Gelatine (grasgevoerd) - Collageen Hydrolysaat - Bessen

Waardering:
20% of 100
 • Categorieën: Gelatine, Botten, Gewrichten & Huid
 • 100% grasgevoerde weiderunderen
 • Met natuurlijke bessensmaak
 • Hoog in glycine, proline & hydroxyproline
 • Goed voor skelet, gebit & spieren*
 • Collageen type I & III
 • Krachtige combinatie met Shilajit en Elastine
 • Lost op in koude en warme dranken
 • 283 gram
Niet op voorraad
SKU
GL-209
EUR  28,75
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Gelatine (grasgevoerd) - Collageen Hydrolysaat met bessensmaak

Collageen Hydrolysaat van Great Lakes is gemaakt van hoogwaardige gelatine die afkomstig is van grasgevoerde weiderunderen. Het product is gluten en GMO-vrij en kent een compleet aminozuurprofiel, waarbij name glycine, proline en hydroxyproline in hoge hoeveelheden aanwezig zijn. Great Lakes’s Collageen Hydrolysaat met bessensmaak is speciaal ontwikkeld om nog meer mogelijkheden te creëren voor het toevoegen van collageen aan je dagelijkse voeding. Door collageen aan te vullen met natuurlijke bessensmaak- en kleurstof, appelzuur en met de plantaardige zoetstoffen stevia en monkfruit, vormt dit supplement de perfecte toevoeging aan jouw favoriete warme en koude dranken, smoothies en recepten.

Collageen hydrolysaat voor dagelijks gebruik

Collageen Hydrolysaat van Great Lakes is een vorm van gelatine die door middel van enzymen als het ware wordt ‘voorverteerd’ tot peptiden, ofwel kortere aminozuurverbindingen. Dit maakt een hogere opname en betere verspreiding mogelijk. Hoewel gehydrolyseerd collageenpoeder nagenoeg geur-, kleur- en smaakloos is, ontwikkelde Great Lakes ook een aantal varianten in diverse natuurlijk smaken, zoals deze variant met bessensmaak of de variant met vanillesmaak, die ook bij Ergomax verkrijgbaar is. Het aminozuurprofiel van collageen is bijzonder rijk en bevat met name een hoge hoeveelheid van de aminozuren alanine, glycine, glutaminezuur, hydroxyproline en proline. Bovendien is collageen hydrolysaat een bron van collageen type I en III en van magnesium, calcium en fosfor. Calcium bevordert de energiestofwisseling en ondersteunt de spijsvertering, calcium en fosfor zijn goed voor het gebit en het skelet en calcium en magnesium zijn goed voor de spieren, het zenuwstelsel en het celdelingsproces. Het collageenpoeder met bessensmaak leent zich uitermate goed om toe te voegen aan jouw favoriete koffie of smoothie. Mix en geniet!

Het belang van collageen voor je lichaam

Collageen is het meest voorkomende eiwit in je lichaam, ongeveer 25% tot 35% van de eiwitten in je lichaam bestaat uit collageen. Dit collageen heeft, net als alle andere bouwstoffen in je lichaam, onderhoud nodig en het is dan ook van belang om ervoor te zorgen dat je voldoende goede eiwitten binnenkrijgt of om je inname aan te vullen met eiwitsupplementen zoals gelatine of collageen hydrolysaat. Collageen speelt een grote rol in het zelfherstellend proces van je lichaam en geeft kracht, stevigheid en elasticiteit aan de bindweefsels in onze huid, botten, spieren, pezen, kraakbeenderen, nagels en tanden. De aminozuren in collageen zijn de bouwstenen van veel van onze lichaamsstructuren. Daarnaast zijn deze aminozuren ook essentieel voor een goed verloop van vrijwel alle processen in ons lichaam. Het collageennetwerk, dat alle losse weefsels en structuren van het lichaam samenhoudt, dient bovendien als elektrisch, chemisch en energetisch communicatienetwerk dat boodschappen rondstuurt door het hele lichaam. Zonder dit netwerk zouden we niet kunnen staan of bewegen; collageen is dus echt een essentieel onderdeel van ons lichaam!

Gelatine versus collageen hydrolysaat

Wanneer je het collageen in dierlijke botten en bindweefsel gaat verhitten, wordt het gelatine, een makkelijk op te nemen vorm van collageen voor het lichaam. Er bestaat gelatine in supplementvorm, maar gelatine wordt voor de verwerking tot supplement ook vaak verder verwerkt tot collageen hydrolysaat, waarbij de eiwitten door middel van enzymen in kleinere stukjes zijn opgebroken, genaamd peptiden. Deze ‘voorverteerde’ vorm van gelatine is beter opneembaar, omdat de hele eiwitten zijn losgehaald en ‘losse legoblokjes’ zijn geworden. Hierdoor hebben ook mensen die moeite hebben met het verteren van hele eiwitten baat bij collageen hydrolysaat. Een ander belangrijk verschil tussen beiden is dat gelatine dient te worden opgelost in lauw of warm water en een gelei vormt, terwijl er bij collageen hydrolysaat geen sprake is van geleivorming. Hierdoor kan dit goedje ook zonder problemen in koude dranken worden opgelost. Gelatine wordt vaak juist bewust toegepast om gerechten mee te geleren en wordt meer gebruikt voor de darmen, terwijl collageen hydrolysaat ook in een koude smoothie of yoghurt kan worden gemengd en meer wordt gebruikt voor huid, haren, nagels en gewrichten. Beide varianten hebben dus net een iets andere toepassing, maar ze zijn allebei gezond, breed inzetbaar, neutraal van smaak en qua samenstelling van het aminozuurprofiel gelijk.

Voordelen

 • Bevat puur collageen hydrolysaat waaraan natuurlijke bessensmaak- en kleurstoffen, appelzuur en de plantaardige zoetstoffen stevia en monkfruit zijn toegevoegd
 • Uitsluitend afkomstig van grasgevoerde weiderunderen
 • Calcium en fosfor in collageen zijn goed voor het gebit en het skelet
 • Calcium en magnesium in collageen zijn goed voor de spieren, het zenuwstelsel en het celdelingsproces
 • Calcium in collageen ondersteunt het energieniveau en de spijsvertering
 • Complete proteïnebron die hoog is in glycine, proline & hydroxyproline
 • Bevat geen pesticiden, antibiotica of hormonen en is gluten- en GMO-vrij

Het collageenrijke dieet van onze voorouders

Collageenrijk voedsel is wereldwijd duizenden jaren lang de basis geweest van het menselijke dieet. Onze voorouders aten niet alleen het vlees van de dieren die ze vingen of vonden, maar ook de huid, de pezen, het kraakbeen en de botten. Door het eten van alle delen van kop tot staart van een dier, was het voorouderlijk dieet vaak veel rijker aan collageen en andere voedingsstoffen die in deze delen voorkomen. Collageen is het meest voorkomende eiwit in ons lichaam, dat onder meer bijdraagt aan de stevigheid van alle losse structuren en weefsels in ons lichaam. Dit zogenaamde collageennetwerk, dat eveneens fungeert als een energetisch, chemisch en elektrisch communicatienetwerk voor het overdragen van boodschappen door heel het lichaam, werd met het dieet van onze voorouders veel beter in stand gehouden. Helaas is het eten van alle delen van een dier grotendeels verdwenen uit onze moderne manier van eten. Dat is natuurlijk jammer, want het van kop tot staat (nose-to-tail) eten van dieren was een belangrijke reden voor het feit dat onze voorouders zo lang gezond en sterk bleven. Hoog tijd dus om hier verandering in aan te brengen!

Van kop tot staart eten

Voor veel jager-verzamelaarsgemeenschappen was het de gewoonste zaak van de wereld om dieren van kop tot staart te eten. Het eten van sommige dierlijke organen of delen werd zelfs gezien als heilig! Zo geloofden sommige voorouderlijke culturen er bijvoorbeeld in dat het eten van een gezond dierenhart goed is voor een sterk hart en dat het tot je nemen van dierlijk beenmerg goed is voor je eigen bottenstelsel. Inmiddels weten we dat deze aloude wijsheden niet zomaar uit de lucht gegrepen zijn en dat evolutionair eten op waarheid berust. Eten volgens het kop-tot-staart-principe wordt dan ook steeds populairder. Dierlijke organen, pezen, botten en kraakbeenderen zijn namelijk extreem rijk aan voedingsstoffen die belangrijk zijn voor ons lichaam, zoals B-vitaminen, eiwitten en mineralen. Het in botten en beenmerg aanwezig collageen speelt bijvoorbeeld een belangrijke rol in het zelfherstellende vermogen van het lichaam en het geeft stevigheid en elasticiteit aan onze eigen botten, tanden, pezen, kraakbeenderen, huid en tanden. De bouwstenen van deze structuren zijn de aminozuren die voorkomen in collageen. Deze aminozuren ondersteunen ook tal van andere lichaamsprocessen. Het is tegenwoordig gelukkig eenvoudig om je collageeninname te verhogen door middel van supplementen. Zo kun je zonder moeite deze essentiële voedingsstoffen toevoegen aan je dagelijkse dieet.

Over Great Lakes

Al sinds het familiebedrijf in 1922 werd opgericht, is het de missie van Great Lakes Gelatin Company om mensen te helpen gezonder te leven door het bieden van betaalbare, collageenrijke producten van topkwaliteit. Ze hebben hun reputatie weten op te bouwen door zelf gedegen onderzoek te doen naar het effect van collageen op het lichaam, door het stellen van hoge kwaliteitseisen en door hun productieprocessen zorgvuldig in te richten. Zo wordt enkel collageen gebruikt van grasgevoerde runderen, wordt er goed gelet op kwaliteit en herkomst van ingrediënten en zijn alle producten vrij van hormonen, antibiotica, pesticiden en herbiciden. Inmiddels hebben ze zich gespecialiseerd in hoogwaardige, pure supplementen van gelatine en collageen hydrolysaat voor dagelijks gebruik en is hun slogan “The highest quality gelatin in the industry” nog altijd van toepassing!

* Collageen is onder meer opgebouwd uit de mineralen calcium, magnesium en fosfor. Calcium en fosfor zijn goed voor het skelet en het gebit, terwijl calcium en magnesium goed zijn voor de spieren.

Meer informatie
Product Naam
Gelatine (grasgevoerd) - Collageen Hydrolysaat - Bessen
Art.nr.
GL-209
Merk
Great Lakes
Inhoud
283 gram
Gebruiksaanwijzing

Voeg twee afgestreken maatschepjes (13 gr) toe aan 237 ml vloeistof. Gebruik dagelijks voor het beste resultaat.

Ingrediënten per dosering

12 g runder collageen hydrolysaat

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

Natuurlijke bessensmaak, appelzuur, toegevoegde kleur, stevia, monniksfruit

Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Gelatine (grasgevoerd) - Collageen Hydrolysaat - Bessen
Uw waardering
Klantenreviews
 1. Zoet !!
  Algehele beoordeling
  20%
  Na al jaren met tevredenheid de naturel collageen van Greet lakes te hebben gebruikt, besloot ik de nieuwe versie met bessensmaak te bestellen.

  Helaas geen succes, de smaak is veel te zoet, het heeft een onprettige nasmaak en zowel mijn man als ik werden er een beetje misselijk van en de zoetstoffen veroorzaakten veel gasvorming.

  Gaan we niet opnieuw bestellen dus.

  Gereviewd door

  Gepost op