Bottenbouillon - Grasgevoerd Rund
EUR  40,95

Bottenbouillon - Grasgevoerd Rund

Waardering:
100% of 100
  • Weston A. Price & GAPS
  • 100% weiderunderen
  • Hoogwaardige eiwitten
  • Hoog in glycine, arginine, glutamine en proline
  • Geschikt voor Paleo en ketogeen dieet
  • Geen kunstmatige additieven
  • 90 gram voor 30 dagen
Op voorraad
SKU
Erg-07
EUR  40,95
  • Voor 22:00 besteld, de volgende dag in huis!
  • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Bottenbouillon - Grasgevoerd Rund van Broth of Life

Het gebruik van bottenbouillon is al zo oud al Methusalem en behalve dat het heel voedzaam is, geloven traditionele volkeren wereldwijd ook dat bottenbouillon vele gezondheidsvoordelen kent. Zo is het een efficiënte en natuurlijke manier om je lichaam te voorzien van gelatine. De natuurlijke bottenbouillon van Broth of Life is gemaakt van het vlees en de botten van 100% grasgevoerde runderen en heeft uren staan sudderen om ervoor te zorgen dat de voedingsstoffen langzaam vrij kunnen komen. Vanwege het hoge gelatinegehalte is het gebruik ervan bijzonder voedzaam voor het gehele lichaam.

Wat maakt bottenbouillon van Broth of Life zo speciaal?

De bottenbouillon van Broth of life is met veel zorg en aandacht gemaakt en is om meerdere redenen een bijzonder product te noemen. Zo wordt het water dat gebruikt wordt voor het maken van de bouillon via een speciaal systeem zorgvuldig driemaal gefilterd, om zeker te weten dat er geen chlorine of fluoride meer in het water zit. Vervolgens vindt een uiterst nauwgezet en handmatig productieproces plaats waar veel tijd en aandacht in zit. Zo blijft de soep steevast minimaal 24 uur sudderen, zodat het collageen en de andere bijzondere componenten die van nature in dierlijke botten en bindweefsels voorkomen langzaam kunnen vrijkomen.

Broth of Life doet al jarenlang onderzoek naar bottenbouillon om een zo hoog mogelijke productkwaliteit te kunnen ontwikkelen; ze is niet voor niets marktleider in haar sector en haar product is ook de eerste 100% gecertificeerde bottenbouillon ter wereld! Broth of Life was ook wereldwijd de eerste die haar producten gedehydrateerd en in een handige poedervorm wist te verpakken, zodat de soep gemakkelijk te bewaren en te gebruiken is. Wanneer je producten van Broth of Life koopt, weet je dus zeker dat je een uiterst voedzaam en hoogwaardig kwaliteitsproduct in handen hebt, waarvan je precies weet wat erin zit. Broth of Life is immers trots op het feit dat ze transparant is over welke ingrediënten er worden gebruikt voor het maken van haar voedzame ‘gouden elixers’, zoals ze hun bouillons zelf met recht graag noemen.  

Bottenbouillon als eeuwenoude traditie

Al duizenden jaren wordt bottenbouillon over de hele wereld gebruikt als voedingsmiddel. Botten bouillon wordt gemaakt door dierlijke botten in water op een lage temperatuur lange tijd te laten sudderen (minimaal 24 uur). De lichaamsverzorgende kracht van bouillon is iets waar weer wereldwijd talloze traditionele volkeren van overtuigd zijn. De soep ligt zelfs aan de basis van het woord ‘restaurant’, dat afkomt van het Franse woord restaurer, wat ‘herstellen’ betekent. Naar verluidt opende namelijk een Franse soepmaker in de 18e eeuw het eerste restaurant ter wereld, waar hij fabrieksarbeiders soep aanbood, zodat ze konden ‘herstellen’ van hun zware arbeid. Deze ondernemende soepmaker kende, net als zijn voorouders, instinctief de helende werking van dierlijke botten en weefsels. De smaak van een authentieke, krachtige bouillon voert ons terug naar die volledige, zintuiglijke ervaring die veel oude culturen nog kenden. Zelden vind je een natuurlijk voedselproduct dat zo voedzaam is als bottenbouillon!

Het geheim van bottenbouillon

Écht voedsel is niet alleen een middel om onze honger te stillen, het is ook verzorgend en weldadig voor het lichaam. Zo is bottenbouillon (‘bone broth’ in het Engels) rijk aan biologisch beschikbaar collageen en het bevat gemakkelijk te verteren aminozuren, vitaminen, mineralen en essentiële vetzuren. Collageen is het meest voorkomende eiwit in ons lichaam en het vormt onder meer botten, tanden, pezen, banden, gewrichten en kraakbeen. Daarnaast verzorgt het je haar, huid en nagels en de holle organen van ons spijsverteringsstelsel (de slokdarm, maag en dunne darm). Collageen wordt in bottenbouillon afgebroken (gedenatureerd) tot gelatine, waardoor het gemakkelijk kan worden opgenomen door het lichaam. Naast gelatine bevat botten bouillon ook speciale koolhydraten, die van nature in de getrokken weefsels voorkomen. Het gaat om glycosaminoglycanen (GAG’s), waarvan hyaluronzuur, glucosamine, chondoïtine en n-acetylglucosamine de bekendste zijn.

Voordelen:

  • Wel de lusten, niet de lasten van hoogwaardige bottenbouillon
  • Door de poedervorm gemakkelijk in gebruik
  • Geschikt voor alle leeftijden
  • Bron van gelatine en glycosaminoglycanen
  • Rijk aan glycine, arginine, glutamine en proline
  • Gemaakt van 100% grasgevoerde runderen
  • Bevat geen pesticiden, antibiotica of hormonen en is GMO-vrij

Het belang van collageen voor ons lichaam

Collageen vormt 25% tot 35% van het totale eiwitgehalte in ons lichaam. Het belangrijke eiwit bestaat uit aminozuren en peptiden, die onze cellen gebruiken als bouwstenen voor het produceren van de grote collageen triple helix structuur. Deze structuur zorgt ervoor dat weefsels en vezels in ons lichaam hun kracht, cohesie en flexibiliteit behouden. Vanaf het 25e levensjaar neemt de lichaamseigen productie van collageen af en is het nuttig om ons lichaam via bijvoorbeeld voeding van voldoende collageen te voorzien. Er zijn verschillende soorten collageen: type I, II en III zijn daarvan de belangrijkste. Meer dan 90% van het collageen in ons lichaam bestaat uit collageen type I. Collageen type II is terug te vinden in gewrichten, ribben, neus, strottenhoofd en tussenwervelschijven en type III komt veel voor in de huid en bloedvaten. Rundercollageen is de meest gebruikte bron voor collageensupplementen en bestaat met name uit collageen type I en type III.

Bottenbouillon versus collageen hydrolysaat

Collageen wordt in bottenbouillon omgezet in gelatine, dat gemakkelijk door het lichaam op te nemen is. Er zijn echter ook supplementen beschikbaar met collageen hydrolysaat, waarbij de gelatine verder is verwerkt en de eiwitten in kleinere stukjes zijn opgebroken door middel van enzymen. Waar collageen hydrolysaat echter alleen collageen type I bevat, bestaat gelatine in bottenbouillon uit meerdere type collageen en bevat het meer voedingsstoffen, zoals nuttige mineralen, vetten en speciale koolhydraten (glycosaminoglycanen, ook wel GAG’s genoemd). Hoewel gelatine in botten bouillon dus rijker is, bevatten beide vormen essentiële aminozuren die gemakkelijk opneembaar zijn en dezelfde lichaamsverzorgende eigenschappen hebben.

Rijke bron van zeldzame aminozuren

Eiwitten bestaan uit bouwstenen die aminozuren worden genoemd. Deze aminozuren, in totaal 22, worden verdeeld in essentiële en niet-essentiële aminozuren. Het lichaam kan zelf niet-essentiële aminozuren aanmaken. Dit is niet het geval voor de essentiële aminozuren en dat maakt het essentieel dat je deze aminozuren via je voeding of via supplementen binnenkrijgt. Het aminozuurprofiel in bottenbouillon is erg bijzonder omdat het hoge concentraties aan glycine, glutamine, arginine en proline bevat. Het zijn allemaal essentiële aminozuren.

Eten van kop tot staart

Al eeuwenlang worden er in traditionele beschavingen, zoals de Indiaanse of de Oud-Chinese cultuur, dierlijke organen gegeten. Bij traditionele genezers was namelijk de kennis aanwezig dat het eten van gezonde, dierlijke organen een verzorgend effect heeft op diezelfde organen in het menselijk lichaam. Tegenwoordig zijn we, als gevolg van welvaart en overvloed, het eten volgens het kop-tot-staart-principe grotendeels vergeten en schrikt het sommigen zelfs af om dierlijke organen te consumeren. De laatste tijd vindt er gelukkig een opleving plaats van deze voorouderlijke levenswijze en van het evolutionair eten: orgaantherapie is terug van weggeweest. Het past immers in een ethische, duurzame en gezonde levenswijze om dieren in hun geheel te gebruiken voor consumptie. Orgaanvlees bevat zelfs hoge concentraties aan voedingsstoffen, zoals vitamine B12 en folaat en het is een uitstekende bron van ijzer en eiwitten. Bovendien zitten in organen ook voedingsstoffen die onze ermee corresponderende menselijke organen nodig hebben. Orgaanvlees is dus het ideale voedsel voor wie gezond, duurzaam en met respect voor dier en milieu wil leven.

Over Broth of Life

Broth of Life is een familiebedrijf dat gevestigd is in het Australische Sydney. Het bedrijf maakt hoogwaardige, gecertificeerde en gedroogde bottenbouillon. Voor het samenstellen van haar producten maakt Broth of Life enkel gebruik van weidekippen en grasgevoerde runderen die op natuurlijke wijze worden gehouden. Botten bouillon is één van de meest voedingsrijke producten en het is daarmee een perfecte en eenvoudige manier om essentiële mineralen en vitaminen binnen te krijgen. Elk zakje bottenbouillon is met veel zorg en liefde gemaakt. De gedroogde vorm maakt de bouillon eenvoudig te bewaren en te gebruiken. Voeg slechts 100 milliliter kokend water toe aan een theelepel van de bouillonpoeder, strooi het poeder over je maaltijd of gebruik het in sauzen en stoofpotten om zo dagelijks te kunnen genieten van de heerlijke smaak en weldadige werking van deze superieure bottenbouillon!

Meer informatie
Product Naam
Bottenbouillon - Grasgevoerd Rund
Merk
Broth of Life
Inhoud
90 gram
Gebruiksaanwijzing

Voeg 1 theelepel toe aan 100 ml kokend water of consumeer als poedervorm door op de maaltijden te strooien zoals je zou doen met kruiden.

Het poeder lost moeilijk op, dus we raden aan om het als specerij te gebruiken of in een shake te verwerken.

Ingrediënten per dosering
Ingrediënten% DV 
gefilterd water **  
Grasgevoerde runderbeenderen **  
Selderij **  
Ui **  
Wortels **  
Knoflook **  
Himalayazout **  
Peper **  
Appelazijn **  
Voedingswaardeper 3gper 100g
Energie 57.81 kJ 1927 kJ
Eiwit 2.05 g 68.3g
Vet, totaal 0.56 g 18.6 g
-verzadigd 0.29 g 9.5 g
-enkelvoudig onverzadigd 0.29 g 8.3 g
Koolhydraten 0.11 g 3.7 g
-Suikers 0.00 g 0.0 g
Natrium 0.03 g 0.9 g
Minerale inhoud per 100g
Calcium   299 mg
Ijzer   3 mg
Kalium   588 mg
Magnesium   23 mg
Fosfor   217 mg
Zink   3 mg

** % Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet vastgesteld.

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Allergenen
Selderij
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Dit product is te vinden in de volgende categorieën:
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Bottenbouillon - Grasgevoerd Rund
Uw waardering
Klantenreviews
  1. fantastisch produkt
    Algehele beoordeling
    100%
    zeer goed product voor opbouw en herstel rugwervels en tussenwervelschijven. Helpt daadwerkelijk tegen rugpijn. Vlotte bestelling en levering. Een aanrader. Ik wil ook de soep doch die is blijkbaar niet voorradig.

    Gereviewd door

    Gepost op

  2. Prima bouillonpoeder.
    Algehele beoordeling
    100%
    Ik heb deze bouillonpoeder besteld als aanvulling op mijn voeding voor mijn gewrichten en voor mijn darmen. Makkelijk in het gebruik en smaakt prima. Gebruik het dagelijks. Kan ook makkelijk door je kom zelfgmaakte soep. Voel me er prima op. Een aanrader!

    Gereviewd door

    Gepost op

Andere klanten bekeken ook: