Gelatine (grasgevoerd) - Collageen Botten Hydrolysaat
EUR  32,95

Gelatine (grasgevoerd) - Collageen Botten Hydrolysaat

 • Categorieën: Gelatine, Botten, Gewrichten & Huid
 • 100% grasgevoerde weiderunderen
 • Collageen hydrolysaat van uitsluitend runderbeenderen
 • Hoog in glycine, proline & hydroxyproline
 • Goed voor skelet, gebit & spieren*
 • Collageen type I & III
 • Krachtige combinatie met Shilajit en Elastine Hydrolysaat
 • Lost op in koude en warme dranken
 • Geen kunstmatige additieven
 • 454 gram
Op voorraad
SKU
GL-208
EUR  32,95
 • Voor 22:00 besteld, de volgende dag in huis!
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Gelatine (grasgevoerd) - Collageen Botten Hydrolysaat

Collageen Botten Hydrolysaat van Great Lakes is gemaakt van pure collageen afkomstig van de beenderen van grasgevoerde weiderunderen. Het supplement bevat geen kunstmatige additieven, hormonen, pesticiden of antibiotica en bestaat dan ook uit slechts één ingrediënt: collageen hydrolysaat van runderbeenderen. Deze beenderen bevatten essentiële nutriënten, waaronder hoogwaardige eiwitten en mineralen en ze werden dan ook tot voor kort nog veelvuldig gebruikt als basisvoedsel door onze voorouders, bijvoorbeeld in de vorm van bottenbouillon.

Het Pure Protein Collagen Bone Hydrolysate van Great Lakes biedt precies die nutriënten die door de generaties voor ons nog werden gekoesterd. Herontdek deze aloude wijsheid en de kracht van runderbeenderen! Het collageen hydrolysaat lost gemakkelijk op in zowel koude als warme dranken en is nagenoeg geur-, kleur- en smaakloos. De gunstige combinatie van aminozuren en hoge opneembaarheid maken het supplement de perfecte toevoeging voor jouw dagelijkse routine. Mix het eenvoudigweg in jouw favoriete yoghurt, smoothie of drank en geniet!

De kracht van runderbeenderen

Pure Protein Collagen Bone Hydrolysate van Great Lakes is een collageen hydrolysaat dat ontstaat door gelatine gemaakt van runderbeenderen met behulp van enzymen ‘voor te verteren’ tot peptiden, ofwel kortere aminozuurverbindingen. Dit proces zorgt voor een hogere opname en betere verspreiding. Bovendien blijft collageen hydrolysaat in tegenstelling tot gelatine vloeibaar als je het met een koude drank vermengt. Runderbeenderen zijn samengesteld uit proteïnen en mineralen. De meeste beenderen worden gedurende een cyclus van tien jaar geheel vervangen en collageen speelt een belangrijke rol bij het behouden van gezonde botten.

Het aminozuurprofiel van rundercollageen is bijzonder rijk en bevat met name een hoge hoeveelheid van de aminozuren alanine, glycine, glutaminezuur, hydroxyproline en proline. Bovendien is collageen hydrolysaat een bron van collageen type I en III en van magnesium, calcium en fosfor. Calcium bevordert de energiestofwisseling en ondersteunt de spijsvertering, calcium en fosfor zijn goed voor het gebit en het skelet en calcium en magnesium zijn goed voor de spieren, het zenuwstelsel en het celdelingsproces. Het collageenpoeder kan eenvoudig worden toegevoegd aan koffie, thee, smoothies, havermout, yoghurt, sinaasappelsap, water of soep. Meng het eenvoudigweg met je favoriete drank en geniet!

Het belang van collageen voor je lichaam

Collageen is het meest voorkomende eiwit in je lichaam, ongeveer 25% tot 35% van de eiwitten in je lichaam bestaat uit collageen. Dit collageen heeft, net als alle andere bouwstoffen in je lichaam, onderhoud nodig en het is dan ook van belang om ervoor te zorgen dat je voldoende goede eiwitten binnenkrijgt of om je inname aan te vullen met eiwitsupplementen zoals gelatine of collageen hydrolysaat. Collageen speelt een grote rol in het zelfherstellend proces van je lichaam en geeft kracht, stevigheid en elasticiteit aan de bindweefsels in onze huid, botten, spieren, pezen, kraakbeenderen, nagels en tanden. De aminozuren in collageen zijn de bouwstenen van veel van onze lichaamsstructuren.

