofiel in bottenbouillon is erg bijzonder omdat het hoge concentraties aan glycine, glutamine, arginine en proline bevat. Het zijn allemaal essentiële aminozuren.

Eten van kop tot staart

Het kop-tot-staart-principe is een ethische en duurzame manier van vleesverwerking waarbij alle onderdelen van een dier worden gebruikt ter consumptie. Van oudsher is het heel gewoon om een dier volledig te gebruiken wanneer het is geslacht, maar tegenwoordig beperken we ons in onze moderne samenleving meestal tot de gemakkelijk en snel te verwerken delen van een dier. Zonde, want het eten van organen en klieren is juist heel erg waardevol! Wijsheid die traditionele genezers uit oude culturen reeds wisten in te zetten. Het klinkt best logisch: ieder dierlijk orgaan is immers een specifieke bron van voedingsstoffen, enzymen en bioactieve stoffen die niet alleen goed zijn voor het hele lichaam, maar ook goed lijken te passen bij de voedingsbehoefte van het ermee corresponderende orgaan in het menselijk lichaam. Voor een gerichte ondersteuning kun je ervoor kiezen om via suppletie met klieren en organen deze specifieke voedingsstoffen toe te voegen aan je dieet. Mensen die eten volgens de principes van het evolutionair eten, geloven erin dat ons lichaam de voedingsstoffen van gezonde, dierlijke organen goed en specifiek weet in te zetten. Een knap staaltje werk van Moeder Natuur!

Over Broth of Life

Broth of Life is een familiebedrijf dat gevestigd is in het Australische Sydney. Het bedrijf maakt hoogwaardige, gecertificeerde en gedroogde bottenbouillon. Voor het samenstellen van haar producten maakt Broth of Life enkel gebruik van weidekippen en grasgevoerde runderen die op natuurlijke wijze worden gehouden, waardoor de dieren vrij blijven van hormonen, antibiotica en toxines. Botten bouillon is één van de meest voedingsrijke producten en het is daarmee een perfecte en eenvoudige manier om essentiële mineralen en vitaminen binnen te krijgen. Elk zakje bottenbouillon is met veel zorg en liefde gemaakt. De gedroogde vorm maakt de bouillon eenvoudig te bewaren en te gebruiken. Voeg slechts 100 milliliter kokend water toe aan een theelepel van de bouillonpoeder, strooi het poeder over je maaltijd of gebruik het in sauzen en stoofpotten om zo dagelijks te kunnen genieten van de heerlijke smaak en weldadige werking van deze superieure bottenbouillon!

Meer informatie
Product Naam
Bottenbouillon - Weidekip - Naturel & Kruidenvrij
Art.nr.
ERG-06-A
Merk
Broth of Life
Inhoud
90 gram
Gebruiksaanwijzing

Voeg 1 theelepel toe aan 100 ml water of voeg of voeg het toe aan uw maaltijd als kruiden .

Ingrediënten per dosering

Scharrelkip beenderen †, appelazijn, gefilterd water. † Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid niet vastgesteld.

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Bottenbouillon - Weidekip - Naturel & Kruidenvrij
Uw waardering
Klantenreviews
 1. perfecte instant broth!
  Algehele beoordeling
  100%
  Heel erg tevreden met de producten van Broth of Life. Ideaal voor herstel en goed opneembare collageen/gelatine vorm met alle aminozuren en mineralen. Voor dit bedrag maak ik zelf geen broth van hoge kwaliteit. Gemakkelijk te doseren en op smaak te brengen.
  Gelijk ook de normale variant met groenten en kruiden besteld, om ze samen te mengen. Heerlijk!!

  Gereviewd door

  Gepost op