Daarnaast zijn deze aminozuren ook essentieel voor een goed verloop van vrijwel alle processen in ons lichaam. Het collageennetwerk, dat alle losse weefsels en structuren van het lichaam samenhoudt, dient bovendien als elektrisch, chemisch en energetisch communicatienetwerk dat boodschappen rondstuurt door het hele lichaam. Zonder dit netwerk zouden we niet kunnen staan of bewegen; collageen is dus echt een essentieel onderdeel van ons lichaam!

Gelatine versus collageen hydrolysaat

Gelatine is de uitgekookte, gemakkelijk door het lichaam op te nemen vorm van collageen en is afkomstig van rund, kip, varken of vis. Collageen hydrolysaat is de verder verwerkte vorm van gelatine, waarbij de eiwitten in kleinere stukjes zijn opgebroken door middel van enzymen. Het is als het ware ‘voorverteerd’, de aminozuren zijn ‘losse legoblokjes’ geworden, genaamd peptiden. Een voordeel hiervan is dat het beter opneembaar is en dat het geschikter is voor mensen die moeite hebben met het verteren van hele eiwitten.

Een ander groot verschil met gelatinepoeder is dat collageen hydrolysaat geen gelei vormt als je het mengt met een vloeistof, maar in plaats daarvan gewoon vloeibaar blijft. Collageen hydrolysaat kan hierdoor in zowel koude als warme vloeistoffen worden opgelost zonder dat er sprake is van geleivorming en het wordt vaak gebruikt voor de gewrichten, huid, haren en nagels, terwijl gelatine in lauw of warm water opgelost dient te worden en wel een gelei vormt.

Gelatine wordt echter vaak juist bewust toegepast om gerechten mee te geleren en het wordt meer gebruikt voor de darmen. Kortom: hoewel ze allebei net op een andere manier toegepast worden, zijn beide varianten gezond en breed inzetbaar en in beide gevallen is de smaak neutraal en de samenstelling van het aminozuurprofiel hetzelfde.

Voordelen

 • Bevat slechts één ingrediënt, namelijk collageen hydrolysaat van runderbeenderen
 • Uitsluitend afkomstig van grasgevoerde weiderunderen
 • Calcium en fosfor in collageen zijn goed voor het gebit en het skelet
 • Calcium en magnesium in collageen zijn goed voor de spieren, het zenuwstelsel en het celdelingsproces
 • Calcium in collageen ondersteunt het energieniveau en de spijsvertering
 • Complete proteïnebron die hoog is in glycine, proline & hydroxyproline
 • Bevat geen pesticiden, antibiotica of hormonen en is gluten-, glyfosaat en GMO-vrij

Het collageenrijke dieet van onze voorouders

Collageenrijk voedsel is wereldwijd duizenden jaren lang de basis geweest van het menselijke dieet. Onze voorouders aten niet alleen het vlees van de dieren die ze vingen of vonden, maar ook de huid, de pezen, het kraakbeen en de botten. Door het eten van alle delen van kop tot staart van een dier, was het voorouderlijk dieet vaak veel rijker aan collageen en andere voedingsstoffen die in deze delen voorkomen. Collageen is het meest voorkomende eiwit in ons lichaam, dat onder meer bijdraagt aan de stevigheid van alle losse structuren en weefsels in ons lichaam.

Dit zogenaamde collageennetwerk, dat eveneens fungeert als een energetisch, chemisch en elektrisch communicatienetwerk voor het overdragen van boodschappen door heel het lichaam, werd met het dieet van onze voorouders veel beter in stand gehouden. Helaas is het eten van alle delen van een dier grotendeels verdwenen uit onze moderne manier van eten. Dat is natuurlijk jammer, want het van kop tot staat (nose-to-tail) eten van dieren was een belangrijke reden voor het feit dat onze voorouders zo lang gezond en sterk bleven. Hoog tijd dus om hier verandering in aan te brengen!

Van kop tot staart eten

Al duizenden jaren is het in oude, traditionele beschavingen de gewoonte om dieren volledig te gebruiken en van kop tot staart te eten. Niet alleen ging men zuinig om met alles wat van nut kon zijn, bij veel traditionele volken was men er ook van overtuigd dat het eten van gezonde, dierlijke lichaamsdelen goed was voor de overeenkomende lichaamsdelen in het eigen lichaam. Zo geloofden ze bijvoorbeeld dat het eten van een dierlijk hart het eigen hart kon versterken, en het consumeren van beenmerg zou positief zijn voor het eigen bottenstelsel. Tegenwoordig zijn we, als gevolg van welvaart en overvloed, het eten volgens het kop-tot-staart-principe grotendeels vergeten en schrikt het sommigen zelfs af om dierlijke organen, botten en pezen te gebruiken.

Gelukkig vindt er de laatste tijd een opleving plaats van deze voorouderlijke levenswijze en van het evolutionair eten. Er is ook steeds meer onderzoek dat laat zien dat dierlijke organen, pezen, botten en kraakbeenderen extreem rijk zijn aan voedingsstoffen. Het in botten en beenmerg aanwezig collageen speelt bijvoorbeeld een belangrijke rol in het zelfherstellende vermogen van het lichaam en het geeft stevigheid en elasticiteit aan onze eigen botten, tanden, pezen, kraakbeenderen, huid en tanden. De aminozuren in collageen zijn de bouwstenen van deze structuren. Naarmate je ouder wordt, neemt de hoeveelheid en de aanmaak van het lichaamseigen collageen af. Gelukkig is het tegenwoordig eenvoudig om je collageeninname te verhogen, bijvoorbeeld door middel van supplementen.

Over Great Lakes

Met de slogan “The highest quality gelatin in the industry” als leidraad houdt Great Lakes Gelatin Company zich al sinds 1922 bezig met haar missie: mensen helpen gezonder te leven door het bieden van betaalbare, collageenrijke supplementen van topkwaliteit. Door zelf onderzoek te doen naar collageen, hoge kwaliteitseisen te stellen en een zorgvuldig productieproces na te streven, hebben ze inmiddels een goede reputatie weten op te bouwen. De producten bestaan uit collageen dat voor 100% afkomstig is van grasgevoerde runderen, er wordt goed gecontroleerd op herkomst en kwaliteit en geen van de product bevat hormonen, antibiotica, herbiciden of pesticiden. Met haar specialisatie in hoogwaardige, pure supplementen van gelatine en collageen hydrolysaat hebben ze een wereldwijde reputatie en fanschare weten op te bouwen.

* Collageen is onder meer opgebouwd uit de mineralen calcium, magnesium en fosfor. Calcium en fosfor zijn goed voor het skelet en het gebit, terwijl calcium en magnesium goed zijn voor de spieren.

Meer informatie
Product Naam
Gelatine (grasgevoerd) - Collageen Botten Hydrolysaat
Merk
Great Lakes
Inhoud
454 gram
Gebruiksaanwijzing

Neem tweemaal per dag 2 opgehoopte eetlepels (12 gram).

Ingrediënten per dosering

100% gehydroliseerde runderbotten collageen †.

Per serving (12 gram Collageen Hydrolysaat):

Caloriën 43
Natrium 36 mg (2%)
Eiwitten 11 gr

% ADH, † Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid niet vastgesteld.

Gemiddelde aminozuurprofiel per 100 gram:

% mg

 • Alanine 8.4 / 1008
 • Arginine 7.7 / 924
 • Asparaginezuur 4.5 / 540
 • Cystine 0,1 / 11
 • Glutaminezuur 10.0 / 1.200
 • Glycine 23.2 / 2785
 • * Histidine 0,9 / 108
 • Hydroxylysine 1.5 / 180
 • Hydroxyproline 12.3 / 1476
 • Isoleucine * 1.2 / 144
 • * Leucine 2.6 / 312
 • Lysine * 3.3 / 396
 • * Methionine 0,9 / 108
 • * Fenylalanine 1.6 / 192
 • Proline 13.7 /1644
 • Serine 3.4 / 408
 • * Threonine 1.9 / 228
 • * Tryptophane 0.0 / 0
 • Tyrosine 0.6 / 72
 • Valine * 2.2 / 264
EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Gelatine (grasgevoerd) - Collageen Botten Hydrolysaat
Uw waardering

Andere klanten bekeken ook